Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Demowoning Opwijk toont hoe je energiezuinig renoveert

Hoe verbouw of renoveer ik mijn woning energiezuinig? Wie een baksteen in de maag heeft, stelt zich die vraag wel vaker. Wil je ideeën opdoen, dan kan je tijdens kijkdagen ontdekken hoe 3Wplus dat doet met een oude woning in Opwijk.

Nieuws

Oekraïense vluchtelingen willen Nederlands leren: "Vraag is amper bij te houden"

De Centra voor Volwassenenonderwijs krijgen steeds meer aanvragen binnen van gevluchte Oekraïners die Nederlands willen leren. De vraag is amper bij te houden, nieuwe klassen zijn quasi meteen volgeboekt. CVO Semper startte begin deze week nog een intensieve cursus op in Londerzeel.

 

Nieuws

Recordaantal starters in Vlaams-Brabant

Nog nooit zijn zoveel mensen in ons land een eigen zaak gestart. En procentueel gezien is de ondernemerszin in Vlaams-Brabant het grootst. Dat blijkt uit de Startersatlas van Unizo, Graydon en UCM. 

Nieuws

Met de kruiwagen te voet naar Parijs

Niet schrikken als je een van de komende dagen een man over een van de wegen in onze regio ziet stappen met een kruiwagen gevuld met aarde. Het gaat om de Nederlander Henry Mentink die te voet naar Parijs trekt om te ijveren voor de bescherming van onze aarde als werelderfgoed.