Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Tafeldruifseizoen op gang getrapt in Druivenstreek

Nieuws

Wemmel stopt met gemeentelijke schoolbussen

Nieuws

Gordelweek zet Vlaamse Rand opnieuw in de kijker

Nieuws

Vrijetijdscentrum Zellik komt stapje dichterbij

De gemeente Asse dient een omgevingsvergunningsaanvraag in voor de bouw en uitbating van het vrijetijdscentrum in Zellik en de sloop van verschillende gebouwen op de site waar het centrum komt. Het is een belangrijke stap in de realisatie van het project.

Nieuws

Kraainem en Wezembeek-Oppem kanten zich tegen sluiting op- en afrit Diegem

De faciliteitengemeenten Kraainem en Wezembeek-Oppem kanten zich samen met de Brusselse gemeenten Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe tegen de huidige herinrichtingsplannen van de Ring rond Brussel. Vooral de sluiting van de op- en afrit aan de Woluwelaan in Diegem zien de vier...

Nieuws

Heraanleg knooppunt richting luchthaven twee jaar uitgesteld

De start van de herinrichting van het knooppunt van Zaventem, dat de Ring rond Brussel verbindt met de luchthaven, is twee jaar uitgesteld. De werkzaamheden zouden normaal volgend jaar beginnen, maar de startdatum is opgeschoven naar 2024.

Nieuws

Walden Festival brengt mix van genres op originele Brusselse locaties

De makers van Klarafestival organiseren deze zomer voor het eerst een informele tegenhanger van het grootste klassieke muziekfeest in België. Het Walden Festival vindt plaats op zondag 18 juli in en rond het Leopoldpark in Brussel. Het opzet is mensen in een groen kader laten genieten van...

Nieuws

Villa Mon Désir Wemmel kanshebber voor Onroerenderfgoedprijs

De villa Mon Désir in Wemmel maakt kans op de Onroerenderfgoedprijs van de Vlaamse overheid. Op 1 oktober wordt die prijs uitgereikt.

Nieuws

Volledig vernieuwde Plantentuin Meise opent deuren

In Meise is gisteravond de volledig vernieuwde Plantentuin Meise officieel geopend. Ministers Hilde Crevits en Zuhal Demir woonden de opening bij. De plantentuin krijgt onder meer een nieuw onthaalgebouw en nieuwe tuinen.

 

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: Vlaanderen Feest, Brussel danst

  Met Roel Leemans, Linkebekenaar en directeur van Muntpunt in Brussel, blikken we vooruit naar ‘ Vlaanderen Feest, Brussel danst’ op zondag 11 juli.
 • Over de Rand: Flavoria Tuinen

  Zondag 20 juni was Linkebeek omgetoverd in één grote open tuin waarin allerlei kunstvormen tijdelijk als paddenstoelen uit de grond schoten. Het parcours van Flavoria Tuinen zat boordevol verrassingen. Een verslag zie je woensdag in Over De Rand.
 • Over de Rand: Huis van het Nederlands

  De Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel investeert de komende 5 jaar 1 miljoen euro in de werking van het Huis van het Nederlands. Het Huis moet zo zorgen voor een grotere verspreiding van het Nederlands in Brussel. En dat is ook voor de inwoners van de Vlaamse Rand een goede zaak.
 • Over de Rand: de Stand van de Rand

  Tijdens de Stand van de Rand worden enkele belangrijke thema’s besproken zoals onderwijs en taalturbo Nederlands. Meer details woensdag in Over de Rand.
 • Over de Rand: bezoekerscentrum ‘DRU!F’

  Over de Rand neemt ons mee naar het totaal vernieuwd bezoekerscentrum ‘DRU!F’ in Overijse.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!