Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Nieuws

Zes woonzorgcentra in Halle-Vilvoorde op ‘zwarte lijst’

15 rusthuizen in Vlaanderen zijn door de Zorginspectie onder verscherpt toezicht geplaatst omdat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Het gaat onder meer om rusthuizen in Grimbergen, Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem en Overijse.

 
Nieuws

4 regiogemeenten op lijst van Fortis-kantoren die sluiten

Een paar dagen geleden maakt BNP Paribas Fortis bekend dat er tegen eind 2021 267 bankkantoren zullen verdwijnen in ons land. Volgens La Libre Belgique gaat het onder meer om filialen in Linkebeek, Jezus-Eik, Machelen en Sint-Pieters-Leeuw.

Nieuws

'Het Brein’ is thema van Dag van de Zorg

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Meer dan 230 organisaties in heel Vlaanderen die werken rond zorg en welzijn laten je achter de schermen kijken. Ook in Halle-Vilvoorde doen een hele reeks zorgorganisaties mee.

Nieuws

Merchtemnaar trekt Vlaamse lijst voor burgerlobby PRO

Joris Verspecht uit Merchtem trekt de lijst van burgerlobby PRO voor het Vlaams parlement. Dat heeft de groep zaterdag in Leuven bekendgemaakt. PRO groepeert lokale burgerbewegingen uit Asse, Galmaarden, Gooik, Halle, Kortenberg, Lennik, Meise, Merchtem en Vilvoorde.

Verkiezingsnieuws uit Overijse

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.