Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Natuurpunt Halle zet zorgverleners in de bloemetjes

Natuurpunt Halle heeft vanmorgen het personeel van woonzorgcentrum Sint-Augstinus verrast met een bloemetje. De komende dagen zal Natuurpunt ook de zorgverleners in de andere Halse woonzorgcentra en het Halse ziekenhuis bedanken.

Nieuws

Erfgoedcel roept inwoners Pajottenland en Zennevallei op om lokaal erfgoed mee op de kaart te zetten

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei wil het erfgoed uit de regio op de kaart zetten. De organisatie roept daarvoor de hulp in van de inwoners om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op de online encyclopedie Wikipedia.

Nieuws

Enkel buurtbewoners zijn welkom in Hallerbos

Er is al heel wat inkt gevloeid over wandelen, joggen en fietsen in coronatijden. Volgens virologen kan het geen kwaad als mensen het niet in groep doen en voldoende afstand bewaren. Pierre Kestemont moet als boswachter van het Hallerbos er mee op toezien dat de regels nageleefd worden.

Nieuws

Gezamenlijk aanmeldsysteem Aanmelden.school van start

Gisteren is het digitale aanmeldsysteem voor middelbare scholen in onze regio van start gegaan. In totaal gaat het om 66 secundaire scholen, verspreid over de provincie Vlaams-Brabant en de regio rond Mechelen. Het aanmeldsysteem moet een einde maken aan kampeertoestanden en de dubbele...

Nieuws

Recyclageparken mogen volgende week opnieuw open

Volgende week mogen de recyclageparken in Vlaanderen opnieuw de deuren openen. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Dat zal wel onder strikte voorwaarden moeten gebeuren. De heropening komt er op vraag van de gemeenten.

Nieuws

Studenten helpen scholieren via Facebook bij studiekeuze

Een keuze maken voor een studierichting is niet makkelijk. Opendeurdagen en sid-in-dagen waarbij scholieren informatie krijgen over de verschillende studierichtingen, kunnen zeker helpen bij die beslissing. Alleen vallen die door de maatregelen tegen corona allemaal weg. Om toch nog...