Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Tal van acties moeten droogte en wateroverlast aan Bellebeek tegengaan

Twaalf partners hebben een akkoord gesloten om mee de droogte en wateroverlast aan te pakken in de omgeving van Bellebeek. “Er worden in totaal 41 acties gerealiseerd, waaronder de aanleg van poelen, maar ook het hergebruik van regenwater stimuleren”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse...

Nieuws

Asse maakt plannen Kravaalbos bekend: “Helft van het bos wordt toegankelijk voor publiek”

Het stuk Kravaalbos dat Asse vorig jaar aankocht, moet tegen juni toegankelijk zijn voor het publiek. “Ruim 40 hectare van het Kravaalbos is vanaf dan publiek toegankelijk, dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van het bos”, klinkt het.

Nieuws

Basisschool De Springplank wint prijs met boekuitgave over verkeersveiligheid

Hoog bezoek vandaag in de gemeentelijke basisschool De Springplank in Krokegem in Asse. Niemand minder dan voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy (CD&V) kwam er op bezoek. De school publiceerde een boek over verkeersveiligheid en won daarmee een prijs van de Koning...