Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Nieuwe aanvraag voor gascentrale in Vilvoorde

Nieuws

Dancinguitbaters en portier veroordeeld in zaak rond Pieter Krauch

Nieuws

Yasmina El Messaoudi debuteert met ‘Straatkat’: “Zoektocht naar een nieuwe thuis”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Vlaanderen Regionaal 23/01/2022

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Auto: Brussels Auto Group

In onze laatste autospecial gaan we op pad met Brussels Auto Group. Zij bundelen 3 gevestigde waarden op verschillende locaties in en rond Brussel. Zo gaan we langs bij Overijse Automotive voor het merk Skoda. Voor Volkswagen bezoeken we Bruynseels in Anderlecht en bij Don Bosco in Halle komen...

NIEUWS 21/01/2022

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 21 januari.

NIEUWS 20/01/2022

Bekijk hier het nieuws van donderdag 20 januari.
Sport

Zemst laat jongeren proeven van verschillende sporten

In Zemst organiseren ze voortaan elke maand een gratis sportactiviteit voor tieners. De eerste activiteit vond vorige woensdag plaats. Het ging er meteen spectaculair aan toe want op het programma: stunten met de step.

Sport

Maand lang artistiek zwemmen ontdekken bij WIOS in Liedekerke

Kinderen en jongeren die een nieuwe sport zoeken, kiezen vaak voor voetbal, wielrennen, dansen, zwemmen of gymnastiek. Artistiek zwemmen is geen vanzelfsprekende keuze. Daar wil WIOS uit Liedekerke verandering in brengen. Uitzonderlijk kunnen nieuwe leden er twee maanden lang de sport ontdekken.

 
Nieuws

Galmaarden trapt poëzieweek op gang met gedichtenwandeling

In Galmaarden kon je gisteren voor het eerst de benen strekken én tegelijkertijd genieten van een stevige portie poëzie tijdens de eerste gedichtenwandeling. Op vier locaties op wandelafstand van het centrum droegen auteurs hun gedichten voor.

 
Nieuws

Merchtemse steltenlopers klaar voor Wereldtentoonstelling

Eind deze week trekken de Koninklijke steltenlopers richting Dubai. Ze zullen er een week lang optreden op de Wereldtentoonstelling samen met de delegatie van de Brusselse Ommegang. 

Nieuws

Betoverend lichtspektakel in Kasteel van Groot-Bijgaarden

Tot en met 20 maart kan je in het Kasteel van Groot-Bijgaarden ‘Nature Illuminated’ gaan bewonderen. Dat betoverende licht- en muziekspektakel hult het 12de eeuwse kasteeldomein in een sprookjesachtige sfeer, met de vier seizoenen als thema. “Hét ideale uitje om een donkere winterdag op te...

Sport

Verbruggen loopt persoonlijk record op halve marathon

Hanne Verbruggen uit Herne is negende geëindigd in de halve marathon in het Spaanse Santa Pola. De langeafstandsloopster finishte in een tijd van 1u12:29 en scherpt daarmee haar persoonlijk record met ruim een minuut scherper.

 

Populairste onderwerpen

Nieuws

Sport

Verbruggen loopt persoonlijk record op halve marathon

Hanne Verbruggen uit Herne is negende geëindigd in de halve marathon in het Spaanse Santa Pola. De langeafstandsloopster finishte in een tijd van 1u12:29 en scherpt daarmee haar persoonlijk record met ruim een minuut scherper.

Sport

Van Uytvanck zit voorlopig vast in Australië na positieve coronatest

Alison Van Uytvanck kan Australië voorlopig niet verlaten. De tennister uit Grimbergen legde net voor haar vertrek een positieve coronatest af.

 

Sport

Amateurvoetbal herneemt op 28 januari

Vanaf vrijdag 28 januari gaat de competitie in het amateurvoetbal opnieuw van start. Nu er opnieuw beperkt publiek aanwezig mag zijn op sportwedstrijden, besliste Voetbal Vlaanderen op de draad weer op te pikken.

Sport

Gooik verliest vijfsetter tegen Vlamertinge

In derde nationale van het vrouwenvolleybal nam Govok Gooik het gisteravond op tegen Vlamertinge. Gooik begon erg goed aan de wedstrijd maar gaf de overwinning alsnog uit handen.

Nieuws

Restauratie oude graanmolen in Hondzocht gestart

In Hondzocht, een gehucht van de Halse deelgemeente Lembeek, is gestart met de restauratie van de oude graanmolen aan de Edingsesteenweg. 

Nieuws

Coronabarometer en versoepelingen vanaf 28 januari

Het Overlegcomité bereikte een akkoord over de coronabarometer. Dat meetsysteem geeft via drie kleuren weer welke maatregelen voortaan gelden. We starten vanaf 28 januari in code rood, de meest strenge code. Toch omvat die ook versoepelingen. Zo mag de horeca haar openingsuren uitbreiden tot...

Nieuws

Lennikenaren kunnen gratis naar de psycholoog

De gemeente Lennik organiseert voor alle inwoners gratis sessies bij een psycholoog. Door de coronacrisis kampen almaar meer mensen met mentale problemen en om de weg naar hulp toegankelijker te maken, kan elke Lennikenaar tot maximaal tien gratis sessies bij een psycholoog van Welzijnskoepel...

Nieuws

Hinder op Ring en Woluwelaan door plaatsing fiets- en voetgangersbrug

Op de Ring rond Brussel ter hoogte van Zaventem en op de Woluwelaan zal er drie weekends lang hinder zijn door werkzaamheden. Want dan wordt daar een 168 meter lange fiets- en voetgangersbrug geplaatst.

Nieuws

Brandweer op zoek naar 100 vrijwilligers

De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd vrijwilligers. Ondanks een uitgebreide informatieronde in de gemeenten kwamen er nog maar een 25-tal sollicitaties binnen.

Nieuws

Wemmel zet met jongerenopbouwwerker Younes in op jeugdwerking

De gemeente Wemmel investeert fors in haar jeugdwerking en nam daarom een nieuwe jongerenopbouwwerker in dienst. Hij moet de brug vormen tussen de gemeente en de jongeren. Wemmel kreeg hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid en kreeg samen met Dilbeek en Asse ook centen voor een...