Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luchthaven blijft beroeren

Luchthaven blijft beroeren

Nieuws

Wereldprimeur voor luchthaven Zaventem

Brussels Airport heeft vanmorgen als eerste luchthaven ter wereld het CEIV Pharma certificaat gekregen.  Dat garandeert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd en afgehandeld worden.  

Nieuws

Ex-leraar Zaventemse scholen vrijgesproken

Een 36-jarige leerkracht is vrijgeproken voor aanranding met geweld van 7 minderjarige meisjes in een school in Heverlee. De man gaf tot vorige maand ook les in 2 scholen in Zaventem.

Nieuws

Natuurwerken Zeen gaan nieuwe fase in

Fase 2 van de natuurwerken aan het Zeen fase in Sterrebeek, deel van Zaventem, staat op stapel: het gaat om de eerste structurele vernieuwingswerken in dit grootschalige groene project.

 

Nieuws

Passagiersrecord op Brussels Airport eerste helft van 2019, vrachtverkeer blijft dalen

De eerste zes maanden van 2019 verwelkomde Brussels Airport bijna 12,3 miljoen passagiers, een stijging van 1,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is goed voor een passagiersrecord. Het vrachtverkeer is dan weer met 9,3% gedaald.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Brussels Airport: "Bagage zo snel mogelijk op bestemming krijgen"

Brussels Airport hoopt zo snel mogelijk de achtergebleven bagage op de juiste bestemming te krijgen. Er ontstond chaos vanmiddag door technische problemen met de bagageafhandeling. Dat op op een dag dat 42.000 mensen vertrekken vanop Zaventem.

Nieuws

Proces aanslagen 22 maart op voormalige NAVO-site

Het proces van de aanslagen van 22 maart gaat door op de voormalige NATO-site in Haren. Dat bevestigt Minister van Justitie Koen Geens. Er wordt een tijdelijk gerechtsgebouw ingericht.

Verkiezingsnieuws uit Zaventem

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.