Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Politieke reacties op fusie tussen Gooik, Galmaarden en Herne: “Een gemiste kans”

De kogel is door de kerk: Gooik, Galmaarden en Herne smelten samen tot één grote Pajotse gemeente. Kristien van Vaerenbergh, N-VA-gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger uit Lennik, vindt deze fusie een gemiste kans voor het Pajottenland. “Het was dus beter geweest als Gooik, Herne en...

Nieuws

Zorgsector gooit deuren vandaag open

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Zowat 200 organisaties zetten hun deuren open. Dit jaar is ‘Werken in zorg en welzijn’ het centrale thema.

Nieuws

Klarafestival brengt klassieke muziek in het metrostation

In het metrostation De Brouckère in Brussel weergalmt vandaag de muziek van het Klarafestival. Een strijkkwartet brengt de sfeer van het festival ondergronds. Een bijzondere samenwerking tussen het Klarafestival en de MIVB.

Nieuws

Preventiewerking Zennevallei vraagt aandacht voor kankerscreening

Wie vandaag het ziekenhuis van Halle binnenwandelt, zal er ongetwijfeld een grote opblaasbare dikke darm zien opduiken. Met die campagne wil de Preventiewerking Zennevallei aandacht vragen voor screening op verschillende soorten kanker. “Te weinig mensen in onze regio laten zich testen”, klinkt het.

Nieuws

Politie Pajottenland neemt intrek in nieuw commissariaat

De politiezone Pajottenland heeft z’n intrek genomen in een gloednieuw commissariaat aan de Edingsesteenweg. “Dat alle medewerkers nu onder hetzelfde dak zitten, maakt het werk veel makkelijker”, zegt korpschef David Cummins. 

Nieuws

Yanick Dehandschutter door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar

Yanick Dehandschutter is door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar. "Yanick drukt zijn stempel op het restaurant", klinkt het bij Michelin. Voor onze regio verandert er weinig, alle vijf sterrenrestaurants behouden hun ster.