Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Provincie zet extra in op kennis van het Nederlands

Nieuws

Zaventemse groen definitief beschermd

Nieuws

Gordelfestival: RINGtv-peloton is volzet

Nieuws

Machelen reanimeert Uplace

Machelen stelt morgen de nieuwe plannen voor die het heeft met de site waar Uplace zou komen. De plannen die Grimbergenaar en toparchitect Alexander D'Hooghe heeft uitgewerkt zijn veel kleiner dan het oorspronkelijke winkelcomplex. Zo is er geen plaats meer voor een kantoortoren en bioscoopcomplex.

Nieuws

Vlaamse Rand blijft in trek bij Brusselaars

Vorig jaar ruilde 21.700 Brusselaars de hoofdstad in voor Vlaanderen. Uit cijfers van Binnenlandse Zaken blijkt dat dat een record is. Vooral de Vlaamse Rand blijft in trek als nieuwe woonplaats.

Nieuws

Inspiratiedag over taalpromotie in de Rand

Op 26 juni organiseert de Vlaamse overheid een inspiratiedag over de Vlaamse Rand. Die dag wordt de nieuwe Taalbarometer voorgesteld en kan je tal van workshops bijwonen over taalpromotie in de Rand, waaronder ook één van RINGtv.

Nieuws

Toekomstforum hernieuwt zijn engagement

De 35 burgemeesters van Halle-Vilvoorde en de gedeputeerden van de regio hebben een nieuwe overeenkomst getekend. Daarin verbinden ze er zich toe om ook de komende 6 jaar in het Toekomstforum samen te werken.

Nieuws

7de editie van Gordelfestival voorgesteld

In Dilbeek is de 7de editie van het Gordelfestival voorgesteld. Het evenement zet naast het Vlaamse en groene karakter van de Rand dit jaar Breugel extra in de kijker. Dilbeek wordt de focusgemeente.

Nieuws

‘Franstalige rechter niet aan zijn proefstuk toe’

De Franstalige rechter die gisteren in de rechtbank spotte met een voorval in  Drogenbos (zie onze eerdere berichtgeving) heeft al een heuse reputatie inzake minachting van Halle-Vilvoorde. Dat zegt N-VA Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh, die een onderzoek vraagt door de Hoge Raad voor Justitie.