Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Grimbergen klaar voor uitgestelde Sint-Servaasommegang

Grimbergen maakt zich op voor de driejaarlijkse Sint-Servaasommegang. Die vindt traditiegetrouw telkens op 13 mei of de eerstvolgende zondag daarna plaats. Niet minder dan 600 figuranten en 145 dieren lopen mee in de processie en achter de schermen leiden zo’n 50 vrijwilligers alles in goede...

Nieuws

Hinder bij De Lijn: 60 procent van de bussen rijdt uit

Door een vakbondsactie bij openbaar vervoersmaatschappij De Lijn ondervind je vandaag mogelijk hinder op je buslijn. In Vlaams-Brabant rijdt 60 procent van de bussen uit. Online is er een aangepaste dienstregeling voorzien.

Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Borght-Humbeek wint Beker van Brabant

Borght-Humbeek heeft de Beker van Brabant gewonnen. In de finale versloeg het Liedekerke met 4-1. Een mooi afscheidscadeau voor de ploeg, die volgend seizoen samensmelt met FC Beigem tot Fenixx BeigHum.