Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

 

Nieuws

Mahdi met meer dan 96 procent van de stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V

Nieuws

Wandeling in Beverbos eindigt voor baasje en hond met bijtwonden van pitbull

Nieuws

Centrum Overijse krijgt nieuwe asfaltlaag: verkeer wordt omgeleid

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 24/06/2022

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 24 juni.

NIEUWS 23/06/2022

Bekijk hier het nieuws van donderdag 23 juni.

Over de Rand: Randatlas

Met zijn tent en een team verkenners reist Johan Buytaert van Randatlas de volgende twee jaren door de Rand. Hij gaat op zoek naar wat dat 'Rand-zijn' precies betekent. Alsemberg wordt hun eerste halte.
Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw opent trots nieuwe Wildersportcomplex

In Sint-Pieters-Leeuw opent het Wildersportcomplex vandaag de deuren. Normaal gezien zou de nieuwe sporthal in Zuun er pas over twee jaar komen, maar aanhoudende constructieproblemen dwongen het gemeentebestuur om de plannen versneld uit te voeren.

 

Nieuws

Karina plaatst monument in tuin als ode aan kippen

Karina Trochs uit Merchtem is verzot op dieren, maar vooral op kippen. Ter ere van de kip richtte ze dan ook een monument op in haar tuin. Dat is een uit de kluiten gewassen stuk pluimvee in kunststof dat beschilderd is naar het evenbeeld van één van haar eigen levende kippen.

 

Nieuws

VOKA stimuleert duurzaamheid in bedrijven met uitreiken charter

Een dertigtal Vlaams-Brabantse ondernemingen zijn door VOKA – Kamer van Koophandel beloond met een charter voor hun inspanningen om duurzaam te ondernemen. Komatsu is één van hen. De producent van bouwmachines schenkt in het Europese hoofdkwartier in Vilvoorde heel wat aandacht aan mens en milieu.

 

Nieuws

Expo toont hoe Ginder Ale groot werd: “Goed product en goede marketing”

In de eventlocatie Tripl in Merchtem kan je een eerste expo bezoeken over de vroegere brouwerij Ginder Ale. “Het onderwerp van de tentoonstelling verduidelijkt hoe de Ginder Ale dankzij ongeziene marketing na de Tweede Wereldoorlog groot werd”, klinkt het.

Nieuws

Twee jaar cel voor Vilvoordse moeder wiens zoon uit het leven stapte

De Vilvoordse moeder wiens 13-jarige zoon uit het leven stapte na mishandeling en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. De stiefvader kreeg een effectieve celstraf van 18 maanden opgelegd voor de belaging en...

Nieuws

Protest tegen Russische supermarkt Mere wordt gedoogd

In Droeshout in Opwijk wordt morgen actie gevoerd tegen het Russische warenhuis Mere. De organisatoren dienden een officiële aanvraag in voor de actie, maar ze kregen geen toelating.

 

 

Populairste onderwerpen

Nieuws

Nieuws

Protest tegen Russische supermarkt Mere wordt gedoogd

In Droeshout in Opwijk wordt morgen actie gevoerd tegen het Russische warenhuis Mere. De organisatoren dienden een officiële aanvraag in voor de actie, maar ze kregen geen toelating.

 
Sport

Beigemnaar De Valck verbaast met 3x3 Belgian Lions

Beigemnaar Bryan De Valck blijft met de 3X3 Belgian Lions verbazen. Gisterenavond wonnen de Belgen van titelverdediger Team USA en van Oostenrijk. In die laatste match was De Valck de man van de wedstrijd met maar liefst  zeven punten en zeven rebounds.

 

Sport

Verguisde FC Machelen verkast naar Anderlecht maar behoudt naam: “Bekijken of we ons kunnen verzetten”

FC Machelen, de club die in het begin van het jaar verschillende keren de krantenkoppen haalde na wangedrag op het veld, is boven water gekomen. De club heeft opnieuw een aanvraag ingediend bij Voetbal Vlaanderen en zou het komende seizoen in Anderlecht gaan spelen. Onder dezelfde naam zo lijkt,...

Sport

Evenepoel snelt naar goud op BK tijdrijden

In Gavere vond vandaag het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden plaats, met als topfavoriet: ‘onze’ Remco Evenepoel uit Schepdaal. Bussen vol supporters trokken naar Oost-Vlaanderen om de renner live aan te moedigen, anderen bleven dichter bij huis en trokken bijvoorbeeld naar supporterscafé In de...

