Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Tweede editie van Maand van de Lambiek in de steigers

In oktober organiseert Toerisme Vlaams Brabant de tweede editie van de Maand van de Lambiek. Om de unieke lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei in de kijker te plaatsen, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een gevarieerd toeristisch aanbod uit. De brouwerijen, stekerijen en volkscafés...

Nieuws

Zeven infomomenten voor een lagere energiefactuur

De energiecrisis noopt heel wat mensen tot het aanpassen van hun levensstijl of het renoveren van hun woning. Al is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om te weten hoe daaraan te beginnen. Woonwinkel Noord van 3WPlus helpt inwoners van vier gemeenten op weg met praktische infosessies.

 

Nieuws

Mobiliteitsexpert Cathy Macharis: "Kilometerheffing én verbreding is geen goed idee"

De slimme kilometerheffing koppelen aan de verbreding en optimalisering van de Ring is een slecht idee. Dat vindt VUB-professor en mobiliteitsexperte Cathy Macharis. Ondanks de politieke moeilijkheden hoopt zij dat de slimme kilometerheffing er zo snel mogelijk komt, en niet alleen in Brussel.

 

Nieuws

Hoe bereid je een viergangenmenu voor 10 euro per persoon?

Een viergangenmenu bereiden voor maximum 10 euro per persoon? Het kan! Dat werd vanmiddag bewezen in de loods van fruitteler Peter de Coninck in Opwijk. Daar bereidde chefkok Mathias Smet een verfijnd feestmaal met seizoensgebonden, lokaal geteelde groenten en fruit.

Nieuws

Fietshandelaars zitten met overaanbod aan elektrische fietsen

Enkele fietshandelaars uit de regio zitten met een overaanbod aan elektrische fietsen. Dat is onder meer het gevolg van corona, al spelen ook andere factoren een rol.

 

Nieuws

Ferm zoekt kandidaten voor nieuwe opleiding zorgmedewerkers

Ferm Thuiszorg trekt aan de alarmbel. Om het nijpende tekort aan zorgpersoneel op te vangen, richtte Ferm een nieuw opleidingscentrum op in Zellik. De eerste opleiding zou over tien dagen moeten starten, maar er zijn nog te weinig kandidaten. Zonder voldoende instroom zullen veel zorgbehoevenden...