Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Hallerbos krijgt ecobrug

Het Hallerbos, dat in Essenbeek in twee delen gesneden wordt door de autosnelweg, wordt in 2022 opnieuw verbonden via een ecoduct. Dat heeft senator Mark Demesmaeker (N-VA) vernomen van Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA). Vlaanderen trekt 7 miljoen euro uit voor de bouw van de...

Sport

Londerzeelnaar Dries De Bondt is Belgisch kampioen

Londerzeelnaar Dries De Bondt is verrassend Belgisch kampioen geworden. De Bondt kwam solo over de finish in Anzegem.

Nieuws

Protest tegen moskee in Essenbeek

In Essenbeek, een gehucht van Halle is er protest tegen de plannen om een oude loods aan de Nijvelsesteenweg in Essenbeek te verbouwen tot moskee. De moskee is nu nog gehuisvest in de Sint-Rochuswijk, maar de stad Halle zette het licht op groen voor een verhuis.