Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

20 procent minder ongevallen met letsels

Het aantal ongevallen met lichamelijke letsels is vorig jaar met twintig procent gedaald in onze provincie. Ook het alcohol- en druggebruik achter het stuur is verminderd. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Vlaams-Brabant. Maar uit cijfers van enkele politiezones uit onze regio na een...

Sport

Noor Vidts wordt stadsambassadeur van Vilvoorde

In Vilvoorde wordt atlete Noor Vidts morgen ingehuldigd als de nieuwe stadsambassadeur. Ze neemt de titel over van de overleden Frederik Vanclooster die het ambassadeurschap postuum kreeg.

Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

Vilvoorde verhoogt leegstandsbelasting: “Eigenaars op hun verantwoordelijkheid wijzen”

De stad Vilvoorde verhoogt de strijd tegen leegstand in het handelscentrum. Het verhoogt de leegstandsbelasting. “Het is ons doel om eigenaars sneller aan te zetten om nieuwe huurders te zoeken, alternatieven te onderzoeken of panden te verkopen aan eigenaars die er wel mee aan de slag willen”,...

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.