Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Provincie geeft gunstig advies voor Broeklin in Machelen

De provincie Vlaams-Brabant geeft een gunstig advies voor het Broeklin-project in Machelen. “We gaan akkoord met de inhoud van het aangepaste voorstel van de omgevingsvergunnings-aanvraag”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Nieuws

Brandweer verdelgt nest Aziatische hoornaars voortaan gratis

Wie last heeft van een nest Aziatische hoornaars kan vanaf nu gratis de Brandweerzone Vlaams-Brabant West inschakelen voor de verdelging van de beestjes. Zo wil de brandweer de verdere verspreiding van de Aziatische hoornaars tegengaan.

Nieuws

Geen ‘afkoelweek’ of algemene mondmaskerplicht in basisonderwijs

Het secundair onderwijs krijgt een ‘afkoelweek’ voor de krokusvakantie, maar het basisonderwijs niet. Ook de algemene mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar komt er voorlopig niet.  Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met het onderwijsveld...

Nieuws

RINGtv vannacht niet beschikbaar via Telenet

Telecommunicatiebedrijf Telenet voert vannacht onderhoudswerken uit. Daardoor zal RINGtv tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends niet beschikbaar zijn voor Telenet-klanten. Daarna kan u opnieuw afstemmen op uw regionale zender.

Nieuws

WarmNest ondersteunt eigenaars om leegstaande panden energiezuinig te renoveren

WarmNest gaat eigenaars van leegstaande panden ondersteunen om hun woning energiezuiniger te maken. De gerenoveerde woningen worden daarna verhuurd via een sociaal verhuurkantoor. 3Wplus en Klimaatpunt werken daarvoor samen met veertien gemeenten uit Halle-Vilvoorde. De aftrap van het project is...

Nieuws

Nog geen akkoord over openbaarvervoerplan voor Vlaamse Rand

De Vlaamse Rand is de enige vervoerregio in Vlaanderen die nog geen akkoord heeft bereikt over het nieuwe openbaarvervoerplan voor 2022. Om meer bussen te voorzien in dichtbevolkte gebieden zou het aanbod in landelijkere gemeenten moeten inboeten.