Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Doorbraak in dossier rond zagerij Pepingen

Woonpunt Zennevallei gaat 18 sociale woningen bouwen op de site van de oude vierkantshoeve naast het gemeentehuis van Pepingen, in de volksmond beter bekend als de zagerij. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het dossier sleept al jaren aan.

Nieuws

“Ilias en zijn oom probeerden te kamperen in Ter Rijst”

De 12-jarige Ilias en zijn oom wilden zaterdagavond wildkamperen in het park Ter Rijst in Heikruis bij Pepingen. Dat zegt de uitbater van het restaurant in het kasteel van het domein. Zondag werd de jongen in Henegouwen teruggevonden.

Nieuws

Aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgt

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde ziet het aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgen tijdens de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal hulpvragen over psychisch welzijn neemt toe.

Sport

Primeur in Liedekerkse ijshal: schaatsen voor G-sporters

In Liedekerke vond vandaag een kennismakingsdag plaats voor G-sporters die willen starten met schaatsen. Sporters met een fysieke of mentale beperking kunnen sinds kort terecht in een eigen club: G-sport schaatsen Likert.