Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Extra controles op weggooien van afval uit de auto

Van 3 oktober tot en met 9 oktober is het de zesde Week van de Handhaving. Er komen extra controles op het wegwerpen van afval vanuit de wagen. De boete daarvoor bedraagt minstens 80 euro.

Nieuws

De Lijn zoekt meer dan 200 chauffeurs

Vervoersmaatschappij De Lijn is op zoek naar personeel. Ze organiseert op 11 oktober een jobdag, onder meer in de stelplaats in Grimbergen. Er is vooral een tekort aan buschauffeurs.

Nieuws

Vlaanderen wil kinderen meer laten bewegen in en rond de school: "Wie sport, die wint"

Vlaanderen wil kinderen meer laten bewegen. Het lanceert daarom de campagne ‘Wie sport, die wint’. De campagne werd op gang geschoten in gemeentelijke basisschool De Wondertuin in Wemmel.

Nieuws

Landbouwers vragen met tassenactie aandacht voor hun problemen

In Halle hebben boeren en tuinders dit weekend winkeltassen uitgedeeld om aandacht te vragen voor de lokale voedselproductie en de uitdagingen waar de Vlaamse land- en tuinbouw mee kampt. Heel wat boeren en hun opvolgers weten niet hoe de toekomst er voor hen uit zal zien, door onder andere...

Nieuws

Jongeren die aan het vechten sloegen in Merchtem geïdentificeerd

De zes jongeren die vrijdag amok maakten in het centrum van Merchtem, zijn door de politie geïdentificeerd. Dat bevestigt burgemeester Maarten Mast. “Ze blijken niet alleen van Wemmel, maar ook van omliggende gemeenten afkomstig te zijn. Het onderzoek loopt, daarom worden geen verdere details...

Nieuws

Na een week meer dan 30.000 herfstprikken gezet in Halle-Vilvoorde

Na een week in de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19 zijn in Halle-Vilvoorde al meer dan 30.000 herfstprikken gezet. Dat blijkt uit registraties in Vaccinet. Meer dan de helft van de volwassen Vlamingen kreeg al een uitnodiging in de bus.