Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck heeft nieuw boek klaar

Financiëel journalist Michaël Van Droogenbroeck uit Overijse heeft een nieuw boek geschreven. Het is er één over spaargeld, wat je daar mee kan doen, en dan vooral in de tweede helft van je leven. Want vanaf dan houden mensen per maand plots een stuk meer over, zonder te weten, waar ze het best...

Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgt

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde ziet het aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgen tijdens de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal hulpvragen over psychisch welzijn neemt toe.

Sport

Overijsenaar breekt wereldrecord speedskydiven

Overijsenaar Luc Maisin heeft gisteren in Nederland het wereldrecord speedskydiven verbeterd. De 63-jarige Maisin haalde tijdens zijn vrije val een topsnelheid van 506,35 kilometer per uur.