Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Niet alleen stadsvlucht maar ook jobvlucht van Brussel naar de Vlaamse Rand

Nieuws

Hoe bereid jij je voor op de hittegolf?

Sport

Arne Marit verlaat Sport-Vlaanderen Baloise

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Zomerbar op de Asiat site in Vilvoorde

Iedere dinsdag nemen we je in Zomerkriebels mee naar de leukste zomerplekjes en evenementen van onze regio. Vandaag zoeken we verkoeling op de Asiat site in Vilvoorde, een ontmoetingsplek met plaats voor tentoonstellingen, kleine evenementen en een hapje en een drankje.​

NIEUWS 09/08/2022

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 9 augustus.

Schuimparty op Midzomer Wambeek

Onze festivalreporter schuimt deze zomer heel wat evenementen af. Deze keer kun je dat zelfs letterlijk nemen! Hij trok naar de schuimparty van Midzomer Wambeek op zoek naar de beste dancemoves. Ontdek hier het sfeerverslag!

NIEUWS 08/08/202

Bekijk hier het nieuws van maandag 8 augustus.
Nieuws

Herne haalt subsidie binnen voor aankoop De Kring

De gemeente Herne heeft de nodige subsidies op zak om zaal De Kring te kopen. Ze wil er op die manier voor zorgen dat het verenigingsleven toch nog over een feestzaal beschikt in het centrum.

Sport

Buurtsportbus brengt sport en spel naar Ternatse wijken

In Ternat moeten ouders en grootouders in augustus niet actief op zoek naar sportief plezier voor de kinderen. Want de sportdienst trekt zelf rond met een heleboel sportactiviteiten. De buurtsportbus reist nog een hele maand augustus langs verschillende Ternatse buurten.

 

Nieuws

Massale steun voor zorgboerderij MPC Sint-Franciscus: “Ontroerend hoe snel acties op poten worden gezet”

De verwoestende brand in zorgboerderij van MPC Sint-Franciscus in Roosdaal laat niemand onberoerd. De ochtend na de brand werd het centrum overspoeld met steunbetuigingen. Intussen coördineert het centrum zelf een grote hulpactie. “Na een paar dagen zitten we al aan zo’n tiental acties. We zijn...

Nieuws

Dierenopvangcentrum roept op: “Een schaaltje water zetten is van levensbelang voor dieren”

Heel wat dierenopvangcentra trekken aan de alarmbel. Door de droogte en warmte krijgen ze heel wat verzwakte dieren binnen. Want ook dieren lijden erg onder hoge temperaturen. In het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen zochten we naar antwoorden hoe we dieren het best kunnen...

Nieuws

Zonnewagen Solar Team zet koers richting Zuid-Afrika

Vorige week is de zonnewagen van het Agoria Solar Team voor een nieuwe uitdaging vertrokken naar Zuid-Afrika. Een jaar lang werkten studenten van de KU Leuven, waarvan ook uit onze regio, aan de wagen om hem klaar te krijgen voor de Sasol Solar Challenge, een wedstrijd van meer dan 4.000 kilometer.

Sport

Beker van België: vier ploegen stoten door naar derde ronde

In het voetbal stond afgelopen weekend de tweede ronde van de beker van België op het programma. Uit onze regio kwamen er nog zes teams in actie. vier van hen stoten door naar de volgende ronde.

Populairste onderwerpen

Nieuws

Sport

Beker van België: vier ploegen stoten door naar derde ronde

In het voetbal stond afgelopen weekend de tweede ronde van de beker van België op het programma. Uit onze regio kwamen er nog zes teams in actie. vier van hen stoten door naar de volgende ronde.

Nieuws

Bakker David brengt laatste keer brood aan huis: “Het beroep is bijna onleefbaar geworden”

Je kent het misschien nog: een melkboer of bakker die je producten aan huis komt leveren. Maar daar zijn er steeds minder van. Bakker David De Mey uit Liedekerke ging zaterdag bijvoorbeeld voor het laatst op ronde, zijn bakkerij is intussen gesloten. “Het is niet leuk meer, het beroep is bijna...

Nieuws

KMI: “Warmste week van het jaar in aantocht”

De temperaturen lopen de komende dagen opnieuw op. Vanaf woensdag wordt 30 graden en meer verwacht. In het weekend stijgt het kwik zelfs richting 35 graden. De komende dagen geldt nog code geel, maar vanaf woensdag schakelt het KMI naar code oranje.

Nieuws

5 jaar Serreconcerten in de Druivenstreek

Genieten van bijzondere muziek tussen de druiventrossen. Dat is in een notendop het concept van de Serreconcerten.

Nieuws

Keizer Karel-trek haalt schade in

In Tombeek, een gehucht van Overijse, is vandaag na twee coronajaren een belangrijke traditie weer verdergezet. De Keizer Karel-trek vond opnieuw plaats, maar voor het eerst in jaren gebeurde dat niet in een plaatselijke herberg.

Nieuws

Tien editie OpenAtelier zet Affligemse kunstenaars in de kijker

De komende twee weekends stellen 37 kunstenaars tentoon ter gelegenheid van OpenAtelier Affligem. Ze doen dat in hun atelier en op een aantal uitgelezen locaties in de gemeente.

 

Nieuws

Permanent rook- en vuurverbod in Vlaamse bossen en natuurgebieden

Het is voortaan altijd verboden om te roken of vuur te maken in de Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) beslist. “Een kwestie van gezond verstand”, zegt ze.

Nieuws

Begijntjesbad opent wildwaterbaan tot einde van de vakantie

Vanaf maandag kan je in het Begijntjesbad in Overijse eindelijk van de wildwaterbaan glijden en dat dankzij de inzet van jobstudenten. Ook de openingsuren worden tijdelijk wat uitgebreid.

Nieuws

Laatste fase herinrichting Brusselsesteenweg start dinsdag

Op dinsdag 9 augustus gaat de laatste fase in van de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Het gaat om de laatste 500 meter tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal.

Nieuws

Verhuizing naar nieuw politiehuis in Kester opnieuw uitgesteld

De ingebruikname van het nieuwe politiecommissariaat in Kester in Gooik wordt opnieuw uitgesteld. Er zijn stabiliteitsproblemen vastgesteld aan de luifels.