Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Nieuws

N-VA Halle schuift Mark Demesmaeker opnieuw naar voor als burgemeester

In Halle heeft de lokale N-VA-afdeling Mark Demesmaeker opnieuw aangeduid als kandidaat-burgemeester. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in oktober volgend jaar.

Nieuws

Grootste pensenkermis van het land in Don Bosco Halle: 7.000 pensen en twee ton frieten

Dit weekend was het weer tijd voor de grootste pensenkermis van het land in Halle. Het Don Bosco Technisch Instituut organiseert ze al voor de 58ste keer om de schoolkas te spijzen, en brak dit jaar alle records. Zo gingen er meer dan 7.000 pensen, 1.400 kipfilets en bijna twee ton frieten de...

Nieuws

Nederlands op school stimuleren via drama en muziek: “Aanmoedigen om durven te spreken”

Het Nederlands stimuleren door samen toneel te spelen of muziek te maken. Dat is het doel van workshops die de provincie Vlaams-Brabant organiseert in negen gemeenten. In de stad Halle werd de workshop gegeven in het vijfde en zesde leerjaar van vier basisscholen, waaronder GO! Basisschool...

Dirk Pieters
Nieuws

Dirk Pieters nieuwe voorzitter van Woonpunt Zennevallei

Dirk Pieters wordt de nieuwe voorzitter van de sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. De voormalige burgemeester van de stad Halle volgt Oscar Decoster op. Die vindt het op zijn 80ste tijd om een stap terug te zetten.