Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Tekort aan huisartsen blijft groot

Nieuws

Natuur in Overijse moet populatie vroedmeesterpadden mee opkrikken

Nieuws

Leerling Virgo Plus wordt onwel tijdens les LO en overlijdt

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 27/09/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 27 september.

VIVA! Hotspot: Markt Opwijk

De markt in Opwijk bestaat 25 jaar.

VIVA! Auto: Kia Sterckx-De Smet

Sterckx-De Smet pakt uit met een primeur en stelt de volledig elektrische Kia EV6 voor.

VIVA! Herfst: Moderna

Feesten mag weer! Bij Moderna Fashion in Schepdaal zien ze de toekomst positief met nieuwe collecties in de bruid-, suite- en casual-afdeling.

Sport

Nationaal ponytornooi in Westrode

In Westrode, bij Meise, organiseerde De Landelijke Rijvereniging De Levade dit weekend een Nationaal Ponytornooi. Niet minder dan duizend pony- ruitercombinaties waren van de partij.

Nieuws

Sint-Jozefsschool opnieuw gedeeltelijk open na waterschade

Zes klassen van de Sint-Jozefsschool in Wemmel kunnen vandaag gebruikt worden. Daar was door heel wat waterschade gisteren dertien klassen buiten gebruik. Morgen kunnen nog eens drie klassen extra naar school komen, later op de week zal de school terug helemaal geopend zijn.

Nieuws

D’Ieteren wil vestiging in Drogenbos sluiten

D’Ieteren wil carrosserie Wondercar in Drogenbos sluiten. Ook een vestiging in Elsene moet dicht. Dat heeft de invoerder van onder meer Volkswagen en Audi in ons land gezegd tijdens een buitengewone ondernemingsraad. 103 van de 386 banen staan op de tocht.

Nieuws

Politiezone Zennevallei klaar voor verhuis

De politiezone Zennevallei maakt zich op voor de verhuis naar het nieuwe politiehuis van Halle. De voormalige rijkswachterskazerne aan de Fabriekstraat werd de voorbije jaren helemaal gerenoveerd. Vanaf volgende week vervangt het de politiepost aan het stadhuis.

Nieuws

Dertien klaslokalen beschadigd door openstaande kraantjes

260 leerlingen van Vrije Basisschool Sint-Jozef uit Wemmel kunnen vandaag niet naar school. Hun klaslokalen raakten afgelopen weekend beschadigd door kraantjes die niet waren dichtgedraaid. “In dertien klassen, verspreid over drie verdiepingen, is er waterschade”, verduidelijkt directeur Karien...

Nieuws

‘Niet evident om vaccinatiecentrum langer open te houden voor derde prik’

Vaccinatiecentra zullen langer moeten openblijven om alle 65-plussers een derde prik te kunnen geven. Het vaccinatiecentrum in Dilbeek zou op 15 oktober de deuren sluiten. “We moeten nog bekijken hoe we deze derde vaccinatieronde organisatorisch gaan aanpakken”, klinkt het bij de...

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

‘Niet evident om vaccinatiecentrum langer open te houden voor derde prik’

Vaccinatiecentra zullen langer moeten openblijven om alle 65-plussers een derde prik te kunnen geven. Het vaccinatiecentrum in Dilbeek zou op 15 oktober de deuren sluiten. “We moeten nog bekijken hoe we deze derde vaccinatieronde organisatorisch gaan aanpakken”, klinkt het bij de...

Nieuws

37 chauffeurs riskeren veroordeling omdat ze tonnagebeperking niet naleven

37 chauffeurs zullen zich volgende maand voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor het negeren van de tonnagebeperkingen in Grimbergen. “Ze riskeren een geldboete tot 4.000 euro en een intrekking van hun rijbewijs tussen de 8 dagen en 5 jaar”, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De...

Sport

Van Uytvanck zakt 34 plaatsen op WTA-ranking

Alison Van Uytvanck moet 34 plaatsen prijsgeven op de WTA-ranking. De tennisster uit Grimbergen zakt van plaats 55 naar plaats 89. Daardoor is haar vriendin Greet Minnen de nieuwe nummer 2 in het Belgische vrouwentennis, na Elise Mertens.

Nieuws

CC Strombeek trapt nieuw cultuurseizoen af in ‘Den Douwe’

Het nieuwe cultuurseizoen van CC Strombeek is begonnen. Daarvoor week het cultuurcentrum uit naar de nieuwe zaal van de gemeente Grimbergen. Tijdens de voorstelling BALSAM kon het publiek niet alleen luisteren en kijken, maar ook ruiken en proeven.

Nieuws

Uitbreiding Het Zeen verdubbelt toegankelijk groen in Sterrebeek

In Sterrebeek is de nieuwe belevingsnatuur aan Het Zeen feestelijk geopend. Het terrein aan de Kleine Maalbeek is acht hectare groot. Door de uitbreiding telt de deelgemeente van Zaventem nu vijftien hectare toegankelijk groen.

Nieuws

Strijlandstraat enkele weken afgesloten door asfalteringswerken

In Strijland starten vandaag de werkzaamheden aan de Strijlandstraat. De weg door het centrum van het Gooikse gehucht wordt over een lengte van ongeveer 500 meter volledig afgesloten voor asfalteringswerken. De wegenwerken zullen zes weken duren.

Sport

Vilvoordse Atletiekclub blaast 75 kaarsjes uit

De Vilvoordse Atletiekclub mag dit jaar 75 kaarsjes uitblazen. Dat werd de voorbije maanden gevierd met een challenge die gisteren afgesloten werd met een receptie in hun thuishaven in het vernieuwde stadion Drie Fonteinen.

Nieuws

Fietsdiefstallen binnenkort strenger bestraft

Vanaf volgend jaar worden fietsdiefstallen strenger bestraft. Overal in ons land wordt een lik-op-stukbeleid ingevoerd. De politie zal dan iedere fietsdief die ze betrappen een boete van 250 euro geven. Fietsdieven die niet aan hun proefstuk toe zijn en dievenbendes zullen vervolgd worden en...

Nieuws

Sint-Stevensschool in Negenmanneke mag maandag opnieuw open

De Sint-Stevensschool in Negenmanneke heropent maandag opnieuw de deuren. De school in de Leeuwse deelgemeente bleef vrijdag dicht nadat er een doorbraakinfectie werd vastgesteld. “De crisiscel van de gemeente besliste deze namiddag dat de school maandag terug open kan. De testresultaten...

Sport

Jonge petanquespelers meten zich met elkaar op BK in Peizegem

Petanqueclub De Blockskes organiseert vandaag het Belgische Kampioenschap Petanque voor de jeugd in Peizegem, deelgemeente van Merchtem. Meer dan 150 jongeren namen deel aan het kampioenschap.