Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

 

Nieuws

Merchtem investeert in groen met Voedselbos

Nieuws

Hoofdverdachte dubbele moord Kraainem legt bekentenissen af

Nieuws

Opnieuw een crèche dicht: onderzoek naar mishandeling in Kraainem

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Mobiliteit Carrect Meise 03/12/2022

We gaan langs bij Carrect in Meise om kennis te maken met de nieuwste versie van de Kia Xceed.  

VIVA! Lifestyle Galy Sport 03/12/2022

Galy Sport is vooral bekend bij wintersportfanaten. Maar wist je dat je hier ook een ruim assortiment outfits en originele accessoires kan vinden die perfect kunnen dienen als geschenk?

VIVA! Feest Flavor Shop 03/12/2022

Bij VIVA! denken we stilaan aan de cadeautjes voor de feestdagen en dus zoeken we inspiratie bij Flavor Shop in Gooik. Birger leidt ons rond in de winkel en we komen ook weer heel wat leuke nieuwigheden tegen.

NIEUWS 02/12/2022

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 2 december.
Nieuws

Leeuw huldigt overleden beeldhouwer Crombé met gedenkplaat

In Sint-Pieters-Leeuw is een gedenkplaat onthuld voor Patrick Crombé, de beeldhouwer die vorig jaar op 65-jarige leeftijd overleed. Crombé gaf les aan de gemeentelijke tekenacademie in Leeuw en stond aan de wieg van het beeldhouwersatelier in de Kunstacademie. Daarnaast ontwierp hij de...

Nieuws

Oppositie Rode boos op bestuur omwille van energiebesparingen in zwembad: "Te koud"

De oppositie in Sint-Genesius-Rode haalt scherp uit naar het gemeentebestuur. Het vindt de energiebesparende maatregelen van de gemeente een brug te ver. Vooral het verlagen van de temperatuur van het zwembadwater en het afschaffen van het warm water in de douches zetten kwaad bloed. “Kinderen...

Nieuws

Hilaire uit Overijse is het beu: "Tuin weeral omgeploegd door everzwijnen"

Hilaire Vloebergh uit Overijse is de overlast door everzwijnen beu. Vanmorgen stelde hij voor de elfde keer vast dat zijn tuin is omgeploegd door de dieren. Hij roept de hulp van de gemeente in om een oplossing te zoeken.

 

Sport

Remco Evenepoel is beste Vlaamse sporter van het jaar en wint Vlaamse Reus

Remco Evenepoel uit Schepdaal blijft prijzen pakken. Hij mocht vandaag de Vlaamse Reus in ontvangst nemen. Evenepoel wordt geroemd om zijn sportieve prestaties, maar om zijn doorzettingsvermogen na zijn zware val tijdens de Ronde van Lombardije in 2020.

 

Nieuws

Unizo Halle dringt aan op centrumplan

De Halse afdeling van ondernemersorganisatie Unizo diende een verzoekschrift in bij het stadsbestuur. Unizo heeft het gehad met de ‘betuttelende houding’ van de stad tegenover ondernemers in de stadskern en dringt aan op een Centrumplan.

 

Nieuws

Personeelslid PZ Zaventem voor rechter na zwaar misbruik van politiedatabank

Een voormalig lid van het burgerpersoneel van de politiezone Zaventem heeft zich voor correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor interne hacking. De man misbruikte zijn toegang tot de databanken van de politie om de gegevens van knappe vrouwen op te zoeken. Bij een huiszoeking werd ook...

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

Personeelslid PZ Zaventem voor rechter na zwaar misbruik van politiedatabank

Een voormalig lid van het burgerpersoneel van de politiezone Zaventem heeft zich voor correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor interne hacking. De man misbruikte zijn toegang tot de databanken van de politie om de gegevens van knappe vrouwen op te zoeken. Bij een huiszoeking werd ook...

Nieuws

12 maanden cel na seksschandaal bij PZ Zennevallei

Twee voormalige politie-inspecteurs van de zone Zennevallei (Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw) zijn veroordeeld voor voyeurisme. Het duo had seks met een jobstudente en de mannen filmden het hele gebeuren zonder dat ze hiervan op de hoogte was. Toen de jonge vrouw vervolgens bij het korps...

Nieuws

Jean-Paul en Ibrahim geven Merchtemse vluchtelingen een gezicht en stem

Vluchtelingen zijn van alle tijden. Naar die tentoonstelling kan je dit weekend gaan kijken in het August De Boeckhuis in Merchtem. Aan de hand van achttien portretten geven fotograaf Jean-Paul Van den Abeele en voormalig journalist Ibrahim Rachmah een stem en gezicht aan vluchtelingen die in...

Sport

Supporters Rode Duivels verzamelen in Vilvoordse Kruitfabriek

De spanning is te snijden in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Supporters kunnen er gratis de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Kroatië op groot scherm bekijken. 

Nieuws

Burgemeester Holemans over kraak van kantoorgebouw: "Als gemeente kunnen we weinig doen"

De 350 vluchtelingen die nu al zo’n anderhalve week een leegstaand kantoorcomplex kraken in Sint-Stevens-Woluwe moeten de gebouwen verlaten op 9 december. Dat besliste de vrederechter Burgemeester Ingrid Holemans zit erg verveeld met de zaak. Het is al zekere de vierde keer in enkele maanden...

Nieuws

Ternatse studente wint prestigieuze ie-net-prijs

Wetenschapster en VUB-studente Lize Allonsius uit Ternat heeft de prestigieuze ie-net-prijs in de wacht gesleept. Ie-net is een wedstrijd voor net afgestudeerde industriële, burgerlijke en bio-ingenieurs. Voor haar masterproef deed ze onderzoek naar B-cellen.

 

Nieuws

Dilbeekse handelszaken krijgen kerstlook

Het zijn erg drukke dagen voor Hugo de jesus Alves. De Dilbekenaar schildert in opdracht van de gemeente kersttaferelen op tientallen winkels, restaurants en cafés.

Nieuws

Nieuwe ambassadeurs en website voor Streekproducten Vlaams-Brabant

Gisteravond zijn in Leuven awards uitgereikt aan vier streekambassadeurs van het eerste uur. Streekproducten Vlaams-Brabant stelde ook zes nieuwe streekproducten en z’n nieuwe website voor.

Sport

Evenepoel wint ook prestigieuze Vélo d’Or

Na z’n indrukwekkende zegereeks dit jaar, wint Schepdaalnaar Remco Evenepoel nu ook de Vélo d’Or. De prestigieuze prijs van het Franse ‘Vélo Magazine’ gaat elk jaar naar de beste internationale wielrenner van het seizoen.

Nieuws

Opnieuw feestbussen van De Lijn met oudjaar en nieuwjaar

Na twee jaar afwezigheid wegens corona zijn meer dan 300 medewerkers van De Lijn dit jaar weer op post om feestvierders met oudjaar en nieuwjaar veilig naar hun bestemming te voeren. In onze provincie zijn er 28 feestlijnen, waarvan 10 in de Vlaamse Rand en in het Pajottenland.