Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Ruimingswerken brug Humbeek morgen van start

Morgen starten in Humbeek bij Grimbergen de ruimingswerken aan de defecte brug. Eerst wordt het nodige gedaan om de scheepvaart weer mogelijk te maken.

Nieuws

Shuttledienst voor omwonenden van brug in Humbeek

De gemeente Grimbergen legt vanaf morgen een shuttlebus in voor de omwonenden van de defecte brug in Humbeek. De maatregel komt er in afwachting van een veerpont.

 
Nieuws

N-VA maakt plaatsen verkiezingslijsten mei bekend

We rollen van de ene verkiezingscampagne in de ander. Ook al is het na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober nog even aftellen naar de verkiezingen van 26 mei, de campagnemolen komt op gang én daar horen namen en plaatsen bij. Bij N-VA zijn een paar prominente plaatsen op de lijsten ingevuld.

Nieuws

“Brussel en de Rand moeten elkaar helpen in het behoud van de Nederlandse taal”

Hoe staat het met de positie van het Nederlands in Brussel? Met die vraag trok het stadsforum Model NL, de voorbije vier maanden dwars door Brussel om opinies, verhalen, cijfers en kennis te verzamelen. Tijdens een afsluitend forum gingen vandaag een aantal experten in debat over die...

Nieuws

Vlaams overheid pompt 7,5 miljoen euro in scholenbouw

Het Vlaams ministerie van Onderwijs kent 7,5 miljoen euro subsidies voor de bouw van nieuwe schoolgebouwen in Halle-Vilvoorde. Het grootste bedrag - ruim 2,4 miljoen euro - is voor de bouw van nieuwe klaslokalen voor het Don Bosco Instituut in Halle.

Nieuws

Grimbergen: “Herstel brug kan tot vier maanden duren”

Het herstellen van de brug aan Humbeek-Sas, zal zeker drie tot vier maanden. Dat bevestigt de gemeente Grimbergen. Met de omliggende gemeenten is een omleidingsroute uitgestippeld. Voor fietsers en voetgangers wordt een tijdelijk veerpont overwogen.

Verkiezingsnieuws uit Grimbergen

Nieuws

Statutaire commissie Open Vld: "Samenwerking met Vlaams Belanger in Grimbergen kan niet"

De statutaire commissie van Open Vld verzet zich tegen de samenwerking met Lijst Vernieuwing in Grimbergen. Lijsttrekker Chris Selleslagh van Open Vld zou vanaf 2019 een coalitie leiden tussen Open Vld, Vernieuwing en N-VA.