Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Huurdersbond slaat alarm: vervijfvoudiging van probleemdossiers

De Huurdersbond van Vlaams-Brabant trekt aan de alarmbel. Door de coronacrisis kunnen almaar meer mensen hun huishuur niet meer betalen. In de eerste vier maanden van dit jaar opende de Huurdersbond 25 dossiers van mensen die om die reden voor de rechter moeten verschijnen. Vorig jaar in...

Nieuws

20 procent minder ongevallen met letsels

Het aantal ongevallen met lichamelijke letsels is vorig jaar met twintig procent gedaald in onze provincie. Ook het alcohol- en druggebruik achter het stuur is verminderd. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Vlaams-Brabant. Maar uit cijfers van enkele politiezones uit onze regio na een...

Nieuws

Machels kartel Vooruit-Groen-Spirit heeft akkoord met N-VA: “Moeten enkel verdeling mandaten nog bespreken”

Het kartel Vooruit-Groen-Spirit heeft al een principieel akkoord met N-VA voor de vorming van een nieuwe coalitie in Machelen. Gisteren bevestigde minister Bart Somers (Open VLD) de onbestuurbaarheid van de gemeente.

Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Minister Somers: "Machelen onbestuurbaar, de huidige meerderheid kan niet verder"

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers bevestigt de onbestuurbaarheid van Machelen. Hij heeft de gemeenteraad groen licht gegeven om een nieuw college te vormen. “De huidige meerderheid kan niet verder", aldus Somers.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.