Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Hinder bij De Lijn: 60 procent van de bussen rijdt uit

Door een vakbondsactie bij openbaar vervoersmaatschappij De Lijn ondervind je vandaag mogelijk hinder op je buslijn. In Vlaams-Brabant rijdt 60 procent van de bussen uit. Online is er een aangepaste dienstregeling voorzien.

Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Verlamde kat blijkt beschoten met loodjesgeweer

In de omgeving van de Kievitlaan in Vilvoorde is een dierenbeul actief. Het dierenopvangcentrum van Zemst moest zopas een zwerfkat laten inslapen die verlamd was aan haar achterpoten. Uit onderzoek bleek dat er op het dier was geschoten met een loodjesgeweer. De verontwaardiging is groot.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Team ZeRo Skip Zemst trekt deze zomer naar EK rope skipping

Een team van ZeRo Skip uit Zemst heeft zich geselecteerd voor het Europees beloftenkampioenschap rope skipping. Dat is een kampioenschap voor jongeren tussen de 12 en de 15 jaar dat deze zomer plaatsvindt in Slowakije. Wij trokken naar een intensieve training.