Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Patiënten raken besmet met coronavirus in ziekenhuis

Nieuws

Zemstenaar krijgt 30 maanden cel voor bezit en verspreiding kinderporno

Nieuws

Eva De Bleeker staatssecretaris in Vivaldi-regering

Nieuws

Bouw gevangenisdorp Haren afgerond in 2022

Het gevangenisdorp in Haren, vlak bij de grens met Diegem, zal in 2022 klaar zijn. In de megagevangenis zal plaats zijn voor 1190 gedetineerden, die grotendeels verhuizen van de gevangenissen in Vorst en Sint-Gillis naar de Keelbeeksite.

 
Nieuws

Wilmès wordt minister van Buitenlandse Zaken, Mahdi staatssecretaris van Asiel en Migratie

De ministerposten van de Vivaldi-regering zijn ingevuld. Sophie Wilmès (MR) uit Sint-Genesius-Rode wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Sammy Mahdi (CD&V) uit Vilvoorde wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Nieuws

Drukke gewestweg in Galmaarden krijgt eindelijk fiets- en voetpaden

De gewestweg N272 tussen Tollembeek en Galmaarden krijgt ten vroegste over twee jaar volwaardige fiets- en voetpaden. De gemeente dringt al ruim twintig jaar aan bij de Vlaamse overheid om de drukke verbindingsweg veiliger te maken voor fietsers en voetgangers.

 
Nieuws

Apothekeres getuigt na overval

Een apothekeres uit Dworp hoopt dat de daders van een overval in maart alsnog gevat kunnen worden. Ze doet een oproep in het VTM-opsporingsprogramma FAROEK.

 
Nieuws

Gemeente weigert vergunning voor feestzaal Huizingen

Het gemeentebestuur van Beersel heeft de omgevingsvergunning voor een nieuwe feestzaal in de Henri Torleylaan in Huizingen geweigerd. Onder meer buurtbewoners protesteerden tegen de plannen.

 
Nieuws

277 leerlingen in Vlaams-Brabant legden voorbije maand positieve test af

Een maand na de opening van de scholen legden 277 leerlingen in Vlaams-Brabant een positieve COVID-19-test af. Dat blijkt uit cijfers van het CLB. “Net als in de rest van de samenleving zien we meer besmettingen en quarantaines, maar de scholen zijn geen grote bron van besmettingen", zegt Vlaams...

Populairste onderwerpen

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Alles bekijken
 • NIEUWS 30/09/2020

  Bekijk hier het nieuws van woensdag 30 september.
 • NIEUWS 29/09/2020

  Bekijk hier het nieuws van dinsdag 29 september.
 • NIEUWS 28/09/2020

  Bekijk hier het nieuws van maandag 28 september.
 • NIEUWS 25/09/2020

  Bekijk hier het nieuws van 25 september.
 • NIEUWS 24/09/2020

  Bekijk hier het nieuws van donderdag 24 september.

NET GEMIST: Machels Gekruid

NET GEMIST: Machels Gekruid

Nieuws

Machels Gekruid 26/09/2020

In de tweede aflevering van Machels Gekruid maakt Sandra uit Suriname nasi goreng met kip. Lulijeta uit Macedonië pakt uit met een dessert: ravani. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid: workshop Sami en Marie

In Machels Gekruid geven Machelaars met buitenlandse roots een kookworkshop. In de eerste aflevering maakt Sami uit Marokko couscous met lamsvlees. Marie maakte een kleurrijke tropische fruitsla. Tijdens het koken komen verhalen boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.7) – Habibe uit Turkije

In september kan je samen met RINGtv bij zeven inwoners van Machelen een kookworkshop volgen. Elke Machelse hobbykok heeft buitenlande roots. Habibe uit Turkije is 1 van de 7 deelnemers en ze stelt zich graag aan je voor. De workshop van Radia vindt plaats in de Hotelschool van Campus Wemmel op...

Machels Gekruid (afl.6) – Radia uit Marokko

In september kan je samen met RINGtv bij zeven inwoners van Machelen een kookworkshop volgen. Elke Machelse hobbykok heeft buitenlande roots. Radia Bougria uit Marokko is 1 van de 7 deelnemers en ze stelt zich graag aan je voor. De workshop van Radia vindt plaats in de Hotelschool van Campus...

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Alles bekijken
 • VIVA! Kastelen en Parken: Domein 3 Fonteinen

  In de laatste aflevering van Viva! Kastelen en Parken in de Vlaamse Rand trekken we naar Domein 3 Fonteinen in Vilvoorde. De geschiedenis van het kasteel stopte op het einde van de tweede wereldoorlog. Maar het park heeft anno 2020 nog steeds heel wat te bieden.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel Jourdain Kraainem

  In Viva! 'Parken en Kastelen in de Vlaamse Rand' gaan we naar het kasteel Jourdain in Kraainem. Voorts vertelt erfgoedonderzoeker Thomas Pevernagie ons hoe het komt dat er in de Vlaamse Rand zoveel goedbewaarde kasteeldomeinen zijn.
 • VIVA Parken en Kastelen: Rubenskasteel in Elewijt

  In VIVA! gluren we dit weekend binnen bij ‘Het Steen’, beter bekend als het Rubenskasteel in Elewijt (Zemst). Dit was inderdaad het 'buitenverblijf' van niemand minder dan het gezin van P.P. Rubens. Na ons bezoek aan het Rubenskasteel wippen we op onze fiets en doen we de Witloofroute.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

  We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de Paters van Scheut het gebouw kochten en gebruikten als studiehuis en noviciaat, tegenwoordig als rusthuis voor de paters. In VIVA! krijgen we een exclusieve rondleiding. Nog in Leeuw wandelen we de Hogebossenwandeling van Toerisme Vlaams-Brabant.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Batenborch Peutie

Nieuws

Nieuws

277 leerlingen in Vlaams-Brabant legden voorbije maand positieve test af

Een maand na de opening van de scholen legden 277 leerlingen in Vlaams-Brabant een positieve COVID-19-test af. Dat blijkt uit cijfers van het CLB. “Net als in de rest van de samenleving zien we meer besmettingen en quarantaines, maar de scholen zijn geen grote bron van besmettingen", zegt Vlaams...

Nieuws

Vivaldi-partijen bereiken inhoudelijk akkoord

Zestien maanden na de federale verkiezingen hebben de zeven zogenaamde Vivaldi-partijen een inhoudelijk bestuursakkoord gesloten. De komende uren verdelen SP.A, Open VLD, CD&V, Groen, PS, MR en Ecolo de bevoegdheden, leggen het akkoord voor aan hun achterban en duiden de ministerposten aan. 

Sport

Drie regiogenoten kunnen debuteren bij Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en de Nations League-duels tegen Engeland en IJsland. Drie regiogenoten zijn er voor het eerst bij: Alexis Saelemaekers, Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio.

Nieuws

Druivendief aan het werk in serres Solheide

In Overijse is een dief aan het werk die het gemunt heeft op druiven. De voorbije weken verdwenen regelmatig druiventrossen in de gemeentelijke serres Solheide.

Nieuws

Standbeeld Prins komt thuis in provinciedomein van Huizingen

Vandaag krijgt het kunstwerk ‘Prins’ van kunstenaar Koenraad Tinel, een vier meter hoog beeld van een boerenpaard, een plaatsje in het provinciedomein in Huizingen. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om het beeld dat op het Marktplein in Lennik staat.

Nieuws

Schrijver Aster Berkhof overleden

Schrijver Aster Berkhof is overleden. In juni van dit jaar vierde Berkhof nog zijn 100ste verjaardag. De man woonde tientallen jaren in Asse en geldt als één van de grootste Vlaamse schrijvers. Hij schreef onder meer ‘Veel geluk, professor’. 

Nieuws

Nieuwe dorpskern Wezembeek-Oppem krijgt vorm

De herinrichting van de dorpskern van Wezembeek-Oppem is volop aan de gang. De komende maanden en jaren verrijst in de dorpskern een nieuw administratief centrum, een Nederlandstalige school, bibliotheek, een openbaar park en meer dan 100 woongelegenheden.

Sport

Olympisch zwembad op domein van Hofstade?

Sport Vlaanderen en de gemeenten Zemst en Boortmeerbeek onderzoeken de mogelijkheden om een multisportcomplex te bouwen met overdekte zwembaden op het domein in Hofstade. Die studie moet tegen de zomer van 2021 klaar zijn.

Nieuws
Update

Asse volgt Vilvoorde: cafés moeten om 23 uur dicht

De cafés in Asse moeten de komende drie weken om 23 uur dicht. Dat heeft de gemeente beslist. Het volgt daarmee de maatregelen die Brussel en Vilvoorde al eerder trof.

Nieuws

Gooikse leerlingen leren gevaren van dode hoek

Leerlingen van Gooikse dorpsscholen kregen vandaag een les rond dodehoekeducatie. Broodnodig vindt de gemeente Gooik, want in ons land gebeuren er jaarlijks gemiddeld 50 dodehoekongevallen met vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers.

Regionieuws uit Vlaanderen en Brussel

Volg RINGtv via sociale media