Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Weyts: "Druk op Vlaamse en groene Rand neemt toe"

Het Vlaamse en groene karakter van de Rand rond Brussel blijft sterk onder druk staan. Dat is de conclusie van het nieuwe cijferboek Vlaamse Rand. De bevolking groeit en wordt steeds diverser en vanuit Brussel en Wallonië komen steeds meer leerlingen naar scholen in de Vlaamse Rand. De Vlaamse...

Nieuws

Verlamde Jimmy helpt lotgenoten met vindingrijke hulpmiddelen

Vier jaar geleden raakte Jimmy Verstraete verlamd bij een motorongeval. Een zware tegenslag die de Hallenaar omzet in een positief verhaal. Hij bedenkt en maakt betaalbare hulpmiddelen die het leven van hem en lotgenoten makkelijker maken.

Nieuws

OVER DE RAND: N-VA over beleidsnota Vlaamse Rand

Vanavond gaat RINGtv in het programma 'Over De Rand' dieper in op de beleidsnota van bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) over de Vlaamse Rand. Welke zaken zijn goed in de nota? Welke niet? Waar liggen de prioriteiten voor onze regio de komende jaren? RINGtv laat alle partijen aan het woord die in...

Sport

FP Halle-Gooik verliest van Dobovec in Champions League

In het zaalvoetbal heeft FP Halle-Gooik zonet z’n eerste wedstrijd van de eliteronde van de Champions League verloren. De Pajotten moesten het onderspit delven tegen Dobovec, de Sloveense kampioen.

Nieuws
Update

Campus GLTT tijdlang ontruimd na gasgeur

In Halle is de scholencampus van het Centrum voor Volwassenonderwijs GLTT vandaag een tijdlang ontruimd geweest nadat mensen een indringende gasgeur roken. Fluvius en brandweer ging ter plaatse om metingen uit te voeren. Uiteindelijk bleek een defecte verwarming de oorzaak te zijn.

Nieuws

Sir Kwinten haalt eerste Michelinster binnen

Sir Kwinten, gelegen op de Markt in Lennik, heeft een Michelinster veroverd. Chef-kok Glenn Verhasselt werd eerder dit jaar door Gault&Millau al verkozen tot Jonge Topchef van Vlaanderen en was ook de eerste winnaar van onze RINGtv-KOK-kookwedstrijd.

Verkiezingsnieuws uit Halle

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Marc Snoeck