Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rand

Nieuws

Toewijzing secundaire scholen in Vlaams-Brabant is rond

Nieuws

Vlaams geld voor nieuw Portaelsziekenhuis in Vilvoorde

Nieuws

Dilbekenaar Ivo De Bisschop stapt nieuwe campagne van Stop Parkinson op gang

Nieuws

Parkeerverbod vrachtwagens moet sluikstorten stoppen op Machelse Da Vincilaan

Op de Da Vincilaan in Machelen komt een parkeerverbod voor vrachtwagens. Aanleiding zijn klachten van omwonenden over zwerfvuil en onhygiënische toestanden.

Nieuws

Vilvoorde in beroep tegen vergunning Broeklin: "Bedreiging voor de regio"

De stad Vilvoorde start een procedure op bij de Raad van Vergunningsbetwistingen om de voorlopige vergunning die Uplace kreeg voor het Broeklin-project in Machelen ongedaan te maken. Het stadsbestuur vraagt ook een schorsing van de vergunning, zodat Uplace niet kan starten met de werken totdat...

Nieuws

Sterrebeekse kasteel Ter Meeren te koop

In Sterrebeek, een deelgemeente van Zaventem, staat kasteel Ter Meeren aan de Mechelsesteenweg te koop. Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en is gelegen in een 28 hectare groot domein.

Nieuws

Claude Lammens krijgt plaatsje in collectie van het Britse Shakespeare Institute

De twee Shakespeare-verbrusselingen van Brusselaar Claude Lammens worden opgenomen in de collectie van het prestigieuze Shakespeare Institute van de Universiteit van Birmingham. Dat laat Brusseleir! weten.

 

Nieuws

ViTes bouwt nieuwe Kringwinkel in Sint-Pieters-Leeuw

ViTeS, de groep van de Kringwinkels voor tweedehandsspullen, bouwt een nieuw vestiging in Sint-Pieters-Leeuw. De huidige barst al jaren uit haar voegen. Op termijn zullen er 55 mensen kunnen werken.

Nieuws

20 procent minder ongevallen met letsels

Het aantal ongevallen met lichamelijke letsels is vorig jaar met twintig procent gedaald in onze provincie. Ook het alcohol- en druggebruik achter het stuur is verminderd. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Vlaams-Brabant. Maar uit cijfers van enkele politiezones uit onze regio na een...

rand 1440

NET GEMIST: Over de Rand

Alles bekijken
 • Over de Rand: Artiestentour Tervuren

  Tijdens het Hemelvaartsweekend kun je in Tervuren tijdens de Artiestentour al wandelend of fietsend kennismaken met de meest uiteenlopende kunstvormen: aquarel, beeldhouwwerk, acryl, keramiek, juweelkunst,.... Een voorsmaakje woensdag in Over de Rand.
 • Over de Rand: Erfgoeddag Volkssterrenwacht MIRA

  We trekken naar de Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen en kijken naar de sterrenhemel. Door de toenemende lichthinder wordt dit eeuwenoude erfgoed echter meer en meer bedreigd.
 • Over de Rand: het Taaljournaal

  In Over de Rand blikken we terug op het Taaljournaal. Daarin zetten we de vele initiatieven in de kijker die kinderen tijdens schoolvakanties helpen om Nederlands te leren.
 • Over de Rand: het Taaljournaal

  In Over de Rand blikken we vooruit naar het Taaljournaal. Daarin zetten we de vele initiatieven in de kijker die kinderen tijdens schoolvakanties helpen om Nederlands te leren.
 • Over de Rand: containerklap

  In Over de Rand zoomen we in op ‘Containerklap’, een nieuw initiatief van vzw de Rand dat mensen via de digitale weg dichter bij elkaar wil brengen.

De Vlaamse Rand: DOORSPEKT met DIALECT

Alles bekijken
 • Doorspekt met dialect: Asse

  Voor de laatste aflevering in onze reeks 'De Vlaamse Rand Doorspekt met Dialect' gaat Tom te rade bij onze hoofdredacteur Dirk De Weert uit Asse. Na rijp overleg spreken ze samen af bij Dries Van Mileghem van restaurant ‘In den IJzerwinkel’ op de Hopmarkt. Verorberen zij dit weekend de slimste Assenaar?
 • Doorspekt met dialect: Vilvoorde

  Tom trekt naar Vilvoorde waar ze sinds mensenheugenis gek zijn op paardenvlees. Maar weet jij wat 'schep' is? Je komt er alles over te weten bij de mannen van de Vilvoordse kookclub.
 • Doorspekt met dialect: Merchtem

  In 'De Vlaamse Rand doorspekt met Dialect' trekt Tom naar Merchtem, sinds mensenheugenis een gemeente van kippenkwekers. En dat heeft zo zijn sporen nagelaten in de lokale gastronomie. Onze gastheer is voormalig burgemeester Eddie De Block. Samen met Mariette toveren zij een ware delicatesse uit de pan...
 • Doorspekt met dialect: Beersel

  Vier weken lang doorkruist Tom Serkeyn de Vlaamse Rand op zoek naar streekgerechten uit grootmoeders keuken én op smaak gebracht met een pittig dialect. Dit weekend is Beersel aan de beurt. En daar bereidt Olivier Dumoulin: konijn met geuze!