Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

Fred Van den Steen niet langer coach bij Grimbergen

Fred Van den Steen is niet langer coach bij eersteprovincialer Grimbergen. Zijn vervanger is Stef Van Winckel.

Nieuws

Van Cauwelaert over verlies Franstalige eenheidslijsten

De Franstalige eenheidslijsten die vorige zondag opkwamen in de niet-faciliteitengemeenten in de Rand boerden overal achteruit, behalve in Beersel. De bevestiging van een tendens aan Franstalige zijde die nu al even standhoudt, zegt politiek analist Rik Van Cauwelaert uit Roosdaal.

Nieuws

Politicoloog Bart Maddens: “Grimbergen doorbreekt het cordon niet”

Wordt in Grimbergen het cordon gebroken of niet? Wij legden de kwestie voor aan Bart Maddens, politicoloog aan de KU Leuven. 

Nieuws

GRIMBERGEN: Chris Selleslagh wordt burgemeester, Laeremans schepen

In Grimbergen wordt Open Vld-lijsttrekker Chris Selleslagh de nieuwe burgemeester. Vernieuwing-lijsttrekker Bart Laeremans wordt schepen en krijgt onder meer de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Vlaams karakter, Wonen en Integratie.

Nieuws

Franstalige eenheidslijsten in Vlaamse rand verliezen terrein

In de meeste gemeenten in de Rand rond Brussel verliezen de Franstalige eenheidslijsten zetels. Verspreid over acht niet-faciliteitengemeenten gaan ze in totaal van 37 naar 30 zetels. In de faciliteitengemeenten blijft het nagenoeg status quo.

Nieuws

Voorzitter Rutten: “Statutaire maatregelen als lokale Open Vld samen bestuurt met Vlaams Belang”

Zoals geweten hebben Vernieuwing, Open VLD en N-VA in Grimbergen een principeakkoord gesloten. Vraag is of daarmee het cordon sanitaire doorbroken wordt? Tijdens het Kopstukkendebat op VRT lieten ook de nationale partijvoorzitters hun licht schijnen over de kwestie.

In de Stemming: TERUGBLIK

In de Stemming: TERUGBLIK

Nieuws

IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen...

IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van...