Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Stembureaus zijn open

De stembureaus zijn zonet opengegaan. In de gemeenten waar er nog met potlood en papier wordt gestemd, heeft u tot 13u de tijd om uw bolletjes te kleuren. Waar er elektronisch wordt gestemd, is dat tot 15u.

Nieuws

Volg de verkiezingsuitslagen zondag op RINGtv

Zondag volgt ook RINGtv de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Vanaf 15 uur zijn er live nieuwsuitzendingen met resultaten en reacties van winnaars en verliezers uit de 35 gemeenten van Halle-Vilvoorde. Ook op onze website ringtv.be kunt u alles volgen.

Nieuws

Parket: 'wie zondag niet gaat voor- of bijzitten zal vervolgd worden'

Het parket Halle-Vilvoorde waarschuwt dat mensen die zondag bij de verkiezingen als voorzitter of bijzitter zijn opgeroepen, strafrechterlijk vervolgd zullen worden als ze niet komen opdagen.

Nieuws

Politie houdt stiptheidsacties: opletten voor files en boetes

Opgelet voor wie vandaag de baan op moet. In heel het land houden politiezones vandaag stiptheids- en controleacties. Daarmee protesteren ze tegen wijzigingen in hun statuut, het dossier rond transmigratie en het geweld tegen agenten.

Nieuws

Nieuwe wind door Welzijnskoepel West-Brabant

Er waait een nieuwe wind door de Welzijnskoepel West-Brabant. Met de aanwerving van heel wat nieuwe personeelsleden, het zoeken naar nieuwe vormen van dienstverlening en de lancering van een nieuw logo en een nieuwe huisstijl wil de Welzijnskoepel de lokale besturen én de inwoners nog beter...

Nieuws

Bedrijven zetten vandaag de deuren open

Vandaag is het de eerste zondag van oktober en dat betekent traditiegetrouw Open Bedrijven. Honderden bedrijven, waaronder ook een tiental in Halle-Vilvoorde, laten je een kijkje nemen achter hun schermen.

In de Stemming: TERUGBLIK

In de Stemming: TERUGBLIK

Nieuws

IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen...

IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van...