Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: Druiventelers Dewit

  In de jaren ’60 telde de druivenregio wel meer dan 35.000 serres. Maar door de import sloten heel wat serristen noodgedwongen de deuren. Maar de familie Dewit bleef geloven in de toekomst van de Belgische tafeldruif en is intussen toe aan hun vijfde generatie druiventelers.
 • Over de Rand: Randatlas

  Met zijn tent en een team verkenners reist Johan Buytaert van Randatlas de volgende twee jaren door de Rand. Hij gaat op zoek naar wat dat 'Rand-zijn' precies betekent. Alsemberg wordt hun eerste halte.
 • Over de Rand: Felix Art & Eco Museum

  In Drogenbos is de FeliX-site, dat is het museum rond schilder Felix De Boeck en het domein errond, feestelijk opnieuw gelanceerd. Alle projecten, waaronder de beschermde boomgaard, de volkstuintjes en de gerestaureerde hoeve zijn voltooid.
 • Over de Rand: 'Een eeuw in verandering'

  ‘Een eeuw in verandering’, zo heet de nieuwe tentoonstelling rond Marc Sleen in het Stripmuseum in Brussel. De geestelijke vader van Nero en ereburger van de gemeente Hoeilaart zou dit jaar 100 jaar geworden zijn en Nero 75.
 • Over de Rand: Nederlands oefenen met de Appelmoesband

  485 kinderen uit 7 scholen van Sint-Pieters-Leeuw wagen zich aan een groots scholenzangfeest. Zo raken de leerlingen vertrouwd met heel wat traditionele kinderliedjes en het Nederlands.
Nieuws

Niet alleen stadsvlucht maar ook jobvlucht van Brussel naar de Vlaamse Rand

Nieuws

Permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bossen en natuurgebieden

Nieuws

Asse installeert herstelzuilen voor fietsen

Nieuws

Gemeente Machelen: "Geen kaalslag op begraafplaats"

De gemeente Machelen ontkent dat er op de begraafplaats heel wat historische graven verdwijnen. De Heemkundige kring Machala trok eerder deze week aan de alarmbel. Zij vreesden voor een kaalslag door de herinrichting van de begraafplaats. Maar tot een kaalslag komt het volgens de gemeente niet.

Nieuws

Eerste asielzoekers aangekomen in opvangcentrum in voormalig Diegems hotel

De eerste 35 asielzoekers zijn aangekomen in het gecontesteerde nieuwe opvangcentrum van Fedasil in Diegem. Dat werd ingericht in het voormalige Parker Hotel, zwaar tegen de zin van het Machelse gemeentebestuur.

Nieuws

Nooit eerder verhuisden zoveel Brusselaars naar Vlaamse Rand

Vorig jaar verhuisden zo’n 24.000 Brusselaars naar Vlaanderen, ongeveer driekwart van hen naar de Vlaamse Rand. Dat zegt de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB) Vlaanderen op basis van cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken. Het gaat om een recordaantal. “De dure prijzen in Brussel en een...

Nieuws

Grimbergen investeert fors in erfgoedsite De Liermolen

Het horecagedeelte van De Liermolen blijft de hele zomer en ook dit najaar gesloten. De gemeente wil het renoveren. In het voorjaar 2023 wordt een nieuwe uitbater gezocht. Vanaf dan starten ook de werken voor de renovatie van de andere gebouwen op de erfgoedsite.

Nieuws

VOKA: “Nieuwe ring kan groot verschil maken”

Voka - KvK Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan pleit al lang voor actie rond de ring en is tevreden met het net voorgestelde scenario. Daarin krijgt de zone Wemmel een vierde rijstrook en de zone Zaventem een parallelstructuur.

Nieuws

Vlaamse regering beslist over herinrichting ring: “Vier rijstroken in Wemmel en parallelstructuur in Zaventem”

De Vlaamse regering heeft de eerste knopen doorgehakt voor de herinrichting van de Brusselse ring. Concreet zal de ring in de ‘zone Zaventem’ een parallelstructuur krijgen, waar doorgaand verkeer gescheiden wordt van lokaal verkeer. In de ‘zone Wemmel’, waar de ring minder ruimte inneemt, wordt...

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!