Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

 

Nieuws

Besmettingen in Halle-Vilvoorde in stijgende lijn

Nieuws

Walter Vansteenkiste: “Ten vroegste in november Covid Safe Ticket in de Rand”

Nieuws

Werken luchthaventram moeten in 2023 starten

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!
Nieuws

Compostella-tocht van Wemmelaar Dirk Vandervelden brengt 7.200 euro op

De fietstocht van Wemmelaar Dirk Vandervelden naar vanuit Doornik naar Compostella heeft 7.200 euro opgeleverd. Het bedrag gaat integraal naar de vzw Stop Parkinson.

 

Nieuws

Duboislaan blijft toch open na protest van Sint-Genesius-Rode

In Hoeilaart blijft de Duboislaan, die door het Zoniënwoud loopt, dan toch open in twee rijrichtingen. Het plan was oorspronkelijk om vanaf 18 oktober eenrichtingsverkeer in te voeren voor de werken aan het ecorecreaduct De Priorij. Maar dat gaat niet door na protest van het gemeentebestuur van...

Nieuws

Sigrid Goethals (N-VA): "Oneerlijke concurrentie tussen politiezones door nieuwe rekruteringsprocedure"

De nieuwe rekruteringsprocedure om politiemensen aan te werven, zorgt in de Vlaamse Rand voor oneerlijke concurrentie tussen de verschillende korpsen. Dat zegt Kamerlid Sigrid Goethals uit Asse. Ze vindt het goed dat de selectieprocedures drastisch zijn ingekort en politiezones daardoor...

Nieuws

Bijna 600 handtekeningen voor petitie om oprit A12 Plantentuin Meise te behouden

575 mensen ondertekenden al de onlinepetitie tegen het afsluiten van de oprit van de A12 aan de Plantentuin in Meise. Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant wil die als proefproject afsluiten voor drie maanden, maar de ondertekenaars van de petitie vrezen dat het definitief wordt.

Nieuws

Eenrichtingsverkeer in Hoeilaartse Duboislaan vanaf 18 oktober

In Hoeilaart wordt in de Duboislaan, die door het Zoniënwoud loopt, vanaf maandag 18 oktober eenrichtingsverkeer ingevoerd. Dat is nodig voor de werken aan het nieuwe ecorecreaduct 'De Priorij'. Die zullen minstens een jaar duren.

Nieuws

Vlaams Belang: "Verlaging registratierechten zal toestroom anderstaligen op woningmarkt in de Rand doen exploderen"​

Vlaams Belang vreest een toestroom van anderstaligen op de woningmarkt in de Rand. Doordat de Vlaamse regering de registratierechten voor de aankoop van een eerste woning verlaagt van 6 naar 3%, denkt Vlaams Belang dat woningen in onze regio interessanter worden voor inwoners uit Wallonië en...

rand 1440

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: Week van het Nederlands

  Ben je graag bezig met muziek? Ontdek je graag verschillende culturele muziekstijlen? Heb je al eens gedacht aan poëzie of liedjesteksten maken in het Nederlands? Dan zet Lennert Maes je graag op weg tijdens de schrijfsessie ‘Wij’.
 • Over de Rand: tentoonstelling van ARTelier in De Boesdaalhoeve

  In Over de Rand blikken we terug op de tentoonstelling van ARTelier in De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. ARTelier is een vereniging van 11 bevriende kunstenaars die elke week in het gemeenschapscentrum samenkomen en samen ook hun passie vorm geven.
 • Over de Rand: Op stap met de UiTPAS

  Sinds kort kan je in de Druivenstreek, GC de Lijsterbes in Kraainem en GC de Kam in Wezembeek-Oppem terecht met een UiTPAS. Met die vrijetijdspas spaar je punten, die je kan ruilen voor een cadeautje of een korting op een ticket. Meer hierover woensdag in Over De Rand.
 • Over de Rand 22/09/2021: Huis van het Kind Kraainem

 • Over de Rand 15/09/2021: Openmonumentendag

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!