Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Inhaalbeweging nodig voor achterstand wegenwerken door coronacrisis

Door de coronacrisis lagen heel wat wegenwerken stil. In onze regio alleen lopen zo’n twintig werven daardoor vertraging op. Zo is er de herinrichting van de Woluwelaan in Machelen die nog eens vijf maanden vertraging oploopt bovenop de vier jaren vertraging door problemen met onteigeningen....

Nieuws

Processierups teistert Leirekensroute

In Merchtem worden de eiken langs de Leirekensroute geteisterd door de eikenprocessierups. De gemeente liet alvast hekkens en borden plaatsen om voorbijgangers te waarschuwen. Bomen die zijn aangetast, zijn gemarkeerd met een rood-wit lint.

Nieuws

Merchtem huldigt eerste sportