Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Megaproces tegen bende autodieven gestart

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is het proces ingeleid tegen 79 vermoedelijke leden van een grote criminele organisatie. De bende was gespecialiseerd in oplichting met voertuigen en werd opgerold na de grootste politieactie in 20 jaar tijd.

Nieuws

Ammoniaklek in Zellik

In de industriezone Broekooi in Zellik was er vanmorgen een ammoniaklek in de groenteveiling Belorta. Verschillende mensen die op de veiling werken, werden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

 

Nieuws

Burgemeester Asse sluit loungebar Cigno

Koen Van Elsen, de burgemeester van Asse, laat Le Cigno Lounge in deelgemeente Zellik onmiddellijk sluiten. Bij een politiecontrole werden verschillende inbreuken vastgesteld. De loungebar zal tot eind dit jaar gesloten blijven.