Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Vacatures in Vlaams-Brabant raken snelst ingevuld

In Vlaams-Brabant blijven 2 van de 10 vacatures langdurig openstaan. Dat blijkt uit rondvraag van 1.047 bedrijven door SD Worx. Volgens de HR-dienstverlener scoort geen enkele Vlaamse provincie beter. 

Nieuws

50 miljoen euro voor proper water

Vlaanderen investeert de komende jaren meer dan 50 miljoen euro in een dertigtal rioleringsprojecten in onze regio. Maar liefst 7 miljoen euro gaat naar de aanleg van gescheiden rioleringen op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant breekt records

Het gaat goed met het toerisme in Vlaams-Brabant. Onze provincie telde vorig jaar meer dan 2,3 miljoen overnachtingen, 14% meer dan in 2017. Geen enkele andere Vlaamse provincie groeit sneller.

Nieuws
Update

Provincie start rondetafelgesprekken voor oprichting Nationaal Park Brabantse Wouden

Onze regio krijgt er binnenkort misschien een nationaal park bij. De Vlaamse regering schreef een openbare aanbesteding uit om te onderzoeken hoe de Dijlevallei, het Meerdaalwoud, het Heverleebos, het Zoniënwoud en het Hallerbos met elkaar verbonden kunnen worden en zo het Nationaal Park van de...

Nieuws

Almaar meer konijnen gedumpt tijdens vakantie

Mensen dumpen net voor hun vertrek op vakantie niet alleen honden en katten. Ook konijnen worden almaar vaker slachtoffer van het fenomeen. De diertjes komen vaak terecht in opvanggezinnen, zoals dat van Lise Bartholomees uit Overijse.

Nieuws

Politie zoekt dader van poging tot doodslag

Gerecht en politie zijn op zoek naar een man van 20 tot 30 jaar oud die verdacht wordt van een poging tot doodslag. De man stak een vrouw voor de ogen van haar drie kinderen neer langs de Ninoofsesteenweg in Anderlecht.

Verkiezingsnieuws uit Londerzeel

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.