Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Fruittelers in de problemen door hittegolf: "Helft van de oogst vernield"

Sport
Update

Vier keer op rij: Remco Evenepoel pakt eindzege in Ronde van Polen

Nieuws

'Dein komt alles goo' steekt Halse carnavalswereld hart onder de riem

Nieuws

Burgemeester Herne wil grondige controle waterleiding

De burgemeester van Herne Kris Poelaert (CD&V) wil dat De Watergroep de waterleidingen in zijn gemeente grondig nakijkt. Door een lek in een waterleiding was er afgelopen weekend een watertekort in Sint-Pieters-Kapelle en buurgemeente Bever. Ook de voorbije maanden waren er meermaals problemen...

Nieuws

Motorrijder komt om het leven op E40

Vanochtend is op de E40 een motorrijder om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde rond 8u30 ter hoogte van de oprit van Ternat richting Brussel.

Nieuws

Brecht wil druiventeelt nieuw leven inblazen

Overijse is bekend voor zijn tafeldruiven, maar het aantal telers en ook het aantal druivenserres nam de laatste tientallen jaren sterk af. De 23-jarige landbouwer Brecht Fluyt wil daar verandering in brengen. Als alles goed gaat, start binnenkort de bouw van zijn serre. Die wordt meteen de...

Nieuws

Zanger Jo Vally uit Meise vindt alternatieve locatie voor tuinconcertjes

Zanger Jo Vally uit Meise heeft groen licht gekregen om op 15 en 16 augustus twee tuinconcertjes te geven in de tuin van ‘De Snip’ in Moorsel (Aalst). Eerder moest de Vlaamse zanger zijn tuinconcertjes in Meise annuleren, omdat het gemeentebestuur er alle evenementen tot eind september heeft...

Nieuws

Werkzaamheden Steenweg op Brussel moet verkeer veiliger maken

In Wemmel wordt vanaf morgen gewerkt aan de Steenweg op Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de verkeersveiligheid in die buurt verhogen door nieuwe bushaltes aan te leggen en fietsers en voetgangers meer plaats te geven.

Nieuws

Blauwalgen ontdekt in kanaal Brussel-Charleroi

In Halle heeft de burgemeester een captatie- en recreatieverbod ingesteld voor het kanaal Brussel-Charlerloi. Ter hoogte van Lembeek zijn er namelijk blauwalgen ontdekt.

Populairste onderwerpen

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Alles bekijken
 • NIEUWS 10/08/2020

  Bekijk hier het nieuws van maandag 10 augustus.
 • NIEUWS 07/08/2020

  Bekijk hier het nieuws van vrijdag 7 augustus.
 • NIEUWS 06/08/2020

  Bekijk hier het nieuws van donderdag 6 augustus.
 • NIEUWS 05/08/2020

  Bekijk hier het nieuws van woensdag 5 augustus.
 • NIEUWS 04/08/2020

  Bekijk hier het nieuws van dinsdag 4 augustus.

KORT & GOED: de recepten

Nieuws

KORT & GOED: Gerookte zalm, gepekelde groenten en yoghurt

Deze week leert chef Olivier Dumoulin van ’t Cuisientje in Beersel ons hoe we groenten moeten pekelen. Hij serveert ze bij een lekker stukje gerookte zalm. Dit zomerse gerecht is ideaal voor de komende snikhete dagen.

KORT & GOED: Clafoutis van Ribier-druiven

Deze week maakt freelancechef en medewerker bij Ferm Isa Van de Ven een dessert om duimen en vingers bij af te likken: clafoutis met Ribier-druiven uit de Druivenstreek.

KORT & GOED: Gebakken eendenborst met honingsaus en appel

Chef-kok Ilse Van Keer van restaurant 't Notenhof werkt graag en vaak met honing in haar keuken. In deze aflevering van Kort en Goed deelt ze haar recept om gebakken eendenborst te maken met appel, chips van aardappelen en een honingsausje. Loopt het water je ook al in de mond?

KORT & GOED: Varkensspiering met geroosterde aardappelen en kruidenboter

De zomer is begonnen, dus dat betekent dat we opnieuw aan de barbecue kunnen!
Chef-kok Monique Pottilius van restaurant ‘t Kreukeltje in Oetingen maakt voor ons een lekkere varkensspiering in combinatie met geroosterde aardappelen en een heerlijke kruidenboter! Laat het smaken!

