Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Strenge controles aan skatepark Kapelle-o/d-Bos: "De heksenjacht op skaters moet stoppen"

In Kapelle-op-den-Bos dreigt de gemeente ermee het skatepark te sluiten, na een reeks klachten over overlast. Ouders van jonge skaters bieden aan om mee te werken aan een reservatiesysteem met toezichters. Maar dat laat op zich wachten. 

Nieuws

Geen ‘afkoelweek’ of algemene mondmaskerplicht in basisonderwijs

Het secundair onderwijs krijgt een ‘afkoelweek’ voor de krokusvakantie, maar het basisonderwijs niet. Ook de algemene mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar komt er voorlopig niet.  Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met het onderwijsveld...

Nieuws

RINGtv vannacht niet beschikbaar via Telenet

Telecommunicatiebedrijf Telenet voert vannacht onderhoudswerken uit. Daardoor zal RINGtv tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends niet beschikbaar zijn voor Telenet-klanten. Daarna kan u opnieuw afstemmen op uw regionale zender.

Nieuws

WarmNest ondersteunt eigenaars om leegstaande panden energiezuinig te renoveren

WarmNest gaat eigenaars van leegstaande panden ondersteunen om hun woning energiezuiniger te maken. De gerenoveerde woningen worden daarna verhuurd via een sociaal verhuurkantoor. 3Wplus en Klimaatpunt werken daarvoor samen met veertien gemeenten uit Halle-Vilvoorde. De aftrap van het project is...

Nieuws

Nog geen akkoord over openbaarvervoerplan voor Vlaamse Rand

De Vlaamse Rand is de enige vervoerregio in Vlaanderen die nog geen akkoord heeft bereikt over het nieuwe openbaarvervoerplan voor 2022. Om meer bussen te voorzien in dichtbevolkte gebieden zou het aanbod in landelijkere gemeenten moeten inboeten.

Nieuws

Yasmina El Messaoudi: “Heel trots dat mama haar eigen straatnaam krijgt”

De Cyriel Verschaevelaan in Kapelle-op-den-Bos wordt binnenkort omgedoopt tot de Mim Van Keerlaan. Mim was een schrijfster die twee jaar geleden overleed en haar hele leven in Kapelle-op-den-Bos woonde. Haar dochter Yasmina El Messaoudi, reporter bij Radio 2, is in de wolken met de naamswijziging.