Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Feestzaaluitbaters: “Klein lichtpunt, maar er wachten nog zware maanden”

Gisteren tijdens de veiligheidsraad was er goed nieuws van Premier Sophie Wilmes (MR) voor uitbaters van feestzalen. Zij mogen opnieuw meer klanten tegelijkertijd ontvangen. “Gisteravond heb ik al zo’n 15 e-mails gekregen van mensen die hun feest eindelijk hebben bevestigd”, zegt David De Coster...

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

15 scoutsleiders testen eerste keer negatief

De 15 leiders van de scouts van Nederokkerzeel die in quarantaine zitten in de parochiezaal van Kampenhout, hebben allemaal een negatieve coronatest afgelegd. Als ze binnenkort ook een tweede keer negatief testen, is de quarantaine niet langer nodig.

Sport

Grimbergse haalt twee medailles op BK Masters

De Grimbergse Eva Soetemans heeft twee medailles behaald op het Belgisch kampioenschap atletiek bij de Masters. In de categorie 35+ ging ze naar huis met een zilveren en een bronzen medaille.