Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

De Lijn wil bussen te schrappen in ruil voor betrouwbaarheid

Vervoersmaatschappij De Lijn overweegt om een proefproject in te voeren waarbij er per uur minder bussen rijden in een aantal regio’s. Zo zouden reizigers minder vaak te maken krijgen met bussen die onverwacht worden afgeschaft.

Nieuws

Meer drukte op treinen door werken in Brussel-Zuid

Vandaag zijn er werken gestart in het station Brussel-Zuid. Daardoor zijn een heel aantal piekuurtreinen afgeschaft. En dat zorgt voor extra drukte op de overige treinen.

Nieuws

Groen Pajottenland leent speedgun uit aan burgers

Inwoners van het Pajottenland die willen weten hoe snel er in hun straat gereden wordt, kunnen voortaan een speedgun uitlenen bij Groen Pajottenland. “We willen burgers zo een hulpmiddel geven om bij hun gemeentebestuur veiliger verkeer af te dwingen”, klinkt het bij de politieke partij.

Nieuws

Vanaf maandag hinder op spoorlijnen vanuit Denderleeuw en Dendermonde naar Brussel

Maandag beginnen de werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid. Tot 12 november zal het treinverkeer van en naar de hoofdstad ernstig verstoord zijn. Zo worden elke werkdag twaalf piekuurtreinen afgeschaft. Van 35 andere piekuurtreinen wordt het traject dan weer aangepast.

 

Nieuws

Captatieverbod waterlopen grotendeels opgeheven

Vandaag wordt het captatieverbod op waterlopen grotendeels opgeheven. Door de recente én voorspelde regen zijn de waterpeilen in onze provincie voldoende gestegen. Het verbod, dat gouverneur Lodewijk De Witte midden juli instelde, blijft wel nog van kracht voor waterlopen in het Dender- en...

Nieuws

Bijna 500 processen-verbaal tijdens actie 'Killers achter het stuur'

Tijdens de actieweek 'Killers achter het stuur' werden bijna 500 processen-verbaal opgesteld. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Het merendeel daarvan voor het gebruik van de GSM achter het stuur. Iedereen die geverbaliseerd werd, moet zich begin volgend jaar verantwoorden voor de...

Verkiezingsnieuws uit Lennik

Nieuws

LB, CD&V en Groen vormen coalitie in Lennik

Ook in Lennik is de kogel nu door de kerk. De Lijst Burgemeester van Irina De Knop gaat samen met CD&V en Groen de gemeente de komende zes jaar besturen. N-VA-Lennik Kwadraat belandt opnieuw op de oppositiebanken.