Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

17 jaar cel voor homejackings in Vlaamse Rand

Nieuws

VDAB en Actiris willen Brusselaars aan job helpen in Vlaamse Rand

Nieuws

Voka wil met Vliris meer samenwerking tussen Brussel en Vlaanderen

Nieuws

vzw De Rand krijgt 675.000 euro provinciale subsidies

De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar een subsidie van 675.400 euro aan vzw de Rand. Dat geld moet De Rand helpen om haar takenpakket naar behoren te kunnen uitvoeren.

Nieuws

vzw De Rand trapt nieuw jaar op gang

In gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode heeft vzw De Rand het nieuwe jaar op gang getrapt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Voor vzw De Rand was het -zeker na de verkiezingen van oktober vorig jaar- een ideale gelegenheid om kennis te maken met heel wat nieuwe gezichten.

Nieuws

“Brussel en de Rand moeten elkaar helpen in het behoud van de Nederlandse taal”

Hoe staat het met de positie van het Nederlands in Brussel? Met die vraag trok het stadsforum Model NL, de voorbije vier maanden dwars door Brussel om opinies, verhalen, cijfers en kennis te verzamelen. Tijdens een afsluitend forum gingen vandaag een aantal experten in debat over die...

Nieuws

Brussel wil voorlopig internationaal busstation aan Erasmus

Als het van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) afhangt, kan er op korte termijn een voorlopig station komen voor internationale reisbussen komen aan Erasmus, op de grens van Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw.

Nieuws

'Samen inburgeren' op de redactie van RINGtv

In ‘Geland in de Rand’ volgt RINGtv mensen die vanuit het buitenland in de Vlaamse Rand zijn komen wonen en volop bezig zijn met zich te integreren en Nederlands te leren. In de uitzending van vanavond  brengt een bijzondere groep uit Asse een bezoek aan de redactie van RINGtv. De groep bestaat...

Nieuws

Meer bos en groen in Vlaamse Rand

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, maakt een bedrag van 250.000 euro vrij voor de realisatie van 4 natuurprojecten in de gemeenten Lennik, Sint-Genesius-Rode, Ternat en Zaventem.