Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Bertrand Waucquiez
Nieuws

KRAAINEM: akkoord tussen Kraainem-Unie en LB

In Kraainem hebben Kraainem-Unie en de LB-lijst van burgemeester Dorothée Cardon een akkoord bereikt. Bertrand Waucquez wordt voorgedragen als burgemeester.

Bertrand Waucquiez
Nieuws

KRAAINEM: Forse winst voor Kraainem Unie

In Kraainem verdubbelt Kraainem Unie z’n aantal zetels. Défi-MR-Ind is de grootste partij met 11 zetels, maar heeft geen absolute meerderheid.

 

Nieuws

Stembureaus zijn open

De stembureaus zijn zonet opengegaan. In de gemeenten waar er nog met potlood en papier wordt gestemd, heeft u tot 13u de tijd om uw bolletjes te kleuren. Waar er elektronisch wordt gestemd, is dat tot 15u.

Nieuws

Volg de verkiezingsuitslagen zondag op RINGtv

Zondag volgt ook RINGtv de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op de voet. Vanaf 15 uur zijn er live nieuwsuitzendingen met resultaten en reacties van winnaars en verliezers uit de 35 gemeenten van Halle-Vilvoorde. Ook op onze website ringtv.be kunt u alles volgen.

Nieuws

Parket: 'wie zondag niet gaat voor- of bijzitten zal vervolgd worden'

Het parket Halle-Vilvoorde waarschuwt dat mensen die zondag bij de verkiezingen als voorzitter of bijzitter zijn opgeroepen, strafrechterlijk vervolgd zullen worden als ze niet komen opdagen.

Nieuws

Politie houdt stiptheidsacties: opletten voor files en boetes

Opgelet voor wie vandaag de baan op moet. In heel het land houden politiezones vandaag stiptheids- en controleacties. Daarmee protesteren ze tegen wijzigingen in hun statuut, het dossier rond transmigratie en het geweld tegen agenten.

In de Stemming: TERUGBLIK

In de Stemming: TERUGBLIK

Nieuws

IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen...

IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van...