bonte.jpg

Uplace-bussen zijn totaal onuitvoerbaar, zegt Bonte

don 23 apr 2015

“De overeenkomst tussen Uplace en De Lijn om het nieuwe winkelcomplex te ontsluiten met extra busverbindingen, is totaal onuitvoerbaar. Dit is enkel haalbaar als het Vilvoords mobiliteitsplan volledig hertekend wordt”, dat zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte. 

Uplace zal 4 jaar lang een half miljoen euro betalen aan De Lijn om het megawinkelcomplex in Machelen te bedienen. Uplace zou eerst bereikbaar zijn via pendelbussen tussen het station van Vilvoorde en de luchthaven van Zaventem. Die zullen aan een hoge frequentie rijden. In een latere fase zouden de bussen vervangen worden door een tramverbinding.  (Bekijk ook de reportage: ‘Uplace betaalt 2 miljoen euro aan De Lijn’)

“Ik ken de overeenkomst nog niet in detail maar de plannen zijn in de huidige omstandigheden totaal onuitvoerbaar”, zegt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte. “Het stationsplein staat vandaag reeds meerdere malen per dag helemaal geblokkeerd door onder meer het drukke busverkeer. Ook de Luchthavenlaan, de Parkstraat en Stationslei zijn volledig verzadigd. Dit is dus enkel haalbaar als het Vilvoords mobiliteitsplan volledig hertekend wordt”, aldus Bonte. Vilvoorde betreurt het dan ook dat het niet betrokken werd tijdens het overleg.