Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

The Darts Experience wil darts boost geven

Pascal Moonens is een man met een missie. De Galmaardenaar wil met z’n nieuwe organisatie The Darts Experience een dartssport in onze regio een nieuw elan geven.

Nieuws

Land van Oppem erkend als natuurreservaat

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft het Land van Oppem officieel erkend als natuurreservaat. Door die erkenning ontvangt Natuurpunt Meise vanaf dit jaar jaarlijks beheerssubsidies. “Er moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de...

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Minikever teistert naaldbomen in Plantentuin Meise

Plantentuin Meise heeft de afgelopen weken al tientallen sparren moeten omhakken. De letterzetter, een piepkleine kever, veroorzaakt zoveel schade aan de naaldbomen dat de plantentuin geen andere keuze heeft.

Nieuws

Veld Wolvertem-Merchtem onbespeelbaar: "Hopelijk moeten we het niet helemaal afgraven"

Wolvertem-Merchtem zit met de handen in het haar. Het drainagesysteem van het hoofdveld van derde amateurklasser is stuk. Daardoor is het veld tijdelijk onbespeelbaar. De problemen aan het twintig jaar oude systeem begonnen vijf jaar geleden al, maar worden steeds erger. Volgens de gemeente...

Verkiezingsnieuws uit Meise

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.