Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Nieuws

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Nieuws

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Nieuws

Verkoop speed pedelecs neemt opnieuw toe

De verkoop van speed pedelecs zit opnieuw in de lift. In Vlaams-Brabant steeg het aantal inschrijvingen van de snelle fietsen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Nieuws

Randsporters: nieuwe online club voor wandel-, fiets- en looproutes in de Vlaamse Rand

‘Randsporters’, zo heet de nieuwe club op de populaire sportapp Strava. “Met Randsporters willen we een online ontmoetingsplek zijn waar lopers, fietsers en wandelaars hun favoriete routes in de Vlaamse Rand kunnen uitwisselen”, zegt Leeuwenaar en initiatiefnemer Jeroen Tiebout.

Nieuws

Binnenkort geen tweetalige MIVB-bussen meer in Vlaamse Rand

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werkt aan een systeem waarbij tweetalige aankondigingen op bussen straks verleden tijd zijn. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van N-VA-parlementslid Inez De Coninck aan Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Nieuws

Zwembad Grimbergen nog zeker tot september gesloten

Het Grimbergse zwembad Pierebad is minstens nog tot september gesloten. Het is wachten op een overnemer en extra herstellingen.

Nieuws

Op zoektocht met Lotta en de paashaas in Rode

Wie op zoek is naar een paasactiviteit voor het hele gezin, kan de komende dagen en weken nog op tocht in Sint-Genesius-Rode. Daar stippelde gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve een paaszoektocht uit. Coronaveilig én buggyvriendelijk.

 

Nieuws

Provincie weigert in beroep vergunning voor padel- en tennisvelden in Sterrebeek

De provincie weigert een vergunning voor de inplanting van drie padel- en zes tennisvelden naast het Baron Brugmann de Walzinplein. De vereniging Sterrebeek2000 en omwonenden verzetten zich en halen nu een slag thuis.

 

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: het Taaljournaal

  In Over de Rand blikken we vooruit naar het Taaljournaal. Daarin zetten we de vele initiatieven in de kijker die kinderen tijdens schoolvakanties helpen om Nederlands te leren.
 • Over de Rand: containerklap

  In Over de Rand zoomen we in op ‘Containerklap’, een nieuw initiatief van vzw de Rand dat mensen via de digitale weg dichter bij elkaar wil brengen.
 • Over de rand: Onderwijs in onze regio

  De Vlaamse Rand heeft nood aan extra capaciteit in het onderwijs. Hoe slagen scholen erin om extra plaatsen te creëren. We trokken voor antwoorden naar verschillende scholen in Overijse en in Vilvoorde.
 • Over de Rand: Meer middelen voor meer toegankelijk groen

  De Vlaamse overheid maakt dit jaar opnieuw geld vrij voor de aankoop en de inrichting van toegankelijke groene ruimte in de Vlaamse Rand.
 • Over de Rand: Het Botanische Boekenpad

  Het Botanische Boekenpad is een interactieve wandeling voor jong en oud. Want in het gezelschap van drie verschillende boeken(reeksen) ontdek je de prachtige Plantentuin in Meise.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!