Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Kwart minder inbraken in Halle-Vilvoorde door corona

Het aantal inbraken en pogingen tot inbraken in Halle-Vilvoorde zakte tijdens het eerste semester van 2020 met 27% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-fractievoorzitter Peter Van Rompuy opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Nieuws

Opnieuw kans op intense onweersbuien

Het KMI waarschuwt opnieuw voor zware onweersbuien. Die kunnen ontstaan vanaf zaterdagmiddag.

Nieuws

Toename aantal besmettingen remt licht af

Het aantal besmettingen in onze regio blijft stijgen. Sinds begin deze maand verdubbelde het aantal besmettingen op weekbasis, maar die toename lijkt nu wat af te remmen. De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 817 besmettingen.

Nieuws

159 kinderen van speelplein De Spin in Meise in quarantaine

In Meise is de gemeentelijke speelpleinwerking De Spin gesloten na een corona-uitbraak bij de monitoren. Twee van die monitoren testten positief.

Nieuws

Gordelweek zet Vlaamse Rand opnieuw in de kijker

Ook dit jaar vindt de Gordel verspreid over één week plaats, met als orgelpunt de laatste Gordeldag op zondag 5 september. Sint-Pieters-Leeuw is focusgemeente van het fiets- en wandelevenement.

Nieuws

Dag van nationale rouw ter ere van slachtoffers watersnood

Vandaag is een dag van nationale rouw. Op de middag valt het leven in ons land even stil. Klokken zullen luiden, sirenes loeien, vlaggen worden halfstok gehangen en het openbaar vervoer houdt halt als eerbetoon aan de slachtoffers van de watersnood.