Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Inhaalbeweging nodig voor achterstand wegenwerken door coronacrisis

Door de coronacrisis lagen heel wat wegenwerken stil. In onze regio alleen lopen zo’n twintig werven daardoor vertraging op. Zo is er de herinrichting van de Woluwelaan in Machelen die nog eens vijf maanden vertraging oploopt bovenop de vier jaren vertraging door problemen met onteigeningen....

Nieuws

Geen Druivenfeesten in Overijse, maar wel (een) 'Buitengewone Zomer'

Geen Druivenfeesten deze zomer in Overijse. Door boosdoener Covid19 moest de organisatie een alternatief zoeken en dat is nu gevonden: ‘Buitengewone Zomer’, of een zomer vol openluchtactiviteiten, bijeengesprokkeld door de Overijsenaars zelf. 

Nieuws

Roel Leemans blikt vooruit naar Vlaamse feestdag

Nog twee keer slapen en het is 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Traditiegetrouw trekken dan heel wat Vlamingen uit de Rand naar Brussel om er de groots opgezette viering bij te wonen. Maar het coronavirus spaart niets of niemand en dus ook geen feestdagen. 718 jaar na de...

Nieuws

Auteur Wies Borre (70) overleden

In Liedekerke is gisteren schrijver en dichter Wies Borre overleden. Borre, wiens echte naam Aloïs Van den Borre was, werd 70 jaar en overleed aan een slepende ziekte. In Overijse overleed enkele weken geleden al Lydia Chagoll op 89-jarige leeftijd.

Nieuws

Aantal nieuwe besmettingen in Halle-Vilvoorde blijft stabiel

Het aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. In twaalf gemeenten in onze regio werd de voorbije week een besmetting vastgesteld, samen goed voor 20 positieve testen.

Nieuws

Nieuwe reeks: ‘Zomer van de Korte Keten’

Vanavond start op RINGtv de nieuwe reeks ‘Zomer van de Korte Keten’. In de reeks zet de zender verse, lokale producten van bij de boer in de kijker. We volgen het parcours van de grond tot in onze mond.