Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Sport

Gordelfestival: veel meer dan alleen sporten en bewegen

Nieuws

Pictorand.be vertaalt tekst naar pictogrammen en omgekeerd

Nieuws

Kraainem: “Gefeliciteerd, burgemeesters”

Nieuws

Provincie zet extra in op kennis van het Nederlands

De provincie Vlaams-Brabant kent het niet geringe bedrag van 43.000 euro subsidie toe aan zeven taalstimulerende projecten. In onze regio gaat het om projecten in Wemmel, Zaventem en Wezembeek-Oppem.

Nieuws

Zaventemse groen definitief beschermd

De gemeente Zaventem keurde gisteren vier nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplannen definitief goed, één voor elke deelgemeente. De plannen moet vooral de open ruimte beschermen. Alle Vlaamse partijen, zowel van de meerderheid als de oppositie, keurden de plannen goed. De Franstaligen van Union des...

Nieuws

Gordelfestival: RINGtv-peloton is volzet

Het Gordelfestival vindt pas over twee maanden plaats, maar het RINGtv-peloton voor de Gordelklassieker van 100 km is nu al volzet. Je kan uiteraard wel nog inschrijven voor de andere pelotons.

Nieuws

Machelen reanimeert Uplace

Machelen stelt morgen de nieuwe plannen voor die het heeft met de site waar Uplace zou komen. De plannen die Grimbergenaar en toparchitect Alexander D'Hooghe heeft uitgewerkt zijn veel kleiner dan het oorspronkelijke winkelcomplex. Zo is er geen plaats meer voor een kantoortoren en bioscoopcomplex.

Nieuws

Vlaamse Rand blijft in trek bij Brusselaars

Vorig jaar ruilde 21.700 Brusselaars de hoofdstad in voor Vlaanderen. Uit cijfers van Binnenlandse Zaken blijkt dat dat een record is. Vooral de Vlaamse Rand blijft in trek als nieuwe woonplaats.

Nieuws

Inspiratiedag over taalpromotie in de Rand

Op 26 juni organiseert de Vlaamse overheid een inspiratiedag over de Vlaamse Rand. Die dag wordt de nieuwe Taalbarometer voorgesteld en kan je tal van workshops bijwonen over taalpromotie in de Rand, waaronder ook één van RINGtv.