Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Brecht wil druiventeelt nieuw leven inblazen

Nieuws

DHL bouwt nieuw logistiek centrum in Lot

Nieuws

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute in Vilvoorde

Nieuws

Brussels Airlines duikt 182 miljoen euro in het rood door coronacrisis

De coronacrisis laat de cijfers van Brussels Airlines bloedrood kleuren. De luchtvaartmaatschappij heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 182 miljoen euro verlies geleden. Brussels Airlines vervoerde tussen januari en juni ook 67% minder reizigers tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Nieuws

Restauratie kerk Ossel klaar na 13 jaar

In Ossel bij Merchtem is de Sint-Jan-de-Doperkerk eindelijk gerestaureerd. Er kwamen nieuwe glasramen, nieuwe verwarming en verlichting en ook de gewelven werden gerenoveerd.

Nieuws

Steenokkerzeel brengt theater op bankjes

De gemeente Steenokkerzeel laat inwoners en bezoekers coronaproof theater beleven met het project ‘Het Bankje’. Wie plaatsneemt op een bankje en een QR-code scant, krijgt een verhaal of dialoog te horen.

Nieuws

Burgerforum Luchthavenregio: “Duurzaamheid nergens te bespeuren in deal met Brussels Airlines”

Het Burgerforum Luchthavenregio, dat de actiecomités rond de luchthaven groepeert, hekelt het ontbreken van duurzame elementen in de overeenkomst die de Belgische regering recent sloot met Lufthansa voor de redding van Brussels Airlines. "Onze beleidsmakers blijven met deze deal het milieu, het...

Nieuws

Camera’s houden oogje in het zeil in centrum Linkebeek

In Linkebeek staat het dorpscentrum sinds kort onder camerabewaking. De gemeenteraad nam die beslissing na een aantal gewapende overvallen op winkels vorig jaar. Voor het plaatsen van de camera's investeerde de gemeente Linkebeek ruim 100.000 euro.

Nieuws

E19 krijgt een ecoduct

Er is een akkoord over de aanleg van een ecoduct op de brug van de Ravaartstraat die over de E19 loopt. Die moet het versnipperde Floordambos en Peutiebos, die door de snelweg zijn gescheiden, opnieuw verbinden voor fauna en flora. Het ecoduct zal wel nog gebruikt kunnen worden door voetgangers...

rand 1440

Over de Rand
Het FeliXart-museum in Drogenbos pakt uit met de tweeledige tentoonstelling ‘Abstracte kunst in vogelvlucht’.
elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • 'Abstracte kunst in vogelvlucht' in FeliXart Drogenbos

 • Wandelen in de Rand: Hallerbos

 • Vlaams minister Weyts organiseert digitale Stand van de Rand

 • Wandelen in de Rand: Linkebeek

 • Kasteel van Gaasbeek en het Afrikamuseum openen opnieuw de deuren

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!