Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Politie waarschuwt voor schapendieven

De politiezone AMOW vraagt eigenaars van schapen waakzaam te zijn. De voorbije dagen zijn in de zone vijf lammetjes gestolen, drie in Opwijk en twee in Asse. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Nieuws

Koppel koolmezen broedt nest uit in... brievenbus

De lente is stilaan in het land en dat is goed te zien bij Daniel Van Bellingen in faciliteitengemeente Wemmel. Voor het tweede jaar op rij heeft hij koppel koolmeesjeszijn  brievenbus uitgekozen als broedplaats voor een nest.

Nieuws

Daling coronacijfers begint te stagneren

De daling in de coronacijfers van de voorbije twee weken lijkt zich niet meer door te zetten. De voorbije week kwamen er in onze regio Halle-Vilvoorde 1.107 coronapatiënten bij. Dat zijn er amper 50 minder dan de week daarvoor.