Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Living Tomorrow of hoe we in de toekomst zullen bouwen

Gisteren was het Open Wervendag, een initiatief van de Conferatie Bouw om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Daar raken functies niet altijd ingevuld, momenteel staan er zelfs 16.000 vacatures open. In Vilvoorde kon je de 50 metershoge innovatiecampus van Living Tomorrow...

Nieuws

Hinder bij De Lijn: 60 procent van de bussen rijdt uit

Door een vakbondsactie bij openbaar vervoersmaatschappij De Lijn ondervind je vandaag mogelijk hinder op je buslijn. In Vlaams-Brabant rijdt 60 procent van de bussen uit. Online is er een aangepaste dienstregeling voorzien.

Nieuws
update

Beslissing provincie over gascentrale lokt reacties uit

De nieuwe weigering van een omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale in Vilvoorde beroert de gemoederen. Gisteren moest de provincie zich over het dossier buigen. Nadat twee gedeputeerden voor een vergunning en twee gedeputeerden tegen een vergunning stemden, werd de stemming...

Nieuws

Provincie schuift beslissing over gascentrale Vilvoorde door naar Demir

De vergunning voor een nieuwe gascentrale verdeelt de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. “We zijn niet tot een consensus gekomen”, laat gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) weten. Het is dus aan Vlaams minister van Omgeving Demir om de knoop door te hakken.

 

Nieuws

100 jaar academie in Vilvoorde

De Academie voor Muziek, Woord en Dans van Vilvoorde bestaat 100 jaar. Dat eeuwfeest wordt het hele jaar door gevierd met concerten en evenementen. Met die activiteiten wil de academie de energie, de creativiteit en de diversiteit die ze uitstraalt onderstrepen.

 

Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.