Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Een duik met een boodschap

In Overijse waagden ongeveer 80 zwemmers zich aan een duik in het water van het meer van Genval. Achter hun verfrissende duik zat een boodschap.

Nieuws
Cocktail

Big Jump in Overijse

1 uur per jaar mag er gezwommen worden in het meer van Genval in Overijse en dat nu zondag is het weer zover. Net als de vorige jaren vragen zwemmers met de Big Jump aandacht voor propere en gezonde rivieren.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

Hanne Decoutere knipt druivenseizoen op gang

In Hoeilaart zijn vandaag de eerste Brabantse tafeldruiven geknipt, meteen ook de start van het druivenseizoen. Hanne Decoutere kreeg de eerste om de eerste tros te knippen. Tegelijkertijd stelde Toerisme Vlaams-Brabant samen met de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Tervuren en Huldenberg het...

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Overijse

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.