Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Nieuws

KASTZE maakt eigen podcast over reilen en zeilen binnen politiezone

De politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) is met een eigen podcast gestart. ‘PODKASTZE’ is bedoeld om op een laagdrempelige manier de communiceren met de inwoners. De agenten willen mensen laten horen hoe de politie te werk gaat.

Nieuws

Genomineerden Toerisme Awards zijn bekend

Toerisme Vlaams-Brabant heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt van de Toerisme Awards. Die zijn intussen aan hun derde editie toe.

 

Nieuws

Fiets is blijver in woon-werkverkeer van Vlaams-Brabander

De fiets wint terrein ten opzichte van Koning Auto op het vlak van woon-werkverkeer in Vlaams-Brabant. In onze provincie fietst nu 37,4 procent van de werknemers minstens een deel van het traject van een naar het werk.

Nieuws

Vluchtende dieven crashen in voortuin, twee verdachten opgepakt

In Steenokkerzeel zijn gisteravond drie dieven gecrasht nadat ze achtervolgd werden door de politie. Ze namen daarop te voet de vlucht, maar werden achtervolgd door een buurtbewoner. Tijdens hun vlucht lieten ze een kluis achter. Twee verdachten zijn na een klopjacht opgepakt.