Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: De Vlaamse Rand boomt

  Meer bomen = meer leefkwaliteit, en dus lanceert Vlaams minister Ben Weyts de nieuwe campagne 'De Vlaamse Rand boomt'.
 • Over de Rand: Gemeenschapscentrum De Kam

  Gemeenschapscentrum De Kam in Wezembeek-Oppem bestaat 30 jaar en dat werd uiteraard gevierd. Het centrum van vzw 'de Rand' is al lang niet meer weg te denken uit de faciliteitengemeenten. Al drie decennia lang brengt De Kam mensen samen.
 • Over de Rand: Jeugdboekenmaand

  Een maand lang worden tijdens de Jeugdboekenmaand leerlingen van het derde leerjaar ondergedompeld in een taal- en literatuurbad. 
 • Over de Rand: taalstage street art GC de Zandloper Wemmel

  Een nieuwe taal leren doe je best op een prettige manier. In de Zandloper in Wemmel konden anderstalige jongeren zich daarom onderdompelen in de streetart. Want terwijl ze aan de slag gingen met spuitbussen of verfstiften werd er ook een aardig mondje Nederlands gesproken.
 • Over de Rand: Onderwijs in de rand

  De Vlaamse overheid maakt 34 miljoen euro vrij voor het onderwijs in de Rand. Want de capaciteitsmonitor toont aan dat er tegen het schooljaar 2027-2028 een groot tekort wordt verwacht. En dus wil de overheid nu al investeren in extra schoolplaatsen in onder meer Dilbeek, Grimbergen, Halle en Vilvoorde.
 • Over de Rand: De Vlaamse Rand boomt

 • Over de Rand: Gemeenschapscentrum De Kam

 • Over de Rand: Jeugdboekenmaand

 • Over de Rand: taalstage street art GC de Zandloper Wemmel

 • Over de Rand: Onderwijs in de rand

Nieuws

Uitbaters gezocht voor cafés van gemeenschapscentra in Kraainem en Wezembeek-Oppem

Nieuws

Bouw nieuw Jan Portaelsziekenhuis start in het najaar

Nieuws

Minister Weyts wil nog eens 100.000 bomen extra in Vlaamse Rand

Nieuws

Klarafestival brengt klassieke muziek in het metrostation

In het metrostation De Brouckère in Brussel weergalmt vandaag de muziek van het Klarafestival. Een strijkkwartet brengt de sfeer van het festival ondergronds. Een bijzondere samenwerking tussen het Klarafestival en de MIVB.

Nieuws

Inez De Coninck niet te spreken over werking overlegorgaan rond geluidshinder: “Een gemiste kans”

Vlaams parlementslid Inez De Coninck (N-VA) is niet te spreken over de werking het overlegorgaan rond de geluidshinder op luchthaven van Zaventem. Het overlegplatform brengt verschillende luchthavengemeenten uit de drie gewesten samen met actiecomités, werkgevers- en werknemersorganisaties....

Nieuws

Frank Vandenbroucke: "Patiënten mogen vragen om naar een Nederlandstalig ziekenhuis gebracht te worden"

Het is een oud zeer in onze regio: je hebt dringend medische hulp nodig, de 112 komt je ophalen en voor je weet lig je in een ziekenhuis waar ze geen woord Nederlands verstaan. Maar je kan wel degelijk vragen om je naar een Nederlandstalig ziekenhuis te brengen. Dat zegt federaal minister van...

Nieuws

15 snelwegwerven in Vlaams-Brabant in 2023

De Vlaamse overheid plant dit jaar in onze provincie 15 snelwegwerven. Een van de belangrijkste en meest ingrijpende wordt de renovatie van het viaduct van Vilvoorde.

Nieuws

Ongerustheid over Grimbergs mobiliteitsplan

In Grimbergen wordt volop gewerkt aan een mobiliteitsplan om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Daarvoor liggen een aantal scenario's op tafel. Maar niet iedereen is daar tevreden mee. Voor enkele inwoners van de De Merodestraat is vooral het tweede van de vier mogelijke...

Nieuws

Jeugdboekenmaand focust op thema 'geluk'

Maart is traditioneel jeugdboekenmaand. In de Noordrand werkt Cultuur Noordrand daarvoor samen met 13 bibliotheken en de basisscholen. 100 klassen van het derde leerjaar, goed voor meer dan 2.000 kinderen, wonen een lezing door een auteur bij en volgen een workshop.

rand 1440

elke woensdagop RINGtv

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!
 • Doorspekt met dialect: Asse

 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

 • Doorspekt met dialect: Merchtem

 • Doorspekt met dialect: Beersel