Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Deel Basiliekstraat wordt fietsstraat

De Basiliekstraat in Halle wordt tussen de Bospoortbrug en het kruispunt met de Arkenvest en de Parklaan omgevormd tot een fietsstraat. Op die manier krijgt de huidige fietsstraat in de Parklaan een verlengstuk. De fietsstraat moet de school- en winkelomgeving veiliger maken.

Nieuws

Dierenliefhebbers zamelen geld in voor operaties achtergelaten Missy

Op 25 juni werd Missy gedumpt aan het politiecommissariaat in Halle, samen met haar mandje, speelgoed en wat eten. Sindsdien verzorgt Dierenplezier Zennevallei het hondje, dat dringend operaties nodig heeft aan twee knieën. Daarvoor is Dierenplezier Zennevallei een geldinzameling gestart.

Nieuws

Omwonenden Drasop misnoegd dat brug niet opengaat voor auto's

In Halle zijn omwonenden van Drasop in deelgemeente Buizingen niet te spreken over de plannen van het stadbestuur om op de brug aan de Drasop over de Ring rond Brussel geen auto's toe te laten.

Nieuws

Tips voor een geslaagde vakantiefoto

De hele zomer gaat RINGtv op zoek naar jouw mooiste vakantiefoto's. De wedstrijd loopt nu bijna een maand en tussen de ruim 150 inzendingen ziet beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem zeker al een paar kanshebbers. Eind juli kiest hij een eerste winnaar uit. Daarvoor houdt hij rekening met zo'n...

Nieuws

Hittegolf op komst: water van Aquafin voor landbouwers en openbare besturen

Landbouwers en openbare besturen die met de komst van de hittegolf extra water nodig hebben, kunnen terecht bij de waterzuiveringsinstallaties van Aquafin. In onze regio stelt de maatschappij daarvoor de installaties in Grimbergen en Liedekerke open.

Nieuws

Stad Halle breidt dienstverlening uit

Een afspraak maken op het Halse stadshuis kan voor de inwoners voortaan ook elke ochtend, vroeger was dat enkel in de namiddag. Het stadhuis installeerde ook een nieuw ticketsysteem voor de burgers.

Verkiezingsnieuws uit Halle

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Marc Snoeck