Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meise

Nieuws

De Werkvennootschap onderzoekt alternatieven voor verbreding Ring

Nieuws

Van Cauwelaert over verlies Franstalige eenheidslijsten

Nieuws

MEISE: "Orde brengen in de chaos"

Verkiezingsnieuws uit Meise

Nieuws

Van Cauwelaert over verlies Franstalige eenheidslijsten

De Franstalige eenheidslijsten die vorige zondag opkwamen in de niet-faciliteitengemeenten in de Rand boerden overal achteruit, behalve in Beersel. De bevestiging van een tendens aan Franstalige zijde die nu al even standhoudt, zegt politiek analist Rik Van Cauwelaert uit Roosdaal.

Nieuws

Wie zijn de stemmenkampioenen van Halle-Vilvoorde?

Wie was de stemmenkampioen in z’n gemeente? RINGtv maakte een overzicht.

Nieuws

MEISE: “Jammer voor de jonge generatie”

In Meise wordt de LB+-lijst van huidig burgemeester Jos Emmerechts aan de kant geschoven. N-VA, Samen Anders en PRO Meise hebben een coalitie gesmeed. “Voor ons kwam dat niet als een verrassing”, aldus Emmerechts.

Nieuws

MEISE: coalitie zonder LB+

Meise heeft een nieuw bestuur.  Na een bewogen campagne hebben N-VA, Samen Anders en PRO samen 14 zetels op 25. Gerda Van den Brande (N-VA) komt als lijsttrekker van de grootste partij N-VA in deze coalitie in beeld als burgemeester.

Nieuws

MEISE: LB+ van burgemeester Jos Emmerechts wordt grootste partij

In Meise is LB+, de lijst van burgemeester Jos Emmerechts, is de grootste geworden in Meise. N-VA is de tweede partij met 6 zetels.

 

Nieuws

Keert de politieke rust terug in Meise?

Hopelijk keert in Meise de politieke rust terug na deze verkiezingen. Door het geruzie binnen de meerderheidspartijen is een verderzetting van de huidige coalitie zo goed als zeker uitgesloten.

 

Nieuws

Stembureaus zijn open

De stembureaus zijn zonet opengegaan. In de gemeenten waar er nog met potlood en papier wordt gestemd, heeft u tot 13u de tijd om uw bolletjes te kleuren. Waar er elektronisch wordt gestemd, is dat tot 15u.

In de Stemming: TERUGBLIK

In de Stemming: TERUGBLIK

Nieuws

IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen...

IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van...