Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Watergroep zet eerste drinkwatertappunt in Kapelle-op-den-Bos

De Watergroep wijdt vandaag een drinkwatertappunt in in een school in Kapelle-op-den-Bos. Het is het eerste van maar liefst 800 drinkwatertappunten in Vlaanderen.

Nieuws

Affligem viert de hoppluk met feest en een unieke machine

Morgen vindt in Affligem de Hopdag plaats. De Orde van de Groene Bel stelt er aan de Abdij van Affligem een gloednieuwe hopplukmachine voor, een primeur op Belgische bodem.

Nieuws

Minder werkzoekenden in augustus van dit jaar tegenover vorig jaar

Eind vorige maand telde onze regio 4,3 procent minder werkzoekenden dan in augustus 2018. Dat blijkt uit het maandrapport van de VDAB. Vooral het aantal kortgeschoolde werkzoekenden ligt beduidend lager.

Nieuws

De Memorial Van Damme: een hoogdag voor onze regio

Vanavond vindt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de 43ste editie van de Memorial Van Damme plaats. De finale van de Diamond League is een hoogdag voor de Belgische atletiek én voor onze regio.

Nieuws

Populairder dan ooit: boeken kaften met Ezelsoor

Het schooljaar is gestart en dan moeten opnieuw heel wat boeken worden gekaft. In 2010 werd daarom in Halle gestart met de gratis boekenkaftdag Ezelsoor. Het initiatief is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Vandaag kan je in 29 gemeenten gratis je boeken laten kaften.

Nieuws

Aantal zorgboerderijen in Vlaams-Brabant in 10 jaar verdubbeld

Het aantal zorgboerderijen in Vlaams-Brabant is de afgelopen tien jaar verdubbeld van 58 in 2008 tot 114 in 2018. Dat heeft de Steunpunt Groene Zorg bekendgemaakt. De vzw werd in 2004 opgericht door Boerenbond, KVLV en Cera om de samenwerking tussen de zorgsector en de land- en tuinbouw te...

Verkiezingsnieuws uit Kapelle-Op-Den-Bos

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.