Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Verhoogd risico op teken in Meise en Hoeilaart: “Geniet van de natuur, maar weet dat ze er zijn”

In de Rand rond Brussel en het Pajottenland zijn Meise, Tervuren en Hoeilaart de enige drie gemeenten met een sterk verhoogd risico op teken, zo blijkt uit gegevens van de Vlaamse overheid. Natuurpunt Meise stelt dat er zeker niet aan paniekvoetbal moet worden gedaan. “Je moet die gemeenten...

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Jongeman (27) in elkaar geslagen in Hoeilaart

Vannacht is een jongeman van 27 jaar op het Gemeenteplein in Hoeilaart in elkaar geslagen. Dat meldt de gemeente. Het slachtoffer is er ernstig aan toe. "We zijn in shock en veroordelen dit zinloze geweld", klinkt het bij het gemeentebestuur.

Nieuws

Demowoning Opwijk toont hoe je energiezuinig renoveert

Hoe verbouw of renoveer ik mijn woning energiezuinig? Wie een baksteen in de maag heeft, stelt zich die vraag wel vaker. Wil je ideeën opdoen, dan kan je tijdens kijkdagen ontdekken hoe 3Wplus dat doet met een oude woning in Opwijk.

Nieuws

Oekraïense vluchtelingen willen Nederlands leren: "Vraag is amper bij te houden"

De Centra voor Volwassenenonderwijs krijgen steeds meer aanvragen binnen van gevluchte Oekraïners die Nederlands willen leren. De vraag is amper bij te houden, nieuwe klassen zijn quasi meteen volgeboekt. CVO Semper startte begin deze week nog een intensieve cursus op in Londerzeel.