uplace_2.jpg

Vlaamse regering bereikt akkoord met Uplace over mobiliteit

don 16 jul 2015

De Vlaamse overheid heeft een akkoord bereikt met Uplace over de mobiliteit rond het geplande winkelcentrum in Machelen. Morgen zal de ministerraad het akkoord goedkeuren. Dat meldt vandaag de krant De Tijd.

In februari hakte de Vlaamse regering al de knoop door over de ruimtelijke ordering in de ruime omgeving van Uplace. Maar over de mobiliteitsafspraken moest nog verder onderhandeld worden. Maar volgens De Tijd is er daarover nu een akkoord bereikt dat vrijdag groen licht zal krijgen op de ministerraad.

Het akkoord is de opvolger van het principeakkoord dat in 2010 werd afgesloten tussen Uplace en de Vlaamse overheid. Daarbij werd afgesproken dat Uplace de kosten op zich zal nemen voor de werkzaamheden die nodig zijn om het belevingscomplex te bereiken. Het bedrag werd nu echter opgetrokken van 12,9 naar 14,5 miljoen euro. Voor de Vlaamse overheid zijn in het nieuwe akkoord geen extra engagementen voorzien. Voorts heeft het winkelcentrum zich tegenover de regering geëngageerd om pas open te gaan als alle infrastructuurwerkzaamheden voltooid zijn. Maar volgens de krant staat dat engagement niet letterlijk in het akkoord.