Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

LENNIK: Lijst Burgemeester en CD&V willen samen door

LENNIK: Lijst Burgemeester en CD&V willen samen door

Een week na de verkiezingen is er in zeven gemeenten in Halle-Vilvoorde nog geen nieuwe coalitie. Eén daarvan is Lennik. Daar wil de Lijst Burgemeester van Irina De Knop graag door met CD&V. "Samen uit, samen thuis," zeggen beide partijen in een gezamenlijk statement.

De partijen - die de voorbije zes jaar samen Lennik bestuurden - lijken zich dus aan elkaar vast te klinken. "Lijst Burgemeester en CD&V Lennik hebben sinds 14 oktober intense onderlinge gesprekken gevoerd. Daarbij is de overtuiging dat beide partijen samen met een derde partner Lennik willen besturen enkel maar gegroeid," zeggen beide partijen.

Lijst Burgemeester en CD&V hebben samen 10 zetels van de 21 in handen. Niet genoeg voor de meerderheid. "Samen verdergaan betekent niet dat er geen verandering of vernieuwing komt. Op basis van de ervaringen uit de voorbije periode en met de inbreng van een nieuwe partner moet daar aan gewerkt worden," zegt Lijst Burgemeester-voorzitter Marc Mahieu. “Samen vertegenwoordigen wij bijna de helft van alle Lennikenaren. Ik voel een groot vertrouwen tussen beide partners,” vult CD&V-voorzitter Piet Vanthemsche aan.

N-VA-Lennik Kwadraat vindt dan weer dat zij aan zet zijn. De partij is sinds 14 oktober met acht zetels de grootste partij van Lennik. Lijsttrekker Geert De Cuyper - die ook de meeste voorkeurstemmen achter zijn naam kreeg - gaat voor de sjerp. "Wij willen een meerderheidsbestuur op de been brengen gericht op een ander en open beleid en roepen alle democratische politieke krachten op om met een open geest de toekomst van Lennik uit te tekenen. Dat moet zonder rancune en zonder taboes gebeuren en zeker zonder de duidelijke winnaars van de verkiezingen uit te sluiten," besluit De Cuyper.