Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Derde dag staking bij Bpost: is het einde in zicht?

Bij Bpost is de staking ondertussen al toe aan dag drie. Ook vandaag leggen heel wat postbodes het werk neer. Aan verschillende distributiecentra, waaronder dat van Halle, verzamelden vorige nacht en vanmorgen heel wat ontevreden werknemers.

 
Nieuws

Nieuwe website voor jarig Documentatiecentrum Vlaamse Rand

Het Documentatiecentrum Vlaamse Rand viert zijn tiende verjaardag met een volledig vernieuwde website. De website is nu makkelijker toegankelijk via een smartphone of tablet en heeft een nieuwe manier van navigeren.

Nieuws

Meise herdenkt de Groote Oorlog

U kon er in onze journaals deze week niet naastkijken: zondag is het precies 100 jaar geleden dat de wapens eindelijk zwegen in Wereldoorlog I. Ook Meise herdenkt de Wapenstilstand met een uitgebreide expo over de lokale oorlogsgeschiedenis, samengesteld door erfgoedkring Berla. 

Nieuws

Grimbergenaren zwemmen tijdelijk goedkoper in Vilvoorde en Meise

Het Pierebad in Strombeek-Bever is in november en december gesloten voor grote herstellings- en onderhoudswerken. Inwoners van Grimbergen zullen tijdens die periode aan inwonerstarief kunnen gaan zwemmen in Vilvoorde en Meise. De gemeente past het verschil in tarief bij.

Nieuws

Reeks 11.11.1918/2018: Duizenden dopjes vormen vredesduif

Zondag 11 november is het precies 100 jaar geleden dat na vier ellendige oorlogsjaren de Wapenstilstand werd getekend tussen België, de geallieerden en Duitsland. RINGtv neemt daarom elke weekdag een evenement onder de loep dat in onze regio wordt georganiseerd naar aanleiding van de honderdste...

Nieuws

Provincie zet Straffe Streek Gemeenten in de bloemetjes

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant hebben vanmiddag de 53 'Straffe Streek Gemeenten' in de bloemetjes gezet in Kampenhout. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten trekken.

Verkiezingsnieuws uit Meise

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.