Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Fijnstof in de Rand: balans na 1 jaar niet rooskleurig

Eind maart 2018 startte Fijn Stof in de Rand, een initiatief van geëngageerde burgers die zich zorgen maken over de luchtkwaliteit in de brede rand rond Brussel. De beweging maakt na een jaar metingen de balans op en is niet bepaald optimistisch gestemd. 

Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Nieuws

‘Door de Bomen’ lokt 450 bezoekers

Afgelopen weekend kon je in het cultuurcentrum Strombeek al voor de vijfde keer naar het familiefestival ‘Door de Bomen’. Kinderen van 3 tot 12 jaar en hun ouders of grootouders konden hun hart ophalen tijdens een dag vol verrassende voorstellingen, animaties en workshops.

Sport
Update

KBVB en Golazo renoveren Koning Boudewijnstadion

De KBVB en Golazo hebben vandaag hun plannen voorgesteld om het Koning Boudewijnstadion volledig te renoveren. De Golden Generation Arena moet klaar zijn tegen 2022 en tussen de 150 en 200 miljoen euro kosten.

Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Verkiezingsnieuws uit Grimbergen

Nieuws

Statutaire commissie Open Vld: "Samenwerking met Vlaams Belanger in Grimbergen kan niet"

De statutaire commissie van Open Vld verzet zich tegen de samenwerking met Lijst Vernieuwing in Grimbergen. Lijsttrekker Chris Selleslagh van Open Vld zou vanaf 2019 een coalitie leiden tussen Open Vld, Vernieuwing en N-VA.