Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

63 extra borden met realtime reisinformatie

Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn begint eind jaar in Vlaams-Brabant met de installatie van 63 nieuwe schermen voor realtime reisinformatie. Die displays tonen de doorkomsttijden van de bus op basis van de gps-positie van het voertuig.

 

Nieuws

Zitbank na amper twee dagen vernield

Twee dagen. Zolang stond de zitbank aan de sporthal Jo Baetens voordat ze het slachtoffer werd van vandalisme. De gemeente Lennik tilt zwaar aan de vernielingen.

Nieuws

Parket eist alcoholslot voor 160 autobestuurders

Het parket Halle-Vilvoorde houdt volgende week maandag twee themazittingen over alcoholintoxicatie in de politierechtbanken van Halle en Vilvoorde. "Voor beide rechtbanken verschijnen telkens 80 personen. We zullen voor iedereen een alcoholslot vorderen", klinkt het streng.

Nieuws

Leerlingen vormen omgevallen boom om tot zitbank

De leerlingen van het GO! secundair onderwijs in Lennik hebben van een omgevallen boom een originele zitbank gemaakt. Het creatieve ontwerp krijgt een plek aan de vernieuwde tennisvelden naast sporthal Jo Baetens.

Nieuws

‘Opgewekt Pajottenland’ brengt mogelijkheden duurzame energie in kaart

Tien Pajotse gemeenten slaan de handen in elkaar om de komende drie jaar een plan uit te werken voor een duurzame energiemix in het Pajottenland. Ook de provincie Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Pajopower stappen mee in het verhaal.

Nieuws

Vlaams parlementsleden leggen eed af

De 124 verkozenen leden voor het Vlaams Parlement leggen vandaag hun eed af. Voor Halle-Vilvoorde mogen acht politici zetelen. Drie van hen zijn nieuw in het halfrond.

Verkiezingsnieuws uit Lennik

Nieuws

LB, CD&V en Groen vormen coalitie in Lennik

Ook in Lennik is de kogel nu door de kerk. De Lijst Burgemeester van Irina De Knop gaat samen met CD&V en Groen de gemeente de komende zes jaar besturen. N-VA-Lennik Kwadraat belandt opnieuw op de oppositiebanken.