Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gordel pakt uit met trailparcours in Druivenstreek

De Druivenstreek is de focusregio van de volgende editie van de Gordel. Die vindt plaats op 3 september 2023. Nieuw dit jaar is een indrukwekkend trailparcours voor avontuurlijke lopers, dwars door de Druivenstreek. In Overijse komt er een evenementenlocatie die dient als trekpleister, maar ook...

Nieuws

Medewerkers De Lijn staken tegen agressie op het net

Vandaag staken de medewerkers van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn in onze regio en in de zone Leuven-Mechelen. Ze protesteren tegen de agressie waarmee ze te maken krijgen. Daardoor is er hinder bij de busdienstverlening. De Lijn heeft een aangepaste dienstregeling op haar website.

 

Nieuws

Grote werken aan hoogspanningslijn tussen Dilbeek en Kruibeke

Netbeheerder Elia is gestart met de versterking van hoogspanningslijn tussen Kruibeke en Dilbeek. In onze regio loopt die naast Dilbeek ook door Asse, Merchtem en Londerzeel.

 

Nieuws

Zorgsector gooit deuren vandaag open

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Zowat 200 organisaties zetten hun deuren open. Dit jaar is ‘Werken in zorg en welzijn’ het centrale thema.

Nieuws

Campagne #binnenstebuiten helpt jongeren praten over gevoelens

In Steenhuffel heeft Warme William de nieuwe campagne #binnenstebuiten voorgesteld. Warme William is een initiatief dat zich inzet voor het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren. Een resem bekende Vlamingen schaart zich achter het project.

Nieuws

Klarafestival brengt klassieke muziek in het metrostation

In het metrostation De Brouckère in Brussel weergalmt vandaag de muziek van het Klarafestival. Een strijkkwartet brengt de sfeer van het festival ondergronds. Een bijzondere samenwerking tussen het Klarafestival en de MIVB.