Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Nieuws

Skatepark Wolvertem wordt aangepakt samen met skaters

De gemeente Meise neemt het skatepark van Wolvertem onder handen. Dat wordt niet alleen vernieuwd, maar ook uitgebreid. Skaters tekenden mee het ontwerp. Daarnaast wordt ook het dak van de sporthal in Meise vernieuwd.

Nieuws

Boskantcomité reageert positief op nieuwe invulling projectsite Westrode

Het Boskantcomité reageert positief op de nieuwe invulling van de projectsite Westrode. Er komt geen megabedrijvensite. Meer dan 65 hectare of zo’n 90 procent van de zone blijft open ruimte met groene, zachte bestemmingen. Er komt voor lokale en duurzame bedrijven ook een zone die rechtstreeks...

Sport

Topruiter Gilles Thomas uit Meise verkozen tot ‘Rookie of the Year’

De Belgische paardenwereld heeft Gilles Thomas verkozen tot ‘Rookie van het Jaar’. De kers op de taart voor de 24-jarige topruiter uit Meise. Hij beleefde dit jaar zijn grote doorbraak bij de profs in de ruitersport.

Nieuws

Genomineerden Toerisme Awards zijn bekend

Toerisme Vlaams-Brabant heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt van de Toerisme Awards. Die zijn intussen aan hun derde editie toe.