Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gedaan met toeteren, basisschool Klim Op krijgt eindelijk brandalarm

De gemeente Meise investeert 800.000 euro in onder andere de infrastructuur in de vier basisscholen en in een modern brandalarm voor GBS Klim Op. De school gebruikte tot nu toe, jawel, een toeter om kinderen te waarschuwen bij brand of rook.

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Londerzeel vernieuwt vaste camera’s

Londerzeel gaat elf vaste camera’s vernieuwen. De gemeente voorziet daarvoor 74.000 euro. “Een veilig Londerzeel is voor ons een prioriteit”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Nieuws

Megaproces tegen bende autodieven gestart

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is het proces ingeleid tegen 79 vermoedelijke leden van een grote criminele organisatie. De bende was gespecialiseerd in oplichting met voertuigen en werd opgerold na de grootste politieactie in 20 jaar tijd.