Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws
update

Tweehonderd migranten vertrokken uit Noordstation

In het Noordstation in Brussel zijn de tweehonderd migranten die daar al een paar maanden verbleven, weggetrokken. Na een actie van heel wat hulporganisaties en gecoördineerd door federaal minister van Migratie Maggie De Block (Open VLD) zijn ze overgebracht naar verschillende Brusselse...

Nieuws

Uber Eats klaar om ook de Rand te bedienen

Maaltijdbezorger Uber Eats stuurt binnenkort koeriers naar de Rand rond Brussel. Daarmee wordt de dienstverlening uitgebreid van het Brussels gewest naar onder meer leveringen in Wemmel, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Grimbergen en Terhulpen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Nieuws

Definitieve bescherming van twee calvaries en vijf kunstenaarsgraven in Vlaamse Rand

De twee calvariekruisen in Asse en Wemmel waren al voorlopig beschermd, maar nu is er de definitieve bescherming als monument. Daarnaast erkent Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) ook vijf kunstenaarsgraven in de Vlaamse Rand.

Nieuws

West-Vlaamse kiesaffiches verzeild in Wemmel

Kafka in Wemmel, waar de integrale kandidatenlijst voor de kieskring West-Vlaanderen op de openbare borden belandde. Een tweetalige affiche dan nog. ‘Een fout bij de drukker’, klinkt het bij Binnenlandse Zaken. Maar er was nog een tweede, gevoeliger probleem…

 

Nieuws

Vilvoorde wil maximumsnelheid van 90 km/uur op Ring

De stad Vilvoorde pleit voor een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur over de volledige Ring rond Brussel. De Zennestad vindt ook dat de snelheidscontroles drastisch moeten opgevoerd worden.

Nieuws

Uber Eats komt naar Vlaamse Rand

Koeriers van maaltijdbezorger Uber Eats bedienen binnenkort ook enkele gemeenten in de Vlaamse Rand. Het gaat om Wemmel, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Terhulpen, Halle en Grimbergen.

Verkiezingsnieuws uit Wemmel

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.