Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Landelijke Gilden niet blij met nieuw plan van De Lijn: "Busje komt niet meer, binnen een uur of als je belt”

Nieuws

Minister Verlinden: “Franstalige politiemensen op luchthaven niet aan de orde”

Nieuws

Provincie geeft gunstig advies voor Broeklin in Machelen

Nieuws

Nieuwe website voor cultuurcentrum Strombeek

Cultuurcentrum Strombeek in Grimbergen heeft sinds vandaag een nieuwe website. Je vindt er alle info over de verschillende projecten in het Cc. En je kan er uiteraard ook tickets reserveren. Betalen doe je pas wanneer duidelijk is dat het evenement kan plaatsvinden.

Nieuws

Derde justitieantenne in Vilvoorde gaat bijna van start

Bijna drie jaar na de oprichting van de justitieantennes in Asse en Halle, gaat binnenkort ook de derde antenne in Vilvoorde van start. Dat zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) na een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Inez De Coninck uit Opwijk.

Nieuws

Waterfactuur in Wemmel stijgt om riolering te kunnen saneren

De waterfactuur van de Wemmelaars zal op jaarbasis zo’n 4 tot 6 procent stijgen. Met de extra inkomsten zullen omvangrijke werken aan het rioleringsstelsel in Wemmel de komende jaren worden gefinancierd.

Nieuws

Evaluatie zone 30 in Brussel: "Snelheid wordt gerespecteerd, maar meer handhaving nodig"

Twee weken na de invoering van de zone 30 in Brussel is er een eerste balans opgemaakt. Daaruit blijkt dat het merendeel van de chauffeurs zich aan de nieuwe snelheidslimiet houdt, maar is er bijkomende handhaving nodig.

Nieuws

2 vaccinatiecentra voor de Zennevallei

Ook in de Zennevallei is de kogel nu door de kerk wat de locaties van de vaccinatiecentra betreft. De inwoners zullen hun prikjes krijgen in sportcomplex De Bres in Halle en DOC in Alsemberg bij Beersel.

Nieuws

Villa Alice in Merchtem moet ondanks protest wijken voor appartementen

De afbraak van het kasteeltje op het Mieregemplein is in een stroomversnelling gegaan. Ondanks acties van oppositiepartij Pro Merchtem, petities en bezwaarschriften van honderden burgers is de afbraak van Villa Alice woensdag toch gestart. Er komt een groot woonproject met appartementen in de...

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: Artists in Residence

 • Over de Rand: vzw 'de Rand' creëert extra oefenkansen Nederlands

 • Over de Rand: Expo Camiel Van Breedam in FeliXart

 • Over de Rand: Taalwetwijzer

 • Gunther Coppens nieuwe gedeputeerde

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!