Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Kinderen krijgen Wondere Pluim voor zelfgeschreven verhaal

Gisteren hebben vijftig kinderen een Wondere Pluim in ontvangst mogen nemen in cc De Meent in Alsemberg. Het project stimuleert kinderen uit de lagere school tot het bedenken en schrijven van verhalen.

Nieuws

Twaalf leden van drugsnetwerk uit Zennevallei voor de rechter

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is vrijdag het proces van start gegaan tegen twaalf beklaagden, voornamelijk twintigers uit de Zennevallei, voor drughandel. De verdachten kochten cannabis van elkaar, die ze nadien verder doorverkochten aan andere druggebruikers. De hoofdbeklaagden...

Nieuws

Regionale zenders krijgen van Dalle samen 2 miljoen voor digitale toepassingen

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle trekt 2 miljoen euro uit voor alle regionale zenders samen, en dus ook RINGtv. Zo kunnen we meer inzetten op digitale toepassingen zoals onze website of sociale media.

Nieuws

Steeds meer pleegkinderen in Vlaams-Brabant

Het aantal kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant en Brussel dat opgroeit in een pleeggezin is in 2021 gestegen. Afgelopen jaar konden 1.663 pleegkinderen in een pleeggezin terecht, een stijging met 7,1%. Samen met Oost-Vlaanderen is die stijging bij ons het grootst. Dat heeft het agentschap...

Nieuws

Kandidaat-juryleden proces aanslagen haken af

Tientallen kandidaat-juryleden willen verstek laten gaan voor het monsterproces rond de aanslagen in Zaventem en Brussel. Dat proces begint in oktober en zal negen maanden duren. Wie afwezig is zonder geldige reden, riskeert een fikse boete.

 
Nieuws

1 op de 13 jonge kinderen in Vlaams-Brabant groeit op in armoede

1 op de 13 jonge kinderen uit onze provincie groeit op in armoede. Dat blijkt uit de kansarmoede-index van het Agentschap Opgroeien.