Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

63 extra borden met realtime reisinformatie

Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn begint eind jaar in Vlaams-Brabant met de installatie van 63 nieuwe schermen voor realtime reisinformatie. Die displays tonen de doorkomsttijden van de bus op basis van de gps-positie van het voertuig.

 

Nieuws

Parket eist alcoholslot voor 160 autobestuurders

Het parket Halle-Vilvoorde houdt volgende week maandag twee themazittingen over alcoholintoxicatie in de politierechtbanken van Halle en Vilvoorde. "Voor beide rechtbanken verschijnen telkens 80 personen. We zullen voor iedereen een alcoholslot vorderen", klinkt het streng.

Nieuws

Vlaams parlementsleden leggen eed af

De 124 verkozenen leden voor het Vlaams Parlement leggen vandaag hun eed af. Voor Halle-Vilvoorde mogen acht politici zetelen. Drie van hen zijn nieuw in het halfrond.

Nieuws

9-jarige jongen uit Dilbeek vermist

Child Focus en de politie zijn op zoek naar een 9-jarige jongen uit Dilbeek. Sinds zaterdag is er van hem geen spoor meer.

Nieuws

Ook nationale zenders niet te spreken over communicatie Proximus

VRT, VTM, RTBF en RTL zijn misnoegd over de plannen van telecombedrijf Proximus rond het nieuwe tv-platform Pickx. De vier grote nationale zenders hekelen vooral de manier waarop Proximus communiceert. Een probleem waar ook RINGtv deze week mee te maken kreeg.

Nieuws

Nieuwe PMD-zak nog niet voor meteen

In een groot deel van onze regio zal de nieuwe PMD-zak pas begin 2021 ingevoerd worden. Het gaat om de gemeentes waar afvalintercommunales Interza, Intradura en Incovo het afval ophalen.

Verkiezingsnieuws uit Londerzeel

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.