Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Regionale zenders krijgen van Dalle samen 2 miljoen voor digitale toepassingen

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle trekt 2 miljoen euro uit voor alle regionale zenders samen, en dus ook RINGtv. Zo kunnen we meer inzetten op digitale toepassingen zoals onze website of sociale media.

Nieuws

Steeds meer pleegkinderen in Vlaams-Brabant

Het aantal kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant en Brussel dat opgroeit in een pleeggezin is in 2021 gestegen. Afgelopen jaar konden 1.663 pleegkinderen in een pleeggezin terecht, een stijging met 7,1%. Samen met Oost-Vlaanderen is die stijging bij ons het grootst. Dat heeft het agentschap...

Nieuws

Beelden Patrick Vancraenenbroeck palmen Affligems domein Verbrugghen in

In domein Verbrugghen in Affligem is de nieuwe solotentoonstelling van Patrick Vancraenenbroeck van start gegaan. Nog tot 26 juni kan je er z’n werken gaan bewonderen.

 

Nieuws

Verdachten verkeersagressie Affligem blijven in de cel

Drie verdachten die begin mei betrokken waren bij een gewelddadig incident in Affligem waarbij een man levensgevaarlijk gewond raakte, blijven aangehouden. Het trio had beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer, maar ving donderdag bot bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling. 

 

Nieuws

Kandidaat-juryleden proces aanslagen haken af

Tientallen kandidaat-juryleden willen verstek laten gaan voor het monsterproces rond de aanslagen in Zaventem en Brussel. Dat proces begint in oktober en zal negen maanden duren. Wie afwezig is zonder geldige reden, riskeert een fikse boete.

 
Nieuws

1 op de 13 jonge kinderen in Vlaams-Brabant groeit op in armoede

1 op de 13 jonge kinderen uit onze provincie groeit op in armoede. Dat blijkt uit de kansarmoede-index van het Agentschap Opgroeien.