Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

Primeur in Liedekerkse ijshal: schaatsen voor G-sporters

In Liedekerke vond vandaag een kennismakingsdag plaats voor G-sporters die willen starten met schaatsen. Sporters met een fysieke of mentale beperking kunnen sinds kort terecht in een eigen club: G-sport schaatsen Likert.

 
Nieuws

Strapdag! Duizenden kinderen strappen voor een gezonde en leefbare schoolomgeving

Vandaag gaat de Strapdag door in ruim 1500 Vlaamse basisscholen en in meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten. De Strapdag is de vaste waarde op vrijdag binnen de Week van de Mobiliteit. Duizenden leerlingen komen dan te voet of met de fiets naar school. 

Nieuws

Nauwer overleg tussen Vlaams-Brabant en Brussel over corona

De provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Gewest willen werk maken van een snellere en efficiëntere uitwisseling van coronacijfers. “Het is belangrijk om te weten wat er in Brussel gebeurt, zodat we in de randgemeenten de juiste maatregelen kunnen nemen”, zegt gouverneur Jan Spooren.

Nieuws

Weyts onderzoekt Franstalige eindtermen in de zes faciliteitengemeenten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laat de eindtermen onderzoeken die gehanteerd worden in 10 Franstalige scholen in de faciliteitengemeenten van de Vlaamse Rand. Die scholen worden gefinancierd door de Vlaamse overheid, maar ze hanteren Franstalige eindtermen en worden gecontroleerd...

Nieuws

Centrum voor Volwassenenonderwijs breidt opleidingsaanbod in Vlaamse Rand uit na fusie

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs GLTT is sinds dit schooljaar gefusioneerd met het Mechelse Crescendo CVO. De campussen blijven behouden, maar het opleidingsaanbod wordt uitgebreid.

Nieuws

Huisartsen overstelpt met werk: “Stuur kinderen niet te snel naar de dokter”

Huisartsen trekken aan de alarmbel omdat ze overstelpt worden met werk. Het coronavirus veroorzaakt veel ongerustheid en vooral jonge kinderen worden te snel naar de huisarts gestuurd. “We hebben liever dat mensen een keer te veel komen dan te weinig, maar men moet niet overdrijven”, klinkt het...