Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Kravaalbos wordt 11 hectare groter

In Asse wordt het Kravaalbos uitgebreid met 11 hectare. De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds en het Agentschap Binnenlands Bestuur en Natuur en Bos sloegen daarvoor de handen in elkaar.

Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Politie waarschuwt voor schapendieven

De politiezone AMOW vraagt eigenaars van schapen waakzaam te zijn. De voorbije dagen zijn in de zone vijf lammetjes gestolen, drie in Opwijk en twee in Asse. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Nieuws

E40 twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat

De komende twee nachten gaat de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat dicht vooral alle verkeer. Agentschap Wegen en Verkeer plaatst er drie nieuwe portieken met rijstrooksignalisatie. Ook richting Brussel zal er op de E40 daardoor hinder zijn.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.