Nieuws

Meise schrapt schoolbussen in 2023, ouders starten petitie

Het gemeentebestuur van Meise schrapt vanaf 1 januari 2023 de voor- en naschoolse ritten van de schoolbussen. Volgens schepen van Onderwijs Jorn Lathouwers zijn die ritten gewoonweg te duur voor het aantal leerlingen dat er gebruik van maakt, en kan het geld beter besteed worden. Maar de...

Nieuws

Gemeenschappelijke zolder speelde cruciale rol bij verwoestende brand in Opwijk

De bouwwijze van de appartementen in de Kloosterstraat in Opwijk waar vorig jaar in april een zware brand uitbrak, heeft een impact gehad op het verloop van de brand. Dat blijkt uit het rapport van de leercommissie die na de brand werd opgericht.

Nieuws

Paraglider stort neer in Teralfene en raakt levensgevaarlijk gewond

In Teralfene in Affligem is vanochtend een man van middelbare leeftijd levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval tijdens het paragliden. Het slachtoffer werd mogelijk verrast door de wind.

 

Sport

Vandalen vernielen velden nieuw jeugdcomplex Diegem met bulldozer

Vandalen hebben zich flink laten gaan op de werf aan het jeugdcomplex van Diegem Sport. De daders gingen er doodleuk joyriden met een bulldozer. De omheining en doelen werden vernield en ook het bestaande synthetische veld raakte beschadigd. De schade beloopt 25.000 euro. De gemeente gaat...

Nieuws

150 jaar Bergse fanfare De Toonkunst: "Onze muzikanten zijn levende reclame"

150 jaar worden, dat is niet elke vereniging gegund, maar de Koninklijke Fanfare De Toonkunst uit Berg wel. Straffer nog, de jarige muziekmaatschappij uit de Kampenhoutse deelgemeente bestaat zelfs al 152 jaar. Dat het jubileum nu pas gevierd wordt, heeft alles te maken met twee jaar uitstel...

Nieuws

3-daagse staking bij Brussels Airlines gaat van start

Vandaag gaat de driedaagse staking in bij de piloten en het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Meer dan 300 vluchten en 40.000 passagiers worden getroffen.

NET GEMIST: In de BAN van de RING

Alles bekijken
 • In de ban van de Ring. Aflevering 3

  Hajoo Beeckman van de VRT-verkeersredactie verklapt ons enkele leuke weetjes over de Brusselse Ring tussen het Vierarmenkruispunt en Hoog-Itter. En we gaan met Ilse Simoens bosbaden in het Zoniënwoud.
 • In de ban van de Ring. Aflevering 5

  Kris stopt aan een mysterieus klooster in Eigenbrakel. Daar ontmoet hij fotograaf David Legrève. Hij neemt foto’s voor Randkrant, maar hij maakte ook een eerste fotoboek over de lockdown tijdens corona. En Bart Carlier en zijn vrienden verbouwden een boswachterswoning aan het Hallerbos tot een Bed & Breakfast. Het Bosnest/Boslabo is tegelijk een plek waar kunstenaars welkom zijn om inspiratie op te doen en waar er ruimte is voor psycho-sociale activiteiten.
 • In de ban van de Ring. Aflevering 4

  Kris ontmoet aan de Leeuw van Waterloo Fatmata Saidankay. Zij vluchtte uit Sierra Leone en kwam helemaal alleen aan in ons land. Fatmata vertelt ons wat er vanaf dat moment gebeurd is. En Nico Vancouver is een blinde pianist uit Overijse met een schitterende carrière. Hem ontmoet Kris in de Musica Mundi School.
 • In de ban van de Ring. Aflevering 2

  Speed-skydiver Luc Maisin uit Overijse legt in de luchthaven van Zaventem uit hoe je in vrije val een snelheid van meer dan 500 km per uur haalt. En Rik Haegebaert woont in en houdt van Diegem-Lo, het Doel van onze regio.
 • In de ban van de Ring. Aflevering 1

  In Vilvoorde ontmoet Kris Paco Agredano die als tiener het viaduct van Vilvoorde zag bouwen en hij praat bij Living Tomorrow met trendwatchers Tom Palmaerts en Kaat Exterbille over hoe corona onze toekomst veranderd heeft.