Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Parket wil Van Holsbeeck en Deleu vervolgen voor gesjoemel bij verkoop RSC Anderlecht

In het dossier rond de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht, wil het federaal parket wil 11 personen doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd. Onder hen ook Herman Van Holsbeeck uit Dworp en Luc Deleu uit Dilbeek. De betrokkenen worden verdacht van onder meer...

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Sport

Reünie brengt voormalige spelers wielersport Pajottenland en Zennevallei samen

In Dworp was er gisteren een reünie van ex-wielrenners, ploegleiders en wielervrienden uit het Pajottenland en de Zennevallei. Velen zagen elkaar voor het eerst sinds lang weer terug. Een barbecue en foto’s uit de oude doos zorgden voor een flinke portie nostalgie en anekdotes.

 

Nieuws

Vijftien betaalbare woningen in Dworp zijn klaar

Jonge gezinnen vinden vaak geen betaalbare woning of bouwgrond in de Vlaamse rand. Dat geldt ook in Beersel. Daarom zet de gemeente samen met Vlabinvest en Woonmaatschappij Zennevallei in op betaalbare huizen, die enkel Beerselnaren kunnen kopen. Een eerste project is klaar, met in Dworp de bouw...

Dirk Pieters
Nieuws

Dirk Pieters nieuwe voorzitter van Woonpunt Zennevallei

Dirk Pieters wordt de nieuwe voorzitter van de sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. De voormalige burgemeester van de stad Halle volgt Oscar Decoster op. Die vindt het op zijn 80ste tijd om een stap terug te zetten.