uplace5.jpg

Uplace tevreden over goedkeuring mobiliteitsovereenkomst

zat 18 jul 2015

Uplace reageert tevreden op de goedkeuring van de mobiliteitsconvenant door de Vlaamse overheid en de gemeente Machelen. Uplace verhoogt ook zijn bijdrage voor de realisatie van 12,9 miljoen  euro naar 15,3 miljoen euro. 

In februari hakte de Vlaamse regering al de knoop door over de ruimtelijke ordering in de ruime omgeving van Uplace. Over de mobiliteitsafspraken moest nog verder onderhandeld worden. Maar vrijdag werd een akkoord afgesloten tussen het Vlaams Gewest, De Lijn, de gemeente Machelen en Uplace.

Daarbij werd afgesproken dat Uplace de kosten op zich zal nemen voor de werkzaamheden die nodig zijn om het belevingscomplex te bereiken. Uplace zal hiervoor 15,3 miljoen euro ophoesten. Dat is ruim 2 miljoen euro meer dan werd afgesproken in het principeakkoord van 2010.

“Het geld zal gebruikt worden voor de aanleg van een brug en tunnel over en onder de Woluwelaan, een fietstunnel en wandelpaden. Voorts zal Uplace jaarlijks 500.000 euro betalen voor de buslijn die onder meer Uplace zal bedienen en dit vier jaar lang”, verduidelijkt Mieke De Sutter van Uplace.

Het totale bedrag is een raming. Als de werkelijke kostprijs hoger uitvalt, zal Uplace ook meer betalen. Ook belooft Uplace om de deuren van het complex te openen als alle mobiliteitsmaatregelen zijn uitgevoerd. (simulatiefoto: Uplace)