Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

 

Nieuws

Steven Fillet exposeert in School van Gaasbeek

Nieuws

Rodense politiek bereikt akkoord over verdeling noodfonds

Nieuws

Grimbergse landschapsschilders in de kijker tijdens Cultuurpal(l)et

Nieuws

COOVI en Cosmos stomen laaggeschoolden en werklozen klaar voor horeca

Horecazaken mogen vanaf vandaag opnieuw binnen klanten ontvangen. Voor de leerlingen van hotelschool COOVI uit Anderlecht komt die versoepeling geen dag te vroeg. Ze leggen vandaag hun eindwerk af. In dienstencentrum Cosmos bereiden ze een gerecht uit de wereldkeuken.

Nieuws

Fietsroute verbindt FeliXart Museum met Fondation Folon

Een nieuwe fietsroute verbindt het FeliXart Museum in Drogenbos met Museum Fondation Folon in Terhulpen. Met het project Felix-Folon willen de twee musea de raakvlakken van de twee kunstenaars en vrijdenkers in de kijker zetten. Bovendien hopen de musea dat Felix De Boeck en Jean-Michel Folon...

Nieuws

Gezinsgeluk centraal tijdens laatste weekend Parkenparade

Dit weekend vond het derde en laatste weekend van de Parkenparade plaats. Daarmee wil de provincie Vlaams-Brabant alle parken en tuinen in de Groene Gordel in de kijker zetten. Dit weekend draaide helemaal rond ‘gezinsgeluk’. Wij trokken naar Beersel.

Nieuws

Eric Van Rompuy schrijft memoires: "Nooit mijn strijdbaarheid verloren"

'Rebel met een missie'. Zo heten de pas verschenen memoires van Eric Van Rompuy. 40 jaar lang was de CD&V-politicus uit Zaventem actief op zowat alle bestuursniveaus.

Nieuws

Vilvoorde legt toekomst Asiat-site voor komende jaren vast

De stad Vilvoorde gaat in zee met twee organisaties om op de Asiat-site activiteiten te ontwikkelen rond cultuur, ontspanning en ondernemen. De komende vijf tot tien jaar zullen Den Hoorn en Onkruid de site nieuw leven inblazen.

 

Nieuws

Burgers en politie werken samen in 65 BIN’s

In meer en meer gemeenten worden buurtinformatienetwerken (BIN) opgezet, waarbinnen burgers en politie samenwerken. Halle-Vilvoorde telt intussen al 65 van die BIN’s.

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: de Stand van de Rand

  Tijdens de Stand van de Rand worden enkele belangrijke thema’s besproken zoals onderwijs en taalturbo Nederlands. Meer details woensdag in Over de Rand.
 • Over de Rand: bezoekerscentrum ‘DRU!F’

  Over de Rand neemt ons mee naar het totaal vernieuwd bezoekerscentrum ‘DRU!F’ in Overijse.
 • Over de Rand: Speurneuzen

  Op RINGtv loopt sinds enkele weken Speurneuzen. Dat is een gloednieuw programma waarbij anderstalige kinderen leuke locaties ontdekken in de Rand en spelenderwijs ook hun Nederlands oefenen. De makers van het programma vertellen er alles over in Over de Rand
 • Over de Rand: Hoeve schilder De Boeck

  De FeliXart-site en de gemeente Drogenbos hebben er met de gerestaureerde boerderij van schilder Felix De Boeck een erfgoedpareltje bij. De Boeck was een van de belangrijkste grondleggers van de abstracte schilderkunst in ons land. Over de Rand neemt ons mee naar de plek waar de schilder woonde, leefde en werkte.
 • Over de Rand: Leeshelden

  De Leeshelden zijn terug! Dat is een project dat kinderen uit het tweede en derde leerjaar helpt met lezen. En lezen? Dat gebeurt aan de hand van spelletjes, bouwen, acteren, fantaseren of andere creatieve activiteiten.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!