Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

The Darts Experience wil darts boost geven

Pascal Moonens is een man met een missie. De Galmaardenaar wil met z’n nieuwe organisatie The Darts Experience een dartssport in onze regio een nieuw elan geven.

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Paaltjes aan Zelliks speelbos veroorzaken commotie

Enkele paaltjes die de gemeente Asse plaatste aan een Zelliks bosje veroorzaken heibel. De paaltjes werden geplaatst omdat het bosje geteisterd wordt door sluikstorters en druggebruikers. Maar volgens gemeenteraadslid Erik Beunckens (ZellikRelegem-Volk)  missen de paaltjes hun effect.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Expo Maurice Wyckaert ‘A-typisch’ werpt andere blik op werk Brusselse schilder

Galerij De Ziener in Asse stelt nog een maand lang het werk van één van de belangrijkste naoorlogse Belgische schilders tentoon tijdens een expositie over Maurice Wyckaert. De Brusselaar woonde en werkte onder meer in Wemmel, Alsemberg, Merchtem, Lennik en Asse.

Nieuws

Asse zoekt nieuwe uitbater voor Kasteel Waalborre

De gemeente Asse gaat op zoek naar een erfpachter voor Kasteel Waalborre. Begin dit jaar moest de huidige huurder, die een restaurant uitbaat in Kasteel Waalborre, zijn contract opzeggen wegens ziekte.

Verkiezingsnieuws uit Asse

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.