Mobiliteitsconvenant Uplace is hefboom voor hele regio, zegt VOKA

zat 18 jul 2015

Ook Voka, de Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, reageert tevreden op het mobiliteitsakkoord dat werd bereikt tussen Uplace, de Vlaamse overheid, de gemeente Machelen en De Lijn. VOKA benadrukt ook dat het akkoord een gunstig effect heeft voor het hele reconversiegebied in Machelen. 

Het mobiliteitsakkoord heeft niet alleen betrekking op Uplace maar op het hele reconversiegebied Machelen-Vilvoorde Naast de 11 ha. van Uplace bevat het 258 hectare groot reconversiegebied ook nog  een ziekenhuis en een woongebied met meer dan 2.000 woningen. VOKA reageert tevreden op het feit dat in het akkoord ook de flankerende maatregelen die de Vlaamse overheid zal nemen, bevestigd worden.

“Sommige partijen willen ons doen geloven dat de Vlaamse Overheid 70 miljoen euro investeert in Uplace, maar dat klopt echt niet.” zegt Paul Hegge, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde. “Deze maatregelen zijn noodzakelijk voor elke mogelijke ontwikkeling in het reconversiegebied. Of hebben woningen, kantoren, bedrijven of een ziekenhuis dan geen nood aan vlotte bereikbaarheid?”, aldus nog Hegge.

VOKA benadrukt ook dat de ontwikkeling van het reconversiegebied Machelen-Vilvoorde, de tramlijn Brabant en het treinstation van Machelen dossiers zijn die al jaren aanslepen nog voor er van Uplace sprake was. “Deze plannen zijn er dus niet gekomen voor één project maar voor de hele reconversiezone”, aldus VOKA. Het investeren in mobiliteit via trams, treinen en nieuwe, veilige fietspaden en een verbeterde weginfrastructuur zijn dus volgens VOKA maatregelen die een duurzame stimulans voor de regio mogelijk maken en op termijn ook andere investeerders zullen aantrekken.