Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

'Stress is nergens voor nodig' in cc Strombeek

Nieuws

Fietsbieb opent in Tervuren

Nieuws

Peter Van Rompuy (CD&V): “Brusselse tolheffing zal Vlaamse pendelaar tot 6 euro per rit kosten”

Nieuws

Geen nieuw congrescentrum en hotel op de Heizel

Neo 2, het project op de Heizel dat een groot congrescentrum en een hotel omvatte, is definitief begraven. Corona en de crisis is in de eventsector nekken Neo 2.

Nieuws

Heilig Hart & College wil middelbare school bouwen in Sint-Pieters-Leeuw

Het Heilig Hart & College uit Halle heeft plannen om een secundaire school te bouwen in Sint-Pieters-Leeuw. De scholengroep Korha is geïnteresseerd in de site achter de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje en heeft het gemeentebestuur om een optie tot erfpacht gevraagd. “Een middenschool zou...

Sport

Raad van State verwerpt cassatieberoep: definitief kruis over Eurostadion

De Raad van State heeft het cassatieberoep van bouwbedrijf Ghelamco verworpen tegen de geweigerde vergunning voor het Eurostadion. Dat is de laatste beroepsmogelijkheid en dus wordt er een definitief kruis gemaakt over het nationale voetbalstadion. Dat schrijft BRUZZ. De voetbaltempel zou...

Nieuws

Fatima El Boubsi volgt Sammy Mahdi op in de Vilvoordse gemeenteraad

Fatima El Boubsi volgt Sammy Mahdi (CD&V) op in de Vilvoordse gemeenteraad. Mahdi is staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de nieuwe regering. Om zich optimaal te kunnen engageren voor zijn bevoegdheden binnen de federale regering, stelde hij zijn zetel in de gemeenteraad van de stad...

Nieuws

Maggie De Block: “Voor het eerst in mijn leven een normaal werkritme”

9 jaar ministerschap heeft Maggie De Block uit Merchtem erop zitten. Vorige week ruilde zich haar ministerpost in voor een zitje in de Kamer.”Negen jaar minister zijn, het is meer dan goed geweest”, blikt Maggie De Block terug.

Nieuws

Dalle maakt 3 miljoen euro vrij voor regionale tv-zenders en lokale radio's

Vlaams minister van Media Dalle (CD&V) maakt 3 miljoen euro vrij voor lokale radio’s en regionale televisiezenders. Dat kondigde hij vanmiddag aan tijdens een bezoek aan Stadsradio Halle.

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Vooruitblik Taalhelden

 • Kinderhoogdag Kraainem

 • Extra plaatsen voor secundaire scholen in de Rand

 • Kunst en Natuur in FelixArt

 • Vooruitblik kookworkshops Machels Gekruid

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!