Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Start herinrichting Wolvertemsesteenweg niet meer voor dit jaar

De herinrichting van de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen zal ten vroegste in april of mei 2020 kunnen starten. Eerst voert het Agentschap Wegen en Verkeer een vooronderzoek uit naar de ondergrond van de steenweg. "We willen alle onzekere obstakels van de steenweg in kaart brengen", zegt Carla...

Nieuws

Opening De Koffiefabriek enkele maanden uitgesteld

De opening van feestzaal De Koffiefabriek in Grimbergen wordt uitgesteld. Dat meldt Radio 2. De werken duren langer dan gepland. Ten vroegste eind dit jaar gaat de zaal open. Die komt in het oude fabrieksgebouw van Douwe Egberts, vlakbij de Ring rond Brussel in Strombeek-Bever.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Cultuurcentrum Strombeek krijgt facelift

De inkomhal van het Cultuurcentrum Strombeek krijgt een facelift. Verder wordt het centrum energiezuiniger ook met een nieuwe stookketel, krijgt het dubbele beglazing en wordt het dak hersteld. "Door de werken zal de service voor de bezoekers sterk verhogen", zegt schepen van Cultuur Philip Roosen.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Grimbergen

Nieuws

Statutaire commissie Open Vld: "Samenwerking met Vlaams Belanger in Grimbergen kan niet"

De statutaire commissie van Open Vld verzet zich tegen de samenwerking met Lijst Vernieuwing in Grimbergen. Lijsttrekker Chris Selleslagh van Open Vld zou vanaf 2019 een coalitie leiden tussen Open Vld, Vernieuwing en N-VA.