Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Nieuwe website voor jarig Documentatiecentrum Vlaamse Rand

Het Documentatiecentrum Vlaamse Rand viert zijn tiende verjaardag met een volledig vernieuwde website. De website is nu makkelijker toegankelijk via een smartphone of tablet en heeft een nieuwe manier van navigeren.

Nieuws

Opnieuw dieren in beslag genomen in Zemst

Voor de tweede keer deze week heeft het Dierenopvangcentrum Zemst dieren in beslag genomen. Het gaat om zes huisdieren die duidelijk niet goed verzorgd werden.

Nieuws

Dierenasiel neemt zwerfkattenbeleid Zemst en Steenokkerzeel over

Het dierenasiel van Zemst staat vanaf volgend jaar in voor het zwerkattenbeleid in de gemeenten Zemst en Steenokkerzeel. Die overname komt er op vraag van de gemeenten zelf. Volgens het opvangcentrum toont ook Kampenhout interesse.

Nieuws

Provincie zet Straffe Streek Gemeenten in de bloemetjes

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant hebben vanmiddag de 53 'Straffe Streek Gemeenten' in de bloemetjes gezet in Kampenhout. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten trekken.

Sport

Vlezenbekenaar lanceert digitaal platform voor jonge voetballers

Pascal Van de Gucht uit Vlezenbeek bij Sint-Pieters-Leeuw is een voetbalpapa die uitpakt met een unieke website voor jonge voetballers. Via footalents.be kunnen jeugdspelers hun voetbaltalent zelf in de kijker zetten. De website wil uitgroeien tot het grootste Belgische digitale platform voor...

Sport

Greg Vanderidt verlaat Eppegem

Greg Vanderidt verlaat tweede amateurklasser Eppegem. Hij gaat aan de slag bij Rupel Boom, de nummer 7 in de eerste amateurklasse. Assistent Tom Verhoeven volgt Vanderidt naar Boom.

Verkiezingsnieuws uit Zemst

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.