Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Sport

Hockeyclub ISCA vertegenwoordigt Hoeilaart in RINGtv-kookwedstrijd

De komende maanden zullen er testevenementen georganiseerd worden in de cultuur- en sportsector. Die moeten onder meer duidelijkheid brengen over hoe wedstrijden kunnen plaatsvinden met toeschouwers. Ook bij Hockey- en tennisclub ISCA in Hoeilaart missen ze de vertrouwde sfeer rond de velden.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

Freddy zet tuin open voor gezinnen met kinderen

Het is prachtig lenteweer, en dus heerlijk om buiten te spelen en te ravotten. Maar veel kinderen kunnen dat niet, omdat ze bijvoorbeeld op een klein appartement wonen. Freddy Vanden Wouwer uit Hoeilaart heeft daar iets op gevonden. Hij stelt z’n eigen tuin open voor gezinnen die er geen hebben....

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Nieuws

Daling coronacijfers begint te stagneren

De daling in de coronacijfers van de voorbije twee weken lijkt zich niet meer door te zetten. De voorbije week kwamen er in onze regio Halle-Vilvoorde 1.107 coronapatiënten bij. Dat zijn er amper 50 minder dan de week daarvoor.