Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luchthaven blijft beroeren

Luchthaven blijft beroeren

Nieuws

Wereldprimeur voor luchthaven Zaventem

Brussels Airport heeft vanmorgen als eerste luchthaven ter wereld het CEIV Pharma certificaat gekregen.  Dat garandeert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd en afgehandeld worden.  

Nieuws

Geen kamperende ouders meer in secundaire scholen Overijse, Wezembeek-Oppem en Zaventem

Gedaan met kamperen voor zijn zoon of dochter wil inschrijven in het eerste jaar van een secundaire school in Overijse, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Vanaf volgend schooljaar gaan de drie gemeenten samen met Tervuren werken met eenzelfde digitaal  aanmeldsysteem. Dat zal worden gebruikt door vijf...

Nieuws

Brussels Airport neemt hotel op luchthaven over

Brussels Airport Company heeft een overeenkomst ondertekend om eigenaar te worden van het Sheraton Hotel op de luchthaven. De luchthavenuitbater spreekt van een belangrijke stap.

Nieuws

Opvangcentrum vluchtelingen heropend?

Wegens het toenemend aantal asielaanvragen wil Fedasil het tijdelijk opvangentrum in het ING-gebouw aan de Excelsiorlaan in Zaventem heropenen. Burgemeester Holemans wijst op enkele 'cruciale aandachtspunten' die eerst ten gronde moeten opgelost worden voor ze toestemming geeft.

Nieuws

Nieuw provinciaal domein voor Halle-Vilvoorde?

De provincie Vlaams-Brabant onderzoekt of het een nieuw provinciaal domein kan creëren in Halle-Vilvoorde. Dat staat te lezen in de beleidsverklaring van de nieuwe meerderheid. Vooral de Brabantse Kouters komen daarbij in beeld.

Nieuws

Vijf kunstenaarsgraven voorlopig beschermd

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft vijf graven van toonaangevende kunstenaars in de Rand voorlopig beschermd als monument. Bourgeois wil daarmee hun nagedachtenis niet enkel wil bewaren door hun werken te tonen. 

Nieuws

Gespot: de ringtrambus

Op sociale media zijn afgelopen dagen foto’s van de ringtrambus opgedoken. De foto’s werden genomen bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt.

Verkiezingsnieuws uit Zaventem

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.