Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halle

 

Nieuws

Marc en laatstejaars Atheneum Halle verzorgen haar slachtoffers overstromingen

Nieuws

Mysterieuze Bossen zet groen in de regio in kijker

Sport

Opnieuw geen punten voor SK Pepingen-Halle

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!
Sport

G-sportclub DAIS viert 20ste verjaardag met sportfeest

Ze hebben er een jaartje op moeten wachten door corona, maar dit weekend kon G-sportclub DAIS dan toch z’n twintigste verjaardag vieren. Dat gebeurde met een groot sportfeest in Roosdaal.

 

Sport

Kimeli en co verbeteren Belgisch record op Ekiden

Het Runners' lab Athletics, het team met onder meer Beerselnaar Isaac Kimeli heeft vandaag het Belgisch record op de Ekiden aardig wat scherper gesteld. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel liep het team in een tijd van 2u04'02" bijna 3 minuten sneller dan het nationale record van 2005.

 

Nieuws

Almaar meer moeders die Frans praten met hun baby in Vlaams-Brabant

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat de Franse taal terrein wint in Vlaanderen. Het aantal moeders dat Frans spreekt tegen haar baby stijgt van ruim 4% in 2005 tot ruim 6% in 2020. Vlaams-Brabant is de Vlaamse provincie waar het meest Frans gebruikt wordt.

Nieuws

Di Rupo informeert zich in Halle over mogelijkheden hernieuwbare energie

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) bracht vanmorgen een bezoek aan de Dassenveld-site van Colruyt, in Halle. Hij kreeg er tekst en uitleg bij de inspanningen die de Colruyt Group doet om zo veel mogelijk hernieuwbare energie te gebruiken in de logistiek en het transport.

Nieuws

Politie en parket maken balans op van controles in schoolomgevingen

Deze week voerde de politiezone Zennevallei samen met het parket van Halle-Vilvoorde controles uit in de omgeving van scholen. In het totaal werden meer dan 100 jongeren gecontroleerd.

Nieuws

Sympathisanten Halse handelaars verzamelen buiten tijdens overleg met stad

In Halle hadden de Verenigde Handelaars vanmorgen een overleg met het stadsbestuur over het nieuwe parkeerbeleid. Vorige week schreven de handelaars een open brief waarin ze dat recent ingevoerde beleid “de nagel aan hun doodskist” noemden. Ze willen goedkopere tarieven. Aan het stadhuis van...