Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Brassband Alsemberg musiceert al 150 jaar

De brassband van Alsemberg bestaat dit jaar 150 jaar. De muziekvereniging is daarmee een van de oudste van Beersel. Het feestjaar is zondag afgetrapt in de Herisemmolen.

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Expo Maurice Wyckaert ‘A-typisch’ werpt andere blik op werk Brusselse schilder

Galerij De Ziener in Asse stelt nog een maand lang het werk van één van de belangrijkste naoorlogse Belgische schilders tentoon tijdens een expositie over Maurice Wyckaert. De Brusselaar woonde en werkte onder meer in Wemmel, Alsemberg, Merchtem, Lennik en Asse.

Nieuws

Aanleg fietssnelweg tussen Halle en Brussel van start

Wie van Halle en omstreken vlot en zonder files in Brussel wil geraken, bijvoorbeeld om er te gaan werken, kan over enkele maanden gebruik maken van een gloednieuwe fietssnelweg, de F20. Vanmorgen werd het startschot gegeven van de werken. Die zullen zo'n twee jaar duren en kosten meer dan 3...

Nieuws

Kleine Bever telt meeste bloedgevers

Geen enkele gemeente geeft meer bloed in Vlaanderen dan Bever. Maar liefst 11 procent van de bevolking doneert er bloed of plasma.

Verkiezingsnieuws uit Beersel

Nieuws

CD&V, N-VA en Open VLD vormen nieuw bestuur Beersel

Beersel heeft een nieuwe coalitie. Die bestaat uit CD&V, N-VA en Open VLD. Groen, de winnaar van de verkiezingen in Beersel, vliegt uit het gemeentebestuur.  "