Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Incovo steekt glasbollen onder de grond

Incovo wil zoveel mogelijk glasbollen onder de grond steken. De voorbije weken werd er al tien ondergronds geplaatst. “Ondergrondse inzameling is visueel mooier en heeft ook een bewezen effect in het terugdringen van de sluikstorten,” zegt Alex Heyvaert van Incovo.

Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Nieuws

Eerste spadesteek voor nieuw onthaal en serrecomplex in Plantentuin Meise

In de Plantentuin van Meise zijn de werken gestart voor een nieuw serrecomplex en twee nieuwe onthaalgebouwen. Het is de volgende stap in het Masterplan van de Vlaamse overheid om van de Plantentuin tegen 2026 een toeristische topattractie te maken.

Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Sport

Titel binnen handbereik voor Wolvertem

In de tweede provinciale van het volleybal bij de heren ontving Wolvertem gisteren Opwijk. De thuisploeg en leider won overtuigend met 3-0.

Verkiezingsnieuws uit Meise

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.