Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Opnieuw kans op intense onweersbuien

Het KMI waarschuwt opnieuw voor zware onweersbuien. Die kunnen ontstaan vanaf zaterdagmiddag.

Nieuws

Vlaanderen pompt 1,2 miljoen euro in Sportstal Vanderhasselt

Vlaanderen pompt 10 miljoen euro in acht topsportinfrastructuren. Twee daarvan liggen in onze regio. Tosportstal Vanderhasselt in Ternat krijgt 1,2 miljoen euro subsidies, het Eurovolley Center in Vilvoorde bijna 900.000 euro. De investeringen in infrastructuur moeten betere prestaties opleveren...

Nieuws

Toename aantal besmettingen remt licht af

Het aantal besmettingen in onze regio blijft stijgen. Sinds begin deze maand verdubbelde het aantal besmettingen op weekbasis, maar die toename lijkt nu wat af te remmen. De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 817 besmettingen.

Nieuws

Gordelweek zet Vlaamse Rand opnieuw in de kijker

Ook dit jaar vindt de Gordel verspreid over één week plaats, met als orgelpunt de laatste Gordeldag op zondag 5 september. Sint-Pieters-Leeuw is focusgemeente van het fiets- en wandelevenement.

Sport

Geen Olympische Spelen voor Yves Vanderhasselt

Geen olympisch avontuur in Tiokio voor Yves Vanderhasselt van de bekende Wambeekse Sportstal Vanderhasselt. Z’n paard Jeunesse is niet fit en gezond genoeg om te reizen.

Sport

Roger Moens liep naar zilver in Rome: “Deelnemen belangrijk dan winnen? Die gedachte klopt niet”

De hele week tellen we ex-olympïers uit onze regio af naar de Olympische Spelen in Tokio. Vandaag is Roger Moens uit Ternat aan de beurt. Hij bezorgde op de Spelen in 1960 in Rome ons land een zilveren medaille op de 800 meter. “Je voelt je heel klein op de Spelen. Iedereen kijkt toe en jij moet...