Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

17 jaar cel voor homejackings in Vlaamse Rand

Een 21-jarige crimineel is veroordeeld tot 17 jaar cel voor een reeks brutale homejackings. De man sloeg onder meer toe in Beersel, Lembeek en Kraainem en schuwde daarbij het geweld niet.

 
Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Nieuws

'Het Brein’ is thema van Dag van de Zorg

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Meer dan 230 organisaties in heel Vlaanderen die werken rond zorg en welzijn laten je achter de schermen kijken. Ook in Halle-Vilvoorde doen een hele reeks zorgorganisaties mee.

Nieuws

Merchtemnaar trekt Vlaamse lijst voor burgerlobby PRO

Joris Verspecht uit Merchtem trekt de lijst van burgerlobby PRO voor het Vlaams parlement. Dat heeft de groep zaterdag in Leuven bekendgemaakt. PRO groepeert lokale burgerbewegingen uit Asse, Galmaarden, Gooik, Halle, Kortenberg, Lennik, Meise, Merchtem en Vilvoorde.

Nieuws

Dag van de Zorg op RINGtv

Nu zondag, 17 maart, is het de Dag van de Zorg en dat gaat ook op RINGtv niet onopgemerkt voorbij. 

Nieuws

Minister Weyts pleit voor dynamische snelheid op Ring

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) pleit voor de invoering van een dynamische snelheid op de Brusselse Ring. "De regel blijft 120 kilometer per uur maar indien nodig moeten de snelheidslimieten worden aangepast", aldus de minister.

Verkiezingsnieuws uit Kraainem

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Bertrand Waucquiez