Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Bijna 400 gezinnen willen schadevergoeding van de staat voor geluidsoverlast van vliegtuigen

392 gezinnen uit Kraainem, Wezembeek-Oppen en Sint-Pieters-Woluwe willen geld van de Belgische staat. Ze willen gecompenseerd worden voor de geluidsoverlast van vliegtuig die overvliegen.

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Verdachte dubbele moord Kraainem vrijgelaten

De 50-jarige verdachte van de dubbele moord in Kraainem is vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Brussel. Volgens de KI van zijn er “aanwijzingen van schuld lastens de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven”. 

Nieuws

Demowoning Opwijk toont hoe je energiezuinig renoveert

Hoe verbouw of renoveer ik mijn woning energiezuinig? Wie een baksteen in de maag heeft, stelt zich die vraag wel vaker. Wil je ideeën opdoen, dan kan je tijdens kijkdagen ontdekken hoe 3Wplus dat doet met een oude woning in Opwijk.