Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Een verstrengde lockdown: 'maatregelen van de laatste kans'

Nieuws

Dilbeek zoekt vrijwilligers om woonzorgcentra te ontlasten

Nieuws

Kruispunten Woluwedal woensdag weer open voor verkeer

Nieuws

Vilvoorde dient bezwaar in tegen nieuwe plannen Broeklin

De stad Vilvoorde dient bezwaar in tegen de plannen voor de werkwinkelwijk Broeklin, het aangepaste reconversieproject van de NV Uplace dat de oude industriële site onder het Viaduct van Vilvoorde nieuw leven moet inblazen. “De problemen uit het oude Uplace-project zijn onvoldoende verholpen,”...

Nieuws

AZ Sint-Maria verstrengt bezoekregeling

Het AZ Sint-Maria in Halle past vanaf maandag de bezoekregeling aan. Alleen mensen die langer dan vijf dagen gehospitaliseerd zijn, mogen nog een bezoeker ontvangen. Er gelden wel enkele uitzonderingen.

Nieuws

Aan de vooravond van een bijzonder Allerheiligenweekend

Aan de vooravond van Allerheiligen en Allerzielen trokken vandaag al heel wat mensen naar het kerkhof om het graf van hun geliefde op te fleuren of om even stil te staan bij hun verlies. Met een pot chrysanten, maar ook met mondmasker en op anderhalve meter afstand van elkaar is het dit jaar...

Nieuws

Actiecomité Red Begraafplaats Vollezele start petitie

In Vollezele bij Galmaarden is er ophef rond het verdwijnen van een aantal graven waarvan de grafrust is verstreken. Het gemeentebestuur besliste daar vorig jaar al over en wil van de begraafplaats een groene duurzame plek maken. Het Actiecomité Red Begraafplaats Vollezele is het daar niet mee...

Nieuws

Provinciedomeinen schrappen georganiseerde activiteiten

De provinciedomeinen in onze provincie passen hun werking aan, maar blijven open. Alle georganiseerde activiteiten zijn geannuleerd. Voor het Domein van Huizingen betekent dit dat er geen herfstwandelingen zijn en dat de activiteiten met de huifkar en hoefsmid in de herfstvakantie niet doorgaan.

Nieuws

Voormalige gemeentesecretaris Kampenhout veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag

De voormalige gemeentesecretaris van Kampenhout is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro voor feiten van ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer. De helft van de boete is wel met uitstel. De man, die op het moment van de feiten ook voorzitter was van de CD&V-afdeling in Lennik, kreeg...

Populairste onderwerpen

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Alles bekijken
 • NIEUWS 30/10/2020

 • NIEUWS 29/10/2020

  Bekijk hier het nieuws van donderdag 29 oktober.
 • NIEUWS 28/10/2020

  Bekijk hier het nieuws van woensdag 28 oktober.
 • NIEUWS 27/10/2020

  Bekijk hier het nieuws van dinsdag 27 oktober.
 • NIEUWS 26/10/2020

  Bekijk hier het nieuws van 26 oktober.

NET GEMIST: de Taalhelden

Alles bekijken
 • AFL3 Taalhelden: Herwig en Olivier. Op de sportclub. (Dilbeek)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de derde aflevering volgen we Olivier en Herwig. Olivier is jeugdcoördinator bij voetbalclub Groot Dilbeek. Als Brusselaar is Frans zijn moedertaal. Herwig, ex-bestuurslid van de club, helpt Oliver al jaren met het Nederlands.
 • AFL2 Taalhelden: Cynthia en Fang, collega’s (Grimbergen)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de te knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de tweede aflevering volgen we Cynthia en Fang. Ze werken samen op de afdeling voor ouderen met dementie van woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen. Fang heeft Thaïse roots, Cynthia helpt haar met het Nederlands.
 • AFL1 Taalhelden: Els en Silvia, mama's aan de schoolpoort (Beersel)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de eerste aflevering volgen we Els. Die is voorzitter van de ouderraad van de Gemeentelijke Basisschool Blokbos in Beersel. Els helpt Silvia met het Nederlands. Silvia heeft Spaanse roots, ook haar kinderen gaan naar Blokbos. Aan de schoolpoort leerden de mama’s elkaar drie jaar geleden kennen.

Nieuws

Nieuws

Voormalige gemeentesecretaris Kampenhout veroordeeld voor grensoverschrijdend gedrag

De voormalige gemeentesecretaris van Kampenhout is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro voor feiten van ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer. De helft van de boete is wel met uitstel. De man, die op het moment van de feiten ook voorzitter was van de CD&V-afdeling in Lennik, kreeg...

