Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luchthaven blijft beroeren

Luchthaven blijft beroeren

Nieuws

Wereldprimeur voor luchthaven Zaventem

Brussels Airport heeft vanmorgen als eerste luchthaven ter wereld het CEIV Pharma certificaat gekregen.  Dat garandeert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd en afgehandeld worden.  

Nieuws

Luchthaven laat nieuwe bomen planten

Sinds woensdag worden rond de sporthal van Zaventem nieuwe bomen aangeplant. Ze komen op de plaats waar Brussels Airport vorige maand een dozijn bomen liet kappen.

Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Nieuws

Proces aanslagen moet starten in 2020

Het proces van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en op het metrostation Maalbeek moet starten in 2020. Dat heeft het federaal parket gezegd. Het wordt één van de grootste processen in de geschiedenis van ons land.

Nieuws

Mocht Brussels Airport niet in Vlaamse handen vallen?

Macquarie heeft z’n belang van 36% in Brussels Airport verkocht aan consortium uit Zwitserland, Australië en Nederland. Eerst zat in dat consortium ook Vlaanderen, maar dat zag Macquarie niet zitten.

Nieuws

125.000 euro voor meer groen

De provincie Vlaams-Brabant investeert 125.000 euro in zeven natuurprojecten in onze regio. Het geld moet de natuur versterken en ze toegankelijker en aantrekkelijker maken voor de mens.

Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Verkiezingsnieuws uit Zaventem

Nieuws

Zes gemeenten hebben nog geen nieuw bestuur

Een maand na de verkiezingen hebben zes gemeenten nog geen nieuw bestuur in Halle-Vilvoorde. Het gaat om de stad Vilvoorde, faciliteitengemeenten Linkebeek en Wemmel en gemeenten Beersel, Overijse en Zaventem.