Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

365.000 euro subsidies voor projecten rond duurzame mobiliteit

Nieuws

Bonte wil dat Haviland gesloten centrum bouwt voor jonge delinquenten

Nieuws

Jo De Ro nieuwe directeur van Agentschap Integratie en Inburgering

Nieuws

Lot krijgt nieuw kinderdagverblijf en sociale woningen

Lot, een deelgemeente van Beersel, krijgt er een nieuw kinderdagverblijf bij. Dat komt op een stuk grond naast de kerk, in het centrum. Woonpunt Zennevallei wil er ook nog 40 woningen bouwen, waarvan een groot deel sociale woningen. Volgend jaar al zouden ze met de bouw beginnen.

Nieuws

Zaventems Café Combinne viert vijfde verjaardag

Café Combinne, het praatcafé voor anderstaligen en Nederlandstaligen, bestaat in Zaventem vijf jaar. Jaarlijks telt het initiatief om Nederlands te bevorderen meer dan 800 deelnames.

Nieuws

Ish Ait Hamou krijgt Van Acker Prijs

Culturele duizendpoot Ish Ait Hamou uit Vilvoorde krijgt de Van Acker Prijs 2020. De Van Acker Stichting rijkt de prijs tweejaarlijks uit aan iemand die zich sociaal-maatschappelijk engageert.

 

Nieuws

'Plaatstekort gesloten jeugdinstellingen is demotiverend'

Procureur des Konings Ine Van Wymersch klaagt het tekort aan opvangplaatsen in jeugdinstellingen aan. “Als de strengste stok achter de deur (een gesloten plaatsing) een lege doos blijkt te zijn, is dat demotiverend,” zegt ze aan onze redactie.

Nieuws

Brussel bouwt overstapparking vlakbij Kraainem

Binnen twee jaar wil Brussel starten met de bouw van een grote overstapparking vlakbij Kraainem. Die moet plaats tellen voor 750 wagens en 250 fietsen. In het parkeergebouw komen ook enkele winkels.

Nieuws

Aantal werkzoekenden op laagste peil sinds 2010

Goed nieuws wat betreft de werkloosheid in Halle-Vilvoorde. Het aantal werkzoekenden in onze regio staat op het laagste peil sinds 2010. Dat blijkt uit cijfers van VDAB.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!