Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Wemmelse Miss Vlaams-Brabant droomt van kroontje Miss België

De 23-jarige Thanaree Scheerlinck uit Wemmel kroonde zich vorige zondag tot Miss Vlaams-Brabant 2021. Ze droomt ervan om volgend jaar in maart Miss België te worden.

Nieuws

Aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgt

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde ziet het aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgen tijdens de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal hulpvragen over psychisch welzijn neemt toe.

Nieuws

Autovrije Zondag in Asse, Wemmel en Vilvoorde

Het is vandaag in Vlaanderen en Brussel opnieuw Autovrije Zondag. Aan deze editie doen door de coronacrisis wel een pak minder steden en gemeenten mee dan anders. Asse, Wemmel en Vilvoorde zijn wel van de partij.

Sport

Primeur in Liedekerkse ijshal: schaatsen voor G-sporters

In Liedekerke vond vandaag een kennismakingsdag plaats voor G-sporters die willen starten met schaatsen. Sporters met een fysieke of mentale beperking kunnen sinds kort terecht in een eigen club: G-sport schaatsen Likert.

 
Nieuws

Strapdag! Duizenden kinderen strappen voor een gezonde en leefbare schoolomgeving

Vandaag gaat de Strapdag door in ruim 1500 Vlaamse basisscholen en in meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten. De Strapdag is de vaste waarde op vrijdag binnen de Week van de Mobiliteit. Duizenden leerlingen komen dan te voet of met de fiets naar school. 

Nieuws

Nauwer overleg tussen Vlaams-Brabant en Brussel over corona

De provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Gewest willen werk maken van een snellere en efficiëntere uitwisseling van coronacijfers. “Het is belangrijk om te weten wat er in Brussel gebeurt, zodat we in de randgemeenten de juiste maatregelen kunnen nemen”, zegt gouverneur Jan Spooren.