Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws
update

Tweehonderd migranten vertrokken uit Noordstation

In het Noordstation in Brussel zijn de tweehonderd migranten die daar al een paar maanden verbleven, weggetrokken. Na een actie van heel wat hulporganisaties en gecoördineerd door federaal minister van Migratie Maggie De Block (Open VLD) zijn ze overgebracht naar verschillende Brusselse...

Nieuws

Vilvoorde wil maximumsnelheid van 90 km/uur op Ring

De stad Vilvoorde pleit voor een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur over de volledige Ring rond Brussel. De Zennestad vindt ook dat de snelheidscontroles drastisch moeten opgevoerd worden.

Nieuws

Parket eist strengere straffen voor puddingmoord

Voor het Brusselse hof van beroep is dinsdagnamiddag de zaak behandeld rond de puddingmoord op een 89-jarige man in Pepingen in 2013. In eerste aanleg kregen de verdachten 7 en 10 jaar cel, maar het parket Halle-Vilvoorde ging tegen die uitspraak in beroep. In beroep eist het nu 12 en 15 jaar cel.

Sport

Onduidelijkheid over stadion Lamme Guiche

Het is onduidelijk wanneer er opnieuw gevoetbald kan worden in het stadion Lamme Guiche in Halle. De stad Halle heeft de CVBA Koninklijke Halse Sportclub in gebreke gesteld omdat deze haar contractuele verplichtingen niet nakomt.

Nieuws
Update

Spoorchaos: ook morgen nog hinder

Het treinverkeer naar en rond Brussel blijft ook tijdens de avondspits zwaar verstoord. De NMBS heeft de dienstregeling aangepast voor de rest van de dag. Ook morgen wordt er nog hinder verwacht. Hieronder vindt u een overzicht van de treinen die tot morgenochtend niet rijden.

Nieuws

Grondwaterpeil nog verder gedaald

Het watertekort in de grond van Halle-Vilvoorde is de voorbije maand toegenomen. Dat blijkt uit metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij. Dat terwijl het grondwaterpeil na een kurkdroge zomer al historisch laag stond in onze regio.

Verkiezingsnieuws uit Pepingen

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.