Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Hittegolf op komst: water van Aquafin voor landbouwers en openbare besturen

Landbouwers en openbare besturen die met de komst van de hittegolf extra water nodig hebben, kunnen terecht bij de waterzuiveringsinstallaties van Aquafin. In onze regio stelt de maatschappij daarvoor de installaties in Grimbergen en Liedekerke open.

Nieuws

Met de fiets van Wemmel naar Mechelen: 'sneller dan met het openbaar vervoer'

Gemeenteraadslid Dirk Vandervelden uit Wemmel, die de Facebookgroep 'Klachten/Plaintes De Lijn' oprichtte, heeft zijn buik vol van de afgeschafte en vertraagde bussen van De Lijn. Hij zette zijn abonnement op de openbare vervoersmaatschappij stop en neemt voortaan de fiets naar zijn werk in...

Nieuws

"Vervanging brugleuningen dit najaar gepland"

De vervanging van de leuningen van de brug over de Panoramastraat in Wemmel zijn gepland voor dit najaar. Dat bevestigt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Agentschap benadrukt wel dat met de constructie van de brug zelf niets fout is.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Wemmel

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.