Nieuws

Geen grote Halloweenfeesten, maar wel versierde tuintjes in Opwijk en omstreken

Halloween wordt almaar populairder in ons land. Optochten en van deur tot deur gaan is door de coronacrisis verboden door de provinciegouverneur, maar hier en daar zie je versierde voortuintjes en gevels. Zeker in Opwijk, want daar lanceerde ondernemer Tom Costers van eventbureau Double MP een...

Nieuws

Leeuw haalt molok-containers weg

In Sint-Pieters-Leeuw kunnen inwoners van de wijk Impeleer vanaf volgende week geen gebruik meer maken van de molok-containers. Dat zijn containers die omwonenden kunnen openen met een sleutel om er zo hun afval te deponeren.

Nieuws

Eerste balans Ringtrambus: groot succes

Vier maanden na de eerste rit vervoerde de Ringtrambus al 100.000 reizigers. Dat maakt De Lijn bekend. De Ringtrambus rijdt van Brussels Airport in Zaventem via het centrum van Vilvoorde naar het UZ Brussel in Jette.

Nieuws
update

Crisisvrijwilligers helpen in woonzorgcentra: "Wat ze doen, is van onschatbare waarde"

UPDATE: Bekijk vanavond de extra lange reportage op RINGtv.
Door de coronacrisis is de berg werk in ziekenhuizen en zorginstellingen er niet kleiner op geworden. Door uitval bij het personeel wordt het ook steeds moeilijker om alles nog rond te krijgen. Zorginstellingen kunnen daarom via het Rode...

Nieuws

Halle voert zo veel mogelijk afstandsonderwijs in tot 22 november

In het kader van de coronacrisis besliste de crisiscel van Halle vanmiddag dat alle scholen in de stad  zo snel mogelijk werk moeten maken van afstandsonderwijs. Lagere scholen mogen dat alleen doen als ze voldoende onderwijskwaliteit kunnen garanderen, maar alle middelbare scholen moeten zo...

Nieuws

Ophef rond asbest in Houtemse sociale woningen

In de sociale woonwijk in Houtem, bij Vilvoorde, bevat bijna elke woning asbest. Dat heeft schepen van Woonbeleid Tine Paredis toegegeven, nadat bewoners PVDA-gemeenteraadslid Sander Barrez alarmeerden. De wijk telt meer dan 500 woningen. De bewoners waren lange tijd niet op de hoogte. Sommigen...

Nieuws

Jessika Soors (Groen) verlaat de Kamer

Vilvoords kamerlid Jessika Soors (Groen) ruilt haar zitje in de Kamer voor een functie op het kabinet van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo). Soors gaat er aan de slag als politiek directeur en woordvoerder.

Nieuws

Bijna 800 Vlaams-Brabantse kandidaten voor tijdelijke job in de zorg

Mensen zonder job of mensen die door de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn, kunnen de zorgsector ook mee ontlasten door te solliciteren voor een tijdelijke functie als polyvalent medewerker in een zorginstelling.

Nieuws

Laatste reddingsboei voor vissoorten dobbert in Linkebeek

De laatste reddingsboei voor vis- en paddensoorten die in ons land met uitsterven bedreigd zijn, is een kwekerij in Linkebeek. Het is de enige plek in België waar deze diertjes gekweekt worden, niet om op te eten maar om de biodiversiteit in stand te houden.

Regionieuws uit Vlaanderen en Brussel

Volg RINGtv via sociale media

NET GEMIST: Machels Gekruid

NET GEMIST: Machels Gekruid

Nieuws

Machels Gekruid (afl.4) : workshop Radia uit Marokko en Sofie uit China

In de vierde en laatste aflevering van Machels Gekruid maakt Radia uit Marokko een feestelijke tajine met lamsvlees. Sofie uit China maakt dan weer op authentieke wijze tofu. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.3) : workshop Habibe en Yasmine uit Turkije

De derde aflevering van Machels Gekruid staat in het teken van Turkije en van moeder en dochter. Mama Habibe maakt Turkse ravioli. Dochter Yasmine gaat voor een lekker dessert: helva. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.2): workshop Sandra uit Suriname en Lulijeta uit Macedonië

In de tweede aflevering van Machels Gekruid maakt Sandra uit Suriname nasi goreng met kip. Lulijeta uit Macedonië pakt uit met een dessert: ravani. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.1) : workshop Sami uit Marokko en Marie uit Rwanda

In Machels Gekruid geven Machelaars met buitenlandse roots een kookworkshop. In de eerste aflevering maakt Sami uit Marokko couscous met lamsvlees. Marie maakte een kleurrijke tropische fruitsla. Tijdens het koken komen verhalen boven. Culturen worden samengebracht.