Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Welke burgemeester ruilt tricolore sjerp in voor Vlaams exemplaar?

Vanaf oktober krijgen Vlaamse burgemeesters de keuze om hun tricolore sjerp te behouden of in te ruilen voor een Vlaams exemplaar. Het Nieuwsblad weet dat de Vlaamse regering daar gisteren een ontwerpbesluit over goedkeurde.

Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Grimbergse begraafplaatsen krijgen ecologische paden

In Grimbergen krijgen alle begraafplaatsen ecologische paden. Dat besliste het gemeentebestuur na een proefproject in Humbeek. Daar is het nieuwe gedeelte van de begraafplaats al voorzien van paden met natuursteen-granulaten en een natuurlijk bindmiddel.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Sport

Grimbergse haalt twee medailles op BK Masters

De Grimbergse Eva Soetemans heeft twee medailles behaald op het Belgisch kampioenschap atletiek bij de Masters. In de categorie 35+ ging ze naar huis met een zilveren en een bronzen medaille.