Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Wemmelaars applaudisseren voor elkaar

Nieuws

Halle-Vilvoorde telt 50.000 inwoners meer dan tien jaar geleden

Nieuws

Provinciedomein gratis tot coronamaatregelen opgeheven worden

Nieuws

Minister Somers laat taalbeleid in Drogenbos onderzoeken

Vlaams minister voor Binnelands Bestuur Bart Somers (Open VLD) vraagt de provinciegouverneur om het taalbeleid van de gemeente Drogenbos te onderzoeken. Aanleiding is een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang)  over het tweetalige infoblad van de gemeente.

Nieuws

Kasteel van Gaasbeek opent laatste keer voor grondige restauratie

Morgen opent het Kasteel van Gaasbeek en de aanpalende museumtuin opnieuw de deuren. Voor het kasteel duurt die heropening tot en met eind augustus. Dan gaat het kasteel tot 2023 dicht voor een ingrijpende restauratie.

Nieuws

Verdubbeling aantal fietsers op fietssnelwegen

Sinds de invoering van de coronamaatregelen zo’n twee maanden geleden, is het aantal fietsers op de Vlaams-Brabantse fietssnelwegen bijna verdubbeld. De grootste stijging werd gemeten op de Leirekensroute in Londerzeel.

Nieuws

Terug naar school op Campus Wemmel: "Het is wennen, maar alles verloopt vlot"

Na een proefdag vorige week vrijdag gingen de meeste scholen vandaag opnieuw open. Zo ook Campus Wemmel waar je onder meer toerisme, sportwetenschappen en brood- en banketbakkerij kan studeren. Voor de leerkrachten en directie was het een hele inspanning om de school zo veilig mogelijk in te...

Nieuws

230 miljoen euro Vlaams geld voor Vlaams-Brabantse verkeersinfrastructuur

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) investeert dit jaar 230 miljoen euro in projecten in Vlaams-Brabant. Het grootste deel daarvan gaat naar het programma Werken aan de Ring.

Nieuws

Provincie investeert in fietspaden in Meise en Merchtem

De provincie Vlaams-Brabant investeert zo’n 640.000 euro voor nieuwe fietspaden in Merchtem en Meise. In Meise gaat het om een fietspad langs de Kardinaal Sterckxlaan en in Merchtem om eentje langs de Nieuwelaan.

Kijk opnieuw: Over de Rand

Alles bekijken
 • Kasteel van Gaasbeek en het Afrikamuseum openen opnieuw de deuren

 • Wandelen in de Rand: Vilvoorde

 • Nederlands stimuleren voor een betere kans in de Rand

 • Wandelen in de Rand: Prinsenbos Grimbergen

 • Cultuur- en gemeenschapscentra in tijden van corona

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!