Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Slachtoffers aanslagen dagvaarden Belgische staat, Brussels Airport en federale politie

Nieuws

Chauffeurs onterecht beboet voor binnenrijden Brusselse lage emissiezone

Nieuws

Paaspauze loopt af, scholen opnieuw open

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

De dansvloer - Hedendaagse dans - repetitie

Deze week wagen Lara Droessaert en Kris Vander Gracht zich aan de ‘hedendaagse dans’. Hierbij fungeert het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel van emoties. Maandag maken ze zich de eerste danspassen eigen, donderdag tonen ze hun kunnen in een passende outfit op het podium van...

NIEUWS 19/04/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 19 april.

VIVA! Achter de Schermen Pro Skin Clinic Meise

Bij Pro Skin Clinic in Meise heeft Jan Heiremans het over de behandelingen die speciaal ontworpen zijn om ook in de zonnige periode van het jaar de huid optimaal te blijven ondersteunen.

VIVA! Mobiliteit: Bike 4 Mobility Zellik

Sterckx – De Smet is meer dan Volvo alleen. Dit weekend lichten zij een aantal van hun mobiliteitsoplossingen toe in Viva! Daarvoor trekken we naar hun nieuwe Bike 4 Mobility in Zellik.
Sport

Halle-Gooik-aanvoerder Teixeira zet punt achter carrière

Rafael Teixeira zet een punt achter zijn carrière. Met de 37-jarige Teixeira verliest futsalclub Halle-Gooik een boegbeeld. De Braziliaans-Italiaanse Belg verdedigde maar liefst acht seizoenen de kleuren van de Halse club.

Nieuws

Monsterproces tegen ‘clan Modest’ van start

Vandaag start het proces tegen een grote criminele organisatie die zich specialiseerde in oplichting met voertuigen. De zogenaamde ‘clan Modest’ zou maar liefst 600 feiten gepleegd hebben en opereerde ook vanuit onze regio. 81 beklaagden staan terecht.

Nieuws

Freddy zet tuin open voor gezinnen met kinderen

Het is prachtig lenteweer, en dus heerlijk om buiten te spelen en te ravotten. Maar veel kinderen kunnen dat niet, omdat ze bijvoorbeeld op een klein appartement wonen. Freddy Vanden Wouwer uit Hoeilaart heeft daar iets op gevonden. Hij stelt z’n eigen tuin open voor gezinnen die er geen hebben....

Sport

Pajots trio kroont zich tot landskampioen in het vrouwenvolleybal

Het Oost-Vlaamse Asterix Avo Beveren heeft voor de zevende keer op rij de landstitel in het vrouwenvolleybal veroverd. Voor Gooikenaar Kris Vansnick is het de eerste landstitel als hoofdcoach van de club. Op het veld kon Vansnick rekenen op nog twee regiogenoten: de Lennikse Britt Rampelberg en...

Sport

Wambeek-Ternat heeft eigen techniekschool

Wambeek-Ternat heeft voortaan een eigen techniekschool: Foot Moov.  Door op techniek te trainen krijgen de spelertjes volgens de club meer zelfvertrouwen waardoor het prettiger en makkelijker spelen wordt en er sneller vooruitgang wordt geboekt.

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Nieuws

Chiro Jezus-Eik opnieuw slachtoffer van vandalisme: “We zijn het echt beu”

De Chiro van Jezus-Eik wordt al een hele tijd geplaagd door vandalisme. Dit keer werden de ramen ingegooid en is er allerlei materiaal stukgemaakt en besmeurd met uitwerpselen.

Nieuws

Stand-upcomedian Wim Dufraing roept op tot ludiek protest aan Calandrokaai

Omdat er teveel hondendrollen liggen op de Calandrokaai in Kapelle-op-den-Bos, besliste de gemeente om er een verbod uit te vaardigen in afwachting van de plaatsing van bewakingscamera’s. Dat verbod wordt niet gesmaakt door de Kapelse stand-upcomedian Wim Dufraing, die oproept om er selfies te...

Nieuws

Parket wil gemeentesecretaris en burgemeester Gooik vervolgen

Het parket vraagt aan de Raadkamer om burgemeester van Gooik Michel Doomst en algemeen directeur Eric Van Snick voor de correctionele rechtbank te brengen. Dat weet Persinfo. Volgens het parket Halle-Vilvoorde hebben ze zich schuldig gemaakt aan belangenneming.

Sport

Twee nieuwe padelvelden in Itterbeek

In de Dilbeekse deelgemeente Itterbeek, zijn twee padelvelden officieel geopend. Die liggen langs de Keperenbergstraat, op de terreinen van Tennisclub SDI.

 

Nieuws

Halle wil gemeenschapsleven binnenkort doen herleven

De stad Halle doet via een filmpje op YouTube een oproep aan inwoners, verenigingen en kunstenaars om projecten voor te stellen die het gemeenschapsleven een duwtje in de rug kunnen geven.

 

Nieuws

Vilvoorde opent vrijetijdssite .K in Koningslo

In Vilvoorde is aan de Streekbaan in Koningslo vandaag de nieuwe sport- en cultuurinfrastructuur .K (uitspraak: punt K) ingehuldigd. De plek moet het kloppend hart worden van Koningslo en plaats bieden aan scholen, sportclubs en het verenigingsleven. Vanaf volgende week starten de eerste...

Nieuws

GC De Melkerij hoopt op versoepelingen: "overheid stuurt ons een negatief signaal"

Ook al komt er vanaf 8 mei het zogenaamde ‘buitenplan’ dat een versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk moet maken, de culturele sector blijft wat op z’n honger zitten. Want voorstellingen binnen organiseren, is nog niet aan de orde. In Gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst reageert...

Nieuws

Koppel koolmezen broedt nest uit in... brievenbus

De lente is stilaan in het land en dat is goed te zien bij Daniel Van Bellingen in faciliteitengemeente Wemmel. Voor het tweede jaar op rij heeft hij koppel koolmeesjeszijn  brievenbus uitgekozen als broedplaats voor een nest.

Nieuws

Spelertjes SK Vlezenbeek op voetbalstage mét mediatraining

In Vlezenbeek in Sint-Pieters-Leeuw organiseerde SK Vlezenbeek voor het eerst een Paasstage. Niet zomaar een voetbalkamp, maar een sportstage mét mediatraining.