Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Acties in 140 Vlaams-Brabantse bedrijven

Volgens het ABVV Vlaams-Brabant worden er in zo’n 140 bedrijven in Vlaams-Brabant acties gehouden. Er is momenteel wel geen sprake van blokkades van industrieterreinen.

Nieuws

Politie Pajottenland maakt jacht op dierenverwaarlozing

De politiezone Pajottenland wil dat dierenverwaarlozing sneller gemeld wordt. Aanleiding zijn enkele ernstige verwaarlozingen waarvoor het de voorbije weken meldingen kreeg. Daarbij stierven in totaal zo'n 20 dieren.

Nieuws

'Ongeziene' staking legt regio lam

De nationale stakingsdag lijkt ook het openbare leven lam te leggen in onze regio. De dienstverlening van De Lijn en NMBS is verstoord, intercommunales rijden niet uit en in zo'n 100 bedrijven wordt gestaakt. Hieronder een overzicht.

Nieuws

Noodcentrale Vlaams-Brabant kan oproepen niet meer aan

De 101-noodcentrale van Vlaams-Brabant heeft een stakingsaanzegging ingediend en dat voor één maand lang. Drie politievakbonden trekken aan de alarmbel omdat de druk op het personeel onhoudbaar is geworden na jarenlange besparingen. De veiligheid komt volgens hen ernstig in het gedrang.

Nieuws

Skeyes sluit vanavond Belgisch luchtruim

Skeyes sluit vanaf 22 uur vanavond het Belgische luchtruim voor alle vliegverkeer. "Er is geen zekerheid over het aantal medewerkers. Daarom sluiten we het luchtruim gedurende 24 uur af," klinkt het bij de luchtverkeersleider.

Nieuws

VOKA: “Wie morgen wil werken, moet de kans krijgen”

Luchtverkeersleiders, postbodes, bedrijven, afvalintercommunales en vervoersmaatschappijen, allemaal leggen ze morgen het werk neer tijdens een nationale stakingsdag. “Iedereen heeft het recht om te staken. Maar de mensen die willen werken, moeten daartoe de kans krijgen,” zegt VOKA Vlaams-Brabant.

Verkiezingsnieuws uit Lennik

Nieuws

LB, CD&V en Groen vormen coalitie in Lennik

Ook in Lennik is de kogel nu door de kerk. De Lijst Burgemeester van Irina De Knop gaat samen met CD&V en Groen de gemeente de komende zes jaar besturen. N-VA-Lennik Kwadraat belandt opnieuw op de oppositiebanken.