Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws
Update

Spoorchaos: ook morgen nog hinder

Het treinverkeer naar en rond Brussel blijft ook tijdens de avondspits zwaar verstoord. De NMBS heeft de dienstregeling aangepast voor de rest van de dag. Ook morgen wordt er nog hinder verwacht. Hieronder vindt u een overzicht van de treinen die tot morgenochtend niet rijden.

Nieuws

Grondwaterpeil nog verder gedaald

Het watertekort in de grond van Halle-Vilvoorde is de voorbije maand toegenomen. Dat blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij. Dat terwijl het grondwaterpeil na een kurkdroge zomer al historisch laag stond in onze regio.

Nieuws

De Smaakhoeve promoot lokale producten

In Gooik konden bezoekers het voorbije weekend genieten van een heus 'belevingsdiner', dat is een etentje bereid met alleen maar streekproducten. Het diner maakt deel uit van het project 'De Smaakhoeve 2019' van Streekproducten Vlaams-Brabant en van de provincie Vlaams-Brabant.

Nieuws

Dieven aan de haal met duizenden bijen

In Weerde, bij Zemst, zijn dieven afgelopen weekend met duizenden bijen van kinderboerderij ’t Gulderijtje aan de haal gegaan. "Ik werk met hart en ziel aan de bijen, maar dat houdt hen blijkbaar niet tegen," zegt eigenaar Gert Van den Houte.

Sport

Eppegem scoort alvast voor het behoud

Eppegem trok vanmiddag naar City Pirates om de eindronde te spelen. Beide ploegen leken vooraf elkaar waard, want in de tweede amateurklasse eindigden ze elk hun in eigen reeks veertiende met allebei 34 punten.

Nieuws

‘Brusselse maatregelen mogen geen Vlaamse files veroorzaken’

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de beslissing van zijn Brusselse collega Pascal Smet (sp.a) om vanaf maandag de E40 te herleiden van zes naar vier rijstroken. “Dit was niet afgesproken,” klinkt het.

Verkiezingsnieuws uit Zemst

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.