Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Waterbus weer in trek na aarzelende seizoensstart

Nieuws

NMBS, MIVB en De Lijn werken aan flexibele abonnementen na coronacrisis

Nieuws

Roel Anciaux reageert op coalitiewissel in Meise: “Puur politiek spel”

Nieuws

Coalitiewissel in Meise: "Vertrouwen is helemaal weg"

Opvallend politiek nieuws uit Meise. De N-VA van burgemeester Gerda Van den Brande schopt Samen Anders en PRO uit het schepencollege en gaat in zee met LB+ en twee onafhankelijken.

Nieuws

11.000 sportievelingen ontdekten Vlaamse Rand tijdens De Gordel 2021

Vorige week hebben zo’n 11.000 deelnemers zich geregistreerd voor een wandel- of fietstocht tijdens de Gordel 2021. “Een zonovergoten Gordelzondag lokte dan weer duizenden bezoekers naar het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw voor optredens en animatie”, blikt...

Nieuws

Herman Van Rompuy schrijft 'Mijmeringen': "Ik voel me een beter mens door corona"

Als er iemand in ons land kan terugblikken op een topcarrière in de Belgische en internationale politiek dan is het wel Herman Van Rompuy uit Sint-Genesius-Rode. Van de gewezen premier en Europese president verscheen zopas een nieuw boek: ‘Mijmeringen’.

 

Nieuws

Gezocht: boswachter voor het Hallerbos

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid heeft een bijzondere vacature openstaan. Ze zijn namelijk op zoek naar een nieuwe boswachter voor het Hallerbos.

Nieuws

Ziekenhuisschool Inkendaal opent nieuwe vestiging in UZ Brussel

Ziekenhuisschool Inkendaal uit Vlezenbeek opent aan de start van het nieuwe schooljaar een nieuwe vestiging in het UZ Brussel. Kinderen kunnen zo tijdens hun behandeling in het ziekenhuis les blijven volgen. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet specifiek voor die samenwerking tussen...

Nieuws

Crevits: “Verlenging tijdelijke werkloosheid op Brussels Airport is bespreekbaar”

Op de luchthaven in Zaventem kwamen op uitnodiging van werkgeversorganisatie Voka enkele ministers stage lopen in het kader van het relanceplan, het plan dat de economie een boost moet geven na corona. Onder meer Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk, stak de handen uit de mouwen als hostess...

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand 15/09/2021: Openmonumentendag

 • Over de Rand: Gordel 2021

 • Over de Rand: Vlaanderen Feest, Brussel danst

  Met Roel Leemans, Linkebekenaar en directeur van Muntpunt in Brussel, blikken we vooruit naar ‘ Vlaanderen Feest, Brussel danst’ op zondag 11 juli.
 • Over de Rand: Flavoria Tuinen

  Zondag 20 juni was Linkebeek omgetoverd in één grote open tuin waarin allerlei kunstvormen tijdelijk als paddenstoelen uit de grond schoten. Het parcours van Flavoria Tuinen zat boordevol verrassingen. Een verslag zie je woensdag in Over De Rand.
 • Over de Rand: Huis van het Nederlands

  De Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel investeert de komende 5 jaar 1 miljoen euro in de werking van het Huis van het Nederlands. Het Huis moet zo zorgen voor een grotere verspreiding van het Nederlands in Brussel. En dat is ook voor de inwoners van de Vlaamse Rand een goede zaak.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!