 

 

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Alles bekijken
 • VIVA! Parken en Kastelen: Klein-Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw

  We trekken naar het kasteel Klein Bijgaarden in Sint-Pieters-Leeuw. Dit aanvankelijk bescheiden klooster uit 1251 groeide geleidelijk uit tot een indrukwekkend complex met bijbehorende hoeve en watermolen op de Zuunbeek. Maar het werd meerdere malen geplunderd en beschadigd. Tot in 1941 de Paters van Scheut het gebouw kochten en gebruikten als studiehuis en noviciaat, tegenwoordig als rusthuis voor de paters. In VIVA! krijgen we een exclusieve rondleiding. Nog in Leeuw wandelen we de Hogebossenwandeling van Toerisme Vlaams-Brabant.
 • VIVA! Parken en Kastelen: Batenborch Peutie

 • VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel van Boechout in Meise

 • VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel de Robiano in Tervuren

 • VIVA! Kastelen en parken: Kasteel van Bever

Nieuws

Nieuws

Blauwalgen ontdekt in kanaal Brussel-Charleroi

In Halle heeft de burgemeester een captatie- en recreatieverbod ingesteld voor het kanaal Brussel-Charlerloi. Ter hoogte van Lembeek zijn er namelijk blauwalgen ontdekt.

Nieuws
update

Watertekorten in Herne en Bever: 'stop met onnodig waterverbruik'

In grote delen van Herne en Bever komt er sinds vannacht geen drinkwater meer uit de kraan. Na een hele dag zoeken, heeft de Watergroep zopas een lek ontdekt in Bever. Vannacht wordt het waterreservoir in Sint-Pieters-Kapelle opnieuw aangevuld, waardoor morgen de problemen van de baan moeten...

Nieuws

Burgemeester Dilbeek vraagt parket harder op te treden tegen hangjongeren

De burgemeester van Dilbeek, Willy Segers (N-VA) vraagt in een brief aan het parket om harder op te treden tegen de hangjongeren die zijn gemeente al een paar maanden teisteren. De politie treedt elke dag tegen hen op, maar sommige veelplegers blijven de boel op stelten zetten. Inwoners dreigen...

Nieuws

Tickets zwembad Provinciedomein Huizingen uitverkocht tot eind deze week

Verkoeling opzoeken in het zwembad van het Provinciedomein Huizingen zal tijdens deze hittegolf niet voor de komende dagen zijn. Door de coronamaatregelen is de toegang tot het zwembad beperkt tot 120 bezoekers per halve dag en moet je daarvoor een ticket reserveren. Tot en met 16 augustus zijn...

Nieuws

Vakantiegangers mét code krijgen coronatest in Jan Portaels

In het medisch centrum Jan Portaels in Vilvoorde worden sinds gisteren coronatesten afgenomen van vakantiegangers die terugkomen uit oranje of rode gebieden. Die krijgen van de overheid een code waarmee ze gratis een test kunnen laten afnemen.

Nieuws

Sporen van bewoning uit Romeinse periode gevonden op site waar verkaveling komt

Scherven, kleurschakeringen in de ondergrond, kleine resten, twee crematiegraven, een Romeinse waterkuil of poel, paalkuilen, en nog meer: er is duidelijk heel lang geleden menselijke activiteit geweest op de braakliggende terreinen aan de Bosch rechtover café Op ’t Hoeksken. Die worden...

Nieuws

KMI kondigt code rood af voor de komende dagen

Vanaf morgen geldt in bijna heel ons land code rood door de hitte. Het KMI kondigt voor de tweede keer in tien jaar tijd, sinds het bestaan van die kleurcodes, de code rood af. 

Nieuws

Bestelwagen gaat overkop in Halle

In Halle was er vanmorgen heel wat verkeershinder na een ongeval op de A8. Een bestelwagen reed er in op de wegwerkzaamheden. De chauffeur werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws

Kunstkamp in FeliXart Museum

Het FeliXart Museum in Drogenbos organiseert deze week een kunstkamp. Kinderen mogen er knutselen, schilderen en tekenen, en ze leren tegelijkertijd over kunst.

Nieuws

Vilvoordse Jedidja doet gooi naar kroontje Miss België

Voor vele meisjes is het een droom en ook voor Jedidja Puttemans uit Vilvoorde: Miss België worden. Niet zozeer om bekend te worden, maar wel omdat ze een boodschap heeft. Want wat er in de wereld vandaag gebeurt, daar gaat ze niet mee akkoord.

Regionieuws uit Vlaanderen en Brussel

Volg RINGtv via sociale media