Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landelijke Gilden niet blij met nieuw plan van De Lijn: "Busje komt niet meer, binnen een uur of als je belt”

Nieuws

Minister Verlinden: “Franstalige politiemensen op luchthaven niet aan de orde”

Nieuws

Handtasdief springt in ijskoud kanaal, politieman kan hem redden

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 22/01/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 22 januari.

NIEUWS 21/01/2021

Bekijk hier het nieuws van donderdag 21 januari.
Nieuws

Leerling Heilig Hart & College positief op Britse variant corona

In het Heilig-Hart en College in Halle is een leerling van het vierde middelbaar besmet geraakt met de Britse variant van het coronavirus. Dat bevestigt de school. De leerling is sinds woensdag thuis.

Nieuws

Aantal coronabesmettingen ook in onze regio nog te hoog, maar min of meer stabiel

Het aantal coronabesmettingen in onze regio blijft voor de derde week op rij zowat stabiel. De voorbije week zijn er in Halle-Vilvoorde 636 besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 10 meer dan de week daarvoor. Onze regio blijft daardoor (net als de rest van het land) op een té hoog plateau van...

Nieuws

Voormalig gouverneur De Witte algemeen vaccinatiecoördinator voor Vilvoorde en Machelen

Voormalig gouverneur Lodewijk De Witte (66) is aangesteld als algemeen coördinator voor het vaccinatiecentrum CC Het Bolwerk. Daar zullen de bewoners van Vilvoorde en Machelen worden gevaccineerd tegen het coronavirus.

Nieuws

Raad van State vernietigt groot woonproject op Beigemveld

De Raad van State vernietigt het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het verkavelingscomplex op Beigemveld in Grimbergen. Projectontwikkelaar Matexi wil daar bijna 200 woningen en appartementen realiseren. Nadat het daar groen licht voor kreeg van de gemeente, fluit de Raad van State het...

Nieuws

Ook in Elewijt verdwijnt de laatste bankautomaat

In Elewijt, deelgemeente van Zemst, is het laatste bankkantoor waar inwoners cash geld konden afhalen sinds begin deze maand gesloten. Het gaat om de zoveelste automaat die verdwijnt. Ook in Weerde, Zemst-Bos en Zemst-Laar zijn geen bankautomaten meer. De oppositie ziet de situatie met lede ogen...

Nieuws

Organisator Paradise City: "er komt een zesde editie"

Heel wat festivals kondigden al aan dat ze ondanks de aanhoudende coronacrisis hun evenement dit jaar toch willen organiseren en er helemaal op voorbereid zijn dat coronaproof te kunnen doen. Zo ook Paradise City in Perk. Organisator Dimitri Verschueren twijfelt niet wanneer we hem de vraag...

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

Organisator Paradise City: "er komt een zesde editie"

Heel wat festivals kondigden al aan dat ze ondanks de aanhoudende coronacrisis hun evenement dit jaar toch willen organiseren en er helemaal op voorbereid zijn dat coronaproof te kunnen doen. Zo ook Paradise City in Perk. Organisator Dimitri Verschueren twijfelt niet wanneer we hem de vraag...

Nieuws

Bakkersatelier 't Bruut: biologisch, lokaal en tewerkstellingsplek

Herne heeft er sinds een dik jaar een warme bakker bij: bakkersatelier ’t Bruut van vzw Meegaan. De bakkerij in het voormalige Dominicanessenklooster is een werkplek voor jongvolwassenen met een mentale beperking en bakt broden en taarten met ingrediënten uit de streek.

Nieuws

Meuzegem krijgt na jaren wachten aansluiting op gescheiden riolering

In Meuzegem, een gehucht in Meise, worden de woningen van 234 inwoners eindelijk aangesloten op de riolering. In 2012 werd de riolering heraangelegd, maar door een fout werd een resem huizen niet aangesloten op het gescheiden rioleringsstelsel.

Nieuws

Fietsers- en voetgangersbrug over Leopold III-laan in Diegem in zicht

Normaal gezien begint eind deze zomer de aanleg van de fietsers- en voetgangersbrug over de Leopold III-laan in Diegem. Met een lengte van zo’n 700 meter wordt het één van de langste fietsbruggen in ons land. Eind volgend jaar moet de brug klaar zijn.

Nieuws

Tot 60 banen bedreigd bij IT- en telecombedrijf in Diegem

Bij BT Global Services Belgium in Diegem heeft de directie donderdag op een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aangekondigd, zo maakt de liberale vakbond bekend. Volgens de vakbond wil men zo'n 50 à 60 mensen afdanken. De bonden hopen tijdens de onderhandelingen in de...

Nieuws

Zaventem verscherpt coronamaatregelen op wekelijkse markt

In Zaventem worden de coronamaatregelen op de wekelijkse markt vanaf maandag strenger toegepast en opgevolgd. De veiligheidsdiensten van de gemeente stelden vast dat de regels de jongste tijd minder strikt worden nageleefd.

Nieuws

Provincie geeft gunstig advies voor Broeklin in Machelen

De provincie Vlaams-Brabant geeft een gunstig advies voor het Broeklin-project in Machelen. “We gaan akkoord met de inhoud van het aangepaste voorstel van de omgevingsvergunnings-aanvraag”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Nieuws

Alle hens aan dek in Asse voor Week van de Tulp

Goed nieuws voor wie de lente al in huis wil halen, want met de jaarlijkse Week van de Tulp is het tulpenseizoen weer begonnen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Asse weten ze hoe je de mooiste tulpen teelt. Bij bloemenkwekerij Anthea in Asbeek kweken ze al vijf generaties lang tulpen.

 

Nieuws
update

Overwegen gesloten in Merchtem na ongeval met trein

Vlakbij het station van Merchtem is vanmiddag een ongeval gebeurd met een trein. Daardoor was er urenlang in de buurt geen treinverkeer mogelijk en waren nabijgelegen overwegen gesloten voor het verkeer. 

Nieuws

Gerecht vraagt opheffing van onschendbaarheid Dries Van Langenhove

Het gerecht wil Kamerlid Dries Van Langenhove uit Opwijk vervolgen. Het parket-generaal van Oost-Vlaanderen heeft daarom aan het parlement gevraagd om zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen. Dat meldt VRT NWS.

Volg RINGtv via sociale media

NET GEMIST: de Taalhelden

Alles bekijken
 • AFL4 Taalhelden: Marc en Ange. Buren. (Asse)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de laatste aflevering volgen we Ange uit Rwanda. Zij woont in Asse in dezelfde straat als Marc en daar is ze blij mee. Want de buurman helpt haar met het Nederlands.
 • AFL3 Taalhelden: Herwig en Olivier op de sportclub. (Dilbeek)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de derde aflevering volgen we Olivier en Herwig. Olivier is jeugdcoördinator bij voetbalclub Groot Dilbeek. Als Brusselaar is Frans zijn moedertaal. Herwig, ex-bestuurslid van de club, helpt Oliver al jaren met het Nederlands.
 • AFL2 Taalhelden: Cynthia en Fang, collega’s (Grimbergen)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de te knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de tweede aflevering volgen we Cynthia en Fang. Ze werken samen op de afdeling voor ouderen met dementie van woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen. Fang heeft Thaïse roots, Cynthia helpt haar met het Nederlands.
 • AFL1 Taalhelden: Els en Silvia, mama's aan de schoolpoort (Beersel)

  Anderstaligen helpen om het Nederlands onder de knie krijgen. Het is iets waar iedere Nederlandstalige een steentje kan toe bijdragen. Hoe? Daar gaat Taalhelden over. In de eerste aflevering volgen we Els. Die is voorzitter van de ouderraad van de Gemeentelijke Basisschool Blokbos in Beersel. Els helpt Silvia met het Nederlands. Silvia heeft Spaanse roots, ook haar kinderen gaan naar Blokbos. Aan de schoolpoort leerden de mama’s elkaar drie jaar geleden kennen.