Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Vuilnisraper en voormalig schepen Jan Van Den Broeck overleden

Droevig nieuws uit Kapelle-op-den-Bos. Daar is Jan Van Den Broeck overleden. Hij werd 90 jaar. Vorige maand ging RINGtv nog op pad met Jan. Dagelijks trok hij met grijper en vuilzak op pad om de straten rond woonzorgcentrum Akapella proper te houden.

 

Nieuws

Open VLD Brussel wil metro en tram doortrekken tot in Vlaamse Rand: "Al genoeg problemen"

“Trek de tram- en metrolijnen door tot in Vlaams- en Waals-Brabant.” Deze oproep lanceert Open VLD Brussel naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. Samen met een pak andere voorstellen, onderzoekt de liberale partij hoe de mobiliteit in en rond de hoofdstad beter kan.

Nieuws

Vzw 'de Rand' viert 25ste verjaardag met netwerkmoment 'Wat met de Rand'?

In gemeenschapscentrum De Zandloper in Wemmel vierde vzw ‘de Rand’ gisteren met een jaartje uitstel de 25ste verjaardag. Een goed moment om stil te staan bij de voorbije jaren, maar vooral om vooruit te blikken naar de uitdagingen in de Vlaamse Rand. Het thema van de verjaardagsavond was dan ook...

Nieuws

Lambiek maand lang in de schijnwerpers: “Champagne onder de bieren”

Toerisme Vlaams-Brabant zet een maand lang de lambiekbieren in de schijnwerpers. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke biercultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.

Sport

Gepromoveerde Eternit maakt mooie start in volleyseizoen

In de 2de nationale van het volleybal namen VC Eternit en Kruikenburg Ternat het gisteren tegen elkaar op. De kop is er meteen af voor het gepromoveerde Eternit uit Kapelle-op-den-Bos, Kruikenburg moet met lege handen terug naar huis.

 
Nieuws

Autoloze zondag: ook beperkt verkeer en activiteiten in onze regio

Het is vandaag Autoloze zondag. In 40 Vlaamse steden en gemeenten wordt de auto vandaag geweerd. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat van 9 tot 19u volledig dicht voor gemotoriseerd verkeer. In onze regio worden bepaalde zones van Asse, Gaasbeek, Meise en Vilvoorde afgezet. Maar ook in andere...