Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Beaulieuwijk blijft zich verzetten tegen wooncomplex

De strijd rond de komst van 30 appartementen in de Beaulieuwijk in Machelen lijkt nog niet gestreden. Het buurtcomité, dat zich tegen de bouw verzet, verwacht dat de bouwpromotor eerstdaags opnieuw beroep zal aantekenen bij de provincie. Schepen van Ruimtelijke Ordening Steve Claeys (N-VA)...

Nieuws
Cocktail

Cocktail volgt jobstudent Haytem in bakkerij Makro

Cocktail was vanochtend vroeg uit de veren. Samen met jobstudent Haytem Mokhtar trokken we naar de Makro-vestiging in Machelen. Hij werkt er in de bakkerij en was vandaag koffiekoekenman van dienst.

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Berucht zebrapad Woluwelaan verdwijnt definitief

Het zebrapad op de Woluwelaan in Diegem verdwijnt definitief. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De gemeente Machelen neemt die beslissing in samenspraak met de politie en het Agentschap Wegen en Verkeer omdat de oversteekplaats te gevaarlijk is.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Machelen

Nieuws

Marc Grootjans nieuwe burgemeester van Machelen

Niet Karina Rombauts, maar Marc Grootjans wordt de nieuwe burgemeester van Machelen. Hij leidt een coalitie tussen CD&V, N-VA en Open Vld.