Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Mama van kleuter Finn pleit voor terugbetaling mucomedicijn : “België blijft achter”

Nieuws

Ondanks sluiting horeca lanceert Steenhuffelse brouwerij nieuw pilsbeer

Nieuws

Na 18 jaar kan herinrichting eerste Wemmelse fietsstraat beginnen

Nieuws

Vilvoordse gemeenteraadsleden moeten inwoners overtuigen van vaccinatie

De stad Vilvoorde wil alle gemeenteraadsleden inschakelen om inwoners te overtuigen om zich te laten vaccineren. Dat moet gebeuren over alle partijgrenzen heen.

Nieuws

Overijse wil meer inwoners op de fiets krijgen met nieuw fietsplan

De gemeenteraad van Overijse heeft een nieuw fietsplan goedgekeurd. In het centrum van de druivengemeente en de vijf gehuchten zal de fietsinfrastructuur aangepakt worden. Tegen 2025 wil de gemeente tien procent meer fietsers tellen.

Nieuws

Woonwagenbewoners stichten brand uit protest tegen uitzettingsbevel

In de Peeterstraat in Breendonk, vlak bij de grens met Londerzeel, hebben woonwagenbewoners een autowrak in brand gestoken. Ze moeten het terrein, waar ze al tien jaar wonen, tegen eind maart verlaten. De bewoners zijn niet van plan om te vertrekken. Uit protest hebben ze brand gesticht op hun...

Nieuws

Aanleg Nederhempark loopt vertraging op

In Halle zal de aanleg van het Nederhempark langer duren dan voorzien. De bodem is meer vervuild dan oorspronkelijk werd ingeschat. Daarnaast moet ook een betonlaag onder de helft van het toekomstige park verwijderd worden.

Nieuws

Buurtbewoners uiten onvrede over betonblokken: “Bestuurders blijven gaspedaal induwen”

In Opwijk veroorzaken betonblokken in ‘t Eeksken ergernis bij buurtbewoners. De proefopstelling zou het verkeer in de straat moeten afremmen, maar dat beoogde effect blijft uit.

Nieuws

Vaccinatiecentra Zennevallei: “Bevestig alsjeblief afspraak”

Net als de vaccinatiecentra in Overijse en Zaventem ervaren ook de vaccinatiecentra in de Zennevallei enkele organisatorische problemen bij de opstart. “De eerste dag gisteren verliep vrij vlot, maar omdat mensen hun afspraak niet bevestigen is het heel moeilijk inschatten wie komt en wie niet”,...

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

Vaccinatiecentra Zennevallei: “Bevestig alsjeblief afspraak”

Net als de vaccinatiecentra in Overijse en Zaventem ervaren ook de vaccinatiecentra in de Zennevallei enkele organisatorische problemen bij de opstart. “De eerste dag gisteren verliep vrij vlot, maar omdat mensen hun afspraak niet bevestigen is het heel moeilijk inschatten wie komt en wie niet”,...

Nieuws

Verkoop hopscheuten dreigt te kelderen: "Ik kan toch niemand verplichten ze te kopen?"

Het zijn onzekere tijden voor boeren die hopscheuten kweken. Ze verkopen hun delicatesseproduct normaal bijna uitsluitend aan restaurants. Nu die nog steeds gesloten zijn, lopen er maar weinig bestellingen binnen. De boeren vrezen dat ze hun hopscheuten in de oogstmaanden maart en april niet...

Nieuws

Halse politicus Roger Roobaert overleden

In Halle is Roger Roobaert overleden. Hij was één van de meest flamboyante politici die Halle rijk was en kleurde een kwarteeuw de Halse gemeentepolitiek. Roobaert werd 86.

Nieuws

Dirk Devroey: “Meer dan de helft komt zich niet laten vaccineren”

In de Markthal in Overijse is gisteren de vaccinatiecampagne gestart. Maar nog niet de helft van de uitgenodigde zorgverleners kwam er opdagen. Een gelijkaardig verhaal ook in de Skyhall in Zaventem, waar mensen werden opgebeld omdat er een overschot aan vaccins was. Volgens Dirk Devroey ligt de...

Nieuws

Vilvoordenaar Lieven Miguel Kandolo geeft in boek nieuwe inzichten over identiteit en diversiteit

Hoe voelt het om als zwarte Vlaming of Belg met roots in de kolonies op te groeien in het België van vandaag? En op welke wijze voer je strijd voor respect en gelijkheid? Die vragen stelt Lieven Miguel Kandolo uit Vilvoorde zich in het boek 'Yaya na Leki'. Daarin voert Lieven een openhartige...

Nieuws

Stad Halle na slecht rapport van brandweer: “Kunstacademie nog altijd veilig”

De Campus Servais van de Kunstacademie Halle is nog steeds veilig voor gebruik. Dat zegt de stad Halle nadat de brandweer zich na een inspectie zorgen maakt over de brandveiligheid van het voormalige Jezuïetencollege. “Er werden al tal van inspanningen geleverd om tegemoet te komen aan de...

Nieuws

Eerste prikjes gezet in Skyhall Zaventem

De vaccinatiecampagne in onze regio komt langzaam maar zeker op gang. Dit weekend werd gevaccineerd in de vaccinatiecentra in Affligem en Asse. Vandaag werden de eerste prikjes gezet in de Skyhall in Zaventem.

Nieuws

Rik Van Cauwelaert over 50 jaar Knack: "Je moet altijd kritisch blijven"

Het weekblad Knack bestaat 50 jaar en dat leek ons een goede gelegenheid om nog eens aan te kloppen bij Rik Van Cauwelaert uit Roosdaal. Van Cauwelaert werkte 25 jaar lang voor Knack, eerst als redacteur en later ook als hoofdredacteur en directeur. 

Nieuws

Familiehulp zet medewerkers in als vaccinatie-ambassadeurs

Bij Familiehulp, de grootste organisatie voor thuiszorg in Vlaanderen en Brussel, is de vaccinatiebereidheid groot. Dat blijkt uit een interne rondvraag. De medewerkers gaan ook hun cliënten informeren over het vaccinatieproces.

Nieuws

Dilbekenaar herstelt plek waar Koning Albert I verongelukte in ere

Erfgoedliefhebber Pascal Mathieu uit Dilbeek trok afgelopen weekend met enkele vrijwilligers naar Marche-les-Dames, nabij Namen. Ze knapten er de locatie op waar Koning Albert I in 1934 om het leven kwam.

NET GEMIST: de Taalhelden

Alles bekijken
 • AFL4 Taalhelden: Marc en Ange. Buren. (Asse)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de laatste aflevering volgen we Ange uit Rwanda. Zij woont in Asse in dezelfde straat als Marc en daar is ze blij mee. Want de buurman helpt haar met het Nederlands.
 • AFL3 Taalhelden: Herwig en Olivier op de sportclub. (Dilbeek)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de derde aflevering volgen we Olivier en Herwig. Olivier is jeugdcoördinator bij voetbalclub Groot Dilbeek. Als Brusselaar is Frans zijn moedertaal. Herwig, ex-bestuurslid van de club, helpt Oliver al jaren met het Nederlands.
 • AFL2 Taalhelden: Cynthia en Fang, collega’s (Grimbergen)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de te knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de tweede aflevering volgen we Cynthia en Fang. Ze werken samen op de afdeling voor ouderen met dementie van woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen. Fang heeft Thaïse roots, Cynthia helpt haar met het Nederlands.
 • AFL1 Taalhelden: Els en Silvia, mama's aan de schoolpoort (Beersel)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de eerste aflevering volgen we Els. Die is voorzitter van de ouderraad van de Gemeentelijke Basisschool Blokbos in Beersel. Els helpt Silvia met het Nederlands. Silvia heeft Spaanse roots, ook haar kinderen gaan naar Blokbos. Aan de schoolpoort leerden de mama’s elkaar drie jaar geleden kennen.