Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Verhoogd risico op teken in Meise en Hoeilaart: “Geniet van de natuur, maar weet dat ze er zijn”

In de Rand rond Brussel en het Pajottenland zijn Meise, Tervuren en Hoeilaart de enige drie gemeenten met een sterk verhoogd risico op teken, zo blijkt uit gegevens van de Vlaamse overheid. Natuurpunt Meise stelt dat er zeker niet aan paniekvoetbal moet worden gedaan. “Je moet die gemeenten...

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Belgisch Kampioen breakdance geeft talent door in Wolvertemse dansschool

Mighty Jimm is sinds eind maart Belgisch Kampioen breakdance. Een echt talent dus, en dat talent probeert hij ook door te geven in dansschool OnTheBlock in Wolvertem.

Sport

Wielrenner Emiel Van Cauter heeft voortaan eigen plein

In Meuzegem, een gehucht van Meise, is een plein genoemd naar Belgisch kampioen wielrennen bij de amateurs Emiel Van Cauter (1931-1975).