Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Affligem wapent zich tegen wateroverlast: “We moeten voorbereid zijn”

Nieuws
Update

Vlaams-Brabant weigert vergunning gascentrale Vilvoorde

Nieuws

Kwart minder inbraken in Halle-Vilvoorde door corona

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Vlaanderen Regionaal 25/07/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Dirk De Mesmaeker naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

De Cortales: Blond Blossom

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt in deze aflevering voor een lekkere cocktail met de Belgian Beer Brandy Blond, een dubbel distillaat van een Belgische Blonde Triple. Ontdek in deze cocktail de zachtheid en de volheid van een bier en de afdronk van een bourbon. Gezondheid!

Speurneuzen Afl. 5: Coloma-park in Sint-Pieters-Leeuw

Onze speurneuzen trekken naar het Coloma-park met de prachtige rozentuin in Sint-Pieters-Leeuw. Drie mysterieuze figuren vertellen er een verhaal. Maar één van hen liegt. Wie? Spannend en leerrijk wordt het sowieso. Zeker kijken!

Beweeg je fit! 26/07/2021

Elke maandag en donderdag (10u en 15u) kan je van achter het scherm meedoen met een workout van 25 minuten. Coach Nancy geeft de workouts telkens op een andere mooie locatie in Beersel. De workouts zijn bovendien zeer toegankelijk, dus helemaal niet moeilijk.

Sport

Alison Van Uytvanck stunt op Olympische Spelen

Alison Van Uytvanck heeft zich geplaatst voor de derde ronde op de Olympische Spelen. De Vilvoordse schakelde de Tsjechische Petra Kvitova uit in drie sets: 7-5, 3-6 en 0-6.

Nieuws

Dierickx beste in jumpingwedstrijd in Dilbeek

Paardenliefhebbers trokken dit weekend naar Stoeterij Mivaro in Dilbeek voor het regionaal jeugdkampioenschap van Vlaams-Brabant en Brussel. 50 ruiters uit de categorie junioren en scholieren maakten onder elkaar uit wie de HGVBB-jeugdkampioenschappen won tijdens de Jumping Horseman.

Sport

BK Nieuwelingen in Liedekerke

In en rond Liedekerke werd gisteren het Belgisch Kampioenschap voor Nieuwelingen gereden. Hieronder vind je alle uitslagen.

Nieuws

Venetiaanse maskers keren terug in domeinen van Groenenberg en Gaasbeek

Vandaag kon je in Gaasbeek bij Lennik genieten van een optocht van gemaskerde personages, die waren uitgedost in de prachtigste Venetiaanse kostuums. Het evenement is sinds een paar jaar een traditie.

Nieuws

Kamp van Steenokkerzeelse scouts ontruimd in Saint-Aubain

De scouts van Sint-Lutgardis van Steenokkerzeel hebben gisteren in Saint-Aubain in de provincie Namen in allerijl hun kamp moeten ontruimen. Iedereen is ongedeerd maar de 40 kinderen en leiders zagen hun kampterrein door de hevige regenval compleet overspoeld worden.

Sport

Van Uytvanck naar tweede ronde in Tokio

Alison Van Uytvanck mag naar de tweede ronde in het tennistornooi op de Olympische Spelen. De Vilvoordse klopte de Servische Ivana Jorovic.

Populairste onderwerpen

Nieuws

Sport

Van Uytvanck naar tweede ronde in Tokio

Alison Van Uytvanck mag naar de tweede ronde in het tennistornooi op de Olympische Spelen. De Vilvoordse klopte de Servische Ivana Jorovic.

Nieuws

Tafeldruifseizoen op gang getrapt in Druivenstreek

In Huldenberg is vanmiddag het startschot gegeven van het nieuwe toeristische tafeldruifseizoen. Dat gebeurde met de lancering van een nieuwe campagne rond het bekende streekproduct uit de Druivenstreek.

Sport

Van Uytvanck en Mertens struikelen over Spaans duo

In het tennis op de Olympische Spelen liggen Alison Van Uytvanck uit Vilvoorde en Elise Mertens uit het dubbeltornooi. Ze konden niet winnen van het Spaanse duo Muguruza/Suarez Navarro.

Nieuws

Opnieuw kans op intense onweersbuien

Het KMI waarschuwt opnieuw voor zware onweersbuien. Die kunnen ontstaan vanaf zaterdagmiddag.

Nieuws
Update

Vlaams-Brabant weigert vergunning gascentrale Vilvoorde

De provincie Vlaams-Brabant weigert een vergunning toe te kennen voor de bouw van een nieuwe gascentrale in de stad Vilvoorde. Onder meer het stadsbestuur van Vilvoorde en de eigen administratie van de provincie Vlaams-Brabant gaf eerder een positief advies. De partij Groen ziet de beslissing...

Nieuws

Organisatie stelt gerust: “Paradise City gaat door”

Nu Pukkelpop de handdoek in de ring gooit en de editie van 2021 annuleert is het bang afwachten wat andere organisaties doen. Die van Paradise City is duidelijk. “Het festival gaat door, we nemen de nodige maatregelen om de veiligheid van alle bezoekers te garanderen”, zegt mede-organisator...

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw zoekt ideeën voor Damiaanpark

In Zuun, een gehucht van Sint-Pieters-Leeuw, is het Damiaanpark vandaag opengesteld voor het publiek. Het terrein van 2,4 hectare moet een echte groene oase worden, maar is op dit moment nog niet volledig ingericht. Het gemeentebestuur wil daarom weten wat de buurtbewoners en de nabijgelegen...

Sport

Oud-Olympiër Hugo De Grauwe: “Voor een sporter zijn de Spelen het belangrijkste dat er bestaat”

Met een regiogenoot blikken we nog een laatste keer terug op zijn Olympisch avontuur. Hugo De Grauwe heeft al bijna vier decennia lang een fitnesszaak in het centrum van Merchtem, maar in 1980 nam hij als gewichtheffer deel aan de Spelen in Moskou. “De Olympische Spelen zijn voor een sporter het...

Nieuws

Vlaanderen pompt 1,2 miljoen euro in Sportstal Vanderhasselt

Vlaanderen pompt 10 miljoen euro in acht topsportinfrastructuren. Twee daarvan liggen in onze regio. Tosportstal Vanderhasselt in Ternat krijgt 1,2 miljoen euro subsidies, het Eurovolley Center in Vilvoorde bijna 900.000 euro. De investeringen in infrastructuur moeten betere prestaties opleveren...

Nieuws

Verdachten dodelijke vechtpartij Zaventem blijven in de cel

Twee verdachten voor de dodelijke vechtpartij in een kraakpand in Zaventem eind vorig jaar, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist. De zitting van een derde verdachte werd om een onduidelijke reden uitgesteld. Bij de vechtpartij kwam een 33-jarige man om het leven.