Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Studiebureau buigt zich over herinrichting Ninoofsesteenweg

Een studiebureau buigt zich de komende maanden en jaren over een totale herinrichting van de N8, de Ninoofsesteenweg die Dilbeek, Lennik en Roosdaal doorkruist. Concrete voorstellen worden pas wel binnen enkele jaren verwacht.

Nieuws

Vlaams-Brabant heeft nieuwe provincieraad

Vanmiddag hebben de leden van de nieuwe provincieraad en deputatie van Vlaams-Brabant de eed afgelegd. De N-VA verhuist van de oppositiebanken naar die van de meerderheid. Groen doet de omgekeerde beweging.

Nieuws

Lijn schaft reservatie voor rolstoelgebruikers deels af

Rolstoelgebruikers moeten vanaf vandaag niet meer te reserveren voor een rit met 57 bus- of tramlijnen. Vijf daarvan zijn lijnen door Vlaams-Brabant.

 

Nieuws

Gouverneur geen voorstander van alcoholverbod in tankstations

Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, is niet meteen gewonnen voor een verbod op de verkoop van alcohol op parkings langs autosnelwegen. Hij wil mogelijk onderzoek afwachten.

Sport

Pajotse rugbydames walsen over Waterloo

De dames van Rugbyclub Pajot speelden gisteren een topper tegen Waterloo. Het gaat de rugbyvrouwen momenteel voor de wind in derde nationale divisie.

Nieuws

Akten voor verkoop woning binnenkort alleen nog maar geldig in het Nederlands

Wanneer je een huis koopt in Vlaanderen, moet de akte voortaan verplicht in het Nederlands opgesteld worden. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) heeft een ontwerp van decreet klaar dat die regel vastlegt.

Verkiezingsnieuws uit Lennik

Nieuws

LB, CD&V en Groen vormen coalitie in Lennik

Ook in Lennik is de kogel nu door de kerk. De Lijst Burgemeester van Irina De Knop gaat samen met CD&V en Groen de gemeente de komende zes jaar besturen. N-VA-Lennik Kwadraat belandt opnieuw op de oppositiebanken.