Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Dilbeek overweegt parkeerverbod langs Ninoofsesteenweg

Dilbeek overweegt een parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal. Het volgt daarmee het voorbeeld van Lennik.

Nieuws

Oorzaak vissterfte kasteelvijvers bekend

De grote vissterfte in de vijvers van het kasteel van Gaasbeek is het gevolg van de aanwezigheid van een bacterie en van het warme voorjaar. Dat blijkt uit het onderzoek van het Agentschap Natuur en Bos.

Nieuws
Update

Provincie start rondetafelgesprekken voor oprichting Nationaal Park Brabantse Wouden

Onze regio krijgt er binnenkort misschien een nationaal park bij. De Vlaamse regering schreef een openbare aanbesteding uit om te onderzoeken hoe de Dijlevallei, het Meerdaalwoud, het Heverleebos, het Zoniƫnwoud en het Hallerbos met elkaar verbonden kunnen worden en zo het Nationaal Park van de...

Nieuws

Almaar meer konijnen gedumpt tijdens vakantie

Mensen dumpen net voor hun vertrek op vakantie niet alleen honden en katten. Ook konijnen worden almaar vaker slachtoffer van het fenomeen. De diertjes komen vaak terecht in opvanggezinnen, zoals dat van Lise Bartholomees uit Overijse.

Nieuws

Politie zoekt dader van poging tot doodslag

Gerecht en politie zijn op zoek naar een man van 20 tot 30 jaar oud die verdacht wordt van een poging tot doodslag. De man stak een vrouw voor de ogen van haar drie kinderen neer langs de Ninoofsesteenweg in Anderlecht.

Nieuws

Oude Geuze en nieuwe voorzitter voor HORAL

Tijdens het eerste weekend van mei is het opnieuw Toer de Geuze. Naar aanleiding van dat geuzefeest brengt de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) opnieuw een Oude Geuze op de markt.

Verkiezingsnieuws uit Lennik

Nieuws

LB, CD&V en Groen vormen coalitie in Lennik

Ook in Lennik is de kogel nu door de kerk. De Lijst Burgemeester van Irina De Knop gaat samen met CD&V en Groen de gemeente de komende zes jaar besturen. N-VA-Lennik Kwadraat belandt opnieuw op de oppositiebanken.