Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Regiogenoten vallen in de prijzen op Volleyproms

Halle-Vilvoorde blijft de thuisbasis van héél wat volleybaltalent. Dat blijkt nog maar eens uit de Volleyproms. Net als vorig jaar vielen ook dit jaar vier regiogenoten in de prijzen. 

Nieuws

Tal van acties moeten droogte en wateroverlast aan Bellebeek tegengaan

Twaalf partners hebben een akkoord gesloten om mee de droogte en wateroverlast aan te pakken in de omgeving van Bellebeek. “Er worden in totaal 41 acties gerealiseerd, waaronder de aanleg van poelen, maar ook het hergebruik van regenwater stimuleren”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse...

Nieuws

Dierenpensions in de zomervakantie nu al bijna volzet

Wie deze zomer zijn trouwe viervoeter niet kan meenemen op vakantie, wacht maar beter niet te lang om een geschikte verblijfplaats te zoeken. Heel wat dierenhotels in onze regio zijn nu al zo goed als volzet. Waar honden vroeger bij buren, vrienden of familie konden logeren, kiezen baasje nu...