Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Provincie zet Straffe Streek Gemeenten in de bloemetjes

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant hebben vanmiddag de 53 'Straffe Streek Gemeenten' in de bloemetjes gezet in Kampenhout. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten trekken.

Sport

Vlezenbekenaar lanceert digitaal platform voor jonge voetballers

Pascal Van de Gucht uit Vlezenbeek bij Sint-Pieters-Leeuw is een voetbalpapa die uitpakt met een unieke website voor jonge voetballers. Via footalents.be kunnen jeugdspelers hun voetbaltalent zelf in de kijker zetten. De website wil uitgroeien tot het grootste Belgische digitale platform voor...

Nieuws

Verkeersinstituut Vias: “Maak zone 30 zichtbaarder”

Verkeersinstituut Vias wil dat gemeenten die een zone 30 invoeren, dat beter aanduiden. Daarnaast vraagt Vias ook om infrastructurele maatregelen die de snelheid in die zone naar beneden haalt. Het concludeert dat na een grootschalige enquête.

 
Nieuws

Einde staking Aviapartner nog niet in zicht

De onderhandelingen met een sociaal bemiddelaar bij bagageafhandelaar Aviapartner hebben niets opgeleverd. De staking op Brussels Airport gaat voort.

Nieuws

Leopold II-tunnel Brussel onverwacht dicht: lange files

In Brussel is de Leopold II-tunnel dicht en dat in beide richtingen. Oorzaak is een probleem met de camerabewaking. Er staan lange files.

Sport

Arnout en David, fietsers met slechts één been, kleuren veldrit Affligem

Vandaag organiseerden de Wielervrienden van de Zennevallei een veldrit in Affligem. Onder de deelnemers Arnout Matthys en David Beeckman, 2 fietsers met slechts 1 been. Samen richtten ze het AMP-team op, waarbij 'AMP' verwijst naar amputatie.  

Verkiezingsnieuws uit Affligem

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.