Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gevel van woning kan elk moment instorten

De gevel van een huis langs de Brusselsesteenweg in Walfergem, bij Asse, is in zo’n erbarmelijke staat dat het elk moment kan instorten. De situatie is zo ernstig dat op bevel van burgemeester Koen Van Elsen de woning gestut wordt.

Nieuws

Verdachte brand Zellik blijft in de cel

De man ervan verdacht wordt vorige week maandag brand te hebben gesticht in een appartementsgebouw in het Breugelpark in Zellik, blijft aangehouden. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Bij de brand raakten vijf mensen lichtgewond.

Nieuws

Oudste duivenmelker van het land wordt 100

Clement Van Haute wordt vandaag 100 jaar. De Assenaar mag zich daarmee de oudste duivenmelker van het land noemen. “Ik moet 13 pilletjes per dag slikken, maar mijn duiven houden mij jong”, zegt de jarige in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Asse

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.