Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Opnieuw kans op intense onweersbuien

Het KMI waarschuwt opnieuw voor zware onweersbuien. Die kunnen ontstaan vanaf zaterdagmiddag.

Nieuws

Toename aantal besmettingen remt licht af

Het aantal besmettingen in onze regio blijft stijgen. Sinds begin deze maand verdubbelde het aantal besmettingen op weekbasis, maar die toename lijkt nu wat af te remmen. De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 817 besmettingen.

Sport

Oud-olympiër Stanny Van Paesschen: "Dit jaar kan België medaille pakken in de paardensport"

Morgen gaan de Olympische Spelen in Tokio van start. De derde aflevering van onze reeks over oud-olympiërs brengt ons naar de Spelen van 1976 in het Canadese Montreal. Toen beleefde Stanny Van Paesschen zijn moment de gloire. Bij zijn allereerste deelname aan de Spelen sprong de Hallenaar samen...

Nieuws

Gordelweek zet Vlaamse Rand opnieuw in de kijker

Ook dit jaar vindt de Gordel verspreid over één week plaats, met als orgelpunt de laatste Gordeldag op zondag 5 september. Sint-Pieters-Leeuw is focusgemeente van het fiets- en wandelevenement.

Nieuws

Dag van nationale rouw ter ere van slachtoffers watersnood

Vandaag is een dag van nationale rouw. Op de middag valt het leven in ons land even stil. Klokken zullen luiden, sirenes loeien, vlaggen worden halfstok gehangen en het openbaar vervoer houdt halt als eerbetoon aan de slachtoffers van de watersnood.

Sport

57 jaar geleden liep Eugène Allonsius op Olympische Spelen in Tokio: “Ik droom vandaag nog altijd van die wedstrijd”

Eindelijk is het zover. Over exact vier dagen, op vrijdag 23 juli, beginnen met een jaar uitstel de Olympische Spelen in Tokio. 121 atleten zullen ons land vertegenwoordigen in Japan, de grootste delegatie sinds de Spelen van '52 in Helsinki. Deze week blikken we dagelijks vooruit met een...