Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Eerste slechtvalkjes geboren in kerktoren van Ternat

Heuglijk nieuws vanuit de kerktoren in Ternat. Slechtvalken Zjozjef en Zjertrude zijn opnieuw mama en papa geworden. Gisteravond was er licht gekrijs te horen uit het nest  hoog in de toren, drie minuten later brak het eerste slechtvalkkuikentje uit het ei. Enkele uren later kwam ook een tweede...

Nieuws

E40 twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat

De komende twee nachten gaat de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat dicht vooral alle verkeer. Agentschap Wegen en Verkeer plaatst er drie nieuwe portieken met rijstrooksignalisatie. Ook richting Brussel zal er op de E40 daardoor hinder zijn.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

Ternat verhoogt controles op foutparkeerders

Ternat voert de strijd tegen foutparkeerders op. De gemeente heeft twee personeelsleden opgeleid tot GAS-ambtenaren. “Foutparkeerders veroorzaken ergernis bij de inwoners en onveilige verkeerssituaties”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt.

Sport

Wambeek-Ternat heeft eigen techniekschool

Wambeek-Ternat heeft voortaan een eigen techniekschool: Foot Moov.  Door op techniek te trainen krijgen de spelertjes volgens de club meer zelfvertrouwen waardoor het prettiger en makkelijker spelen wordt en er sneller vooruitgang wordt geboekt.