Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Nieuws

Genomineerden Toerisme Awards zijn bekend

Toerisme Vlaams-Brabant heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt van de Toerisme Awards. Die zijn intussen aan hun derde editie toe.

 

Sport

Jelske Van Assche krijgt prijs voor mooiste doelpunt van 2022

Vorige week maakte onze redactie van RINGtv Sport bekend dat Jelske Van Assche het mooiste doelpunt van 2022 maakte. Vrijdagavond kreeg de speelster van Wolvertem-Merchtem haar prijs overhandigd.

Nieuws

Fiets is blijver in woon-werkverkeer van Vlaams-Brabander

De fiets wint terrein ten opzichte van Koning Auto op het vlak van woon-werkverkeer in Vlaams-Brabant. In onze provincie fietst nu 37,4 procent van de werknemers minstens een deel van het traject van een naar het werk.

Nieuws

Politie ontdekt distributiepunt van namaakgoederen in Merchtem

De politiezone AMOW heeft in Merchtem een distributiepunt van namaakgoederen ontdekt. De ontdekking kwam er nadat de Douane en de FOD Economie eerder op de dag een grote partij namaakgoederen in beslag nam in Eigenbrakel. Het is al de tweede succesvolle actie van de politiezone AMOW op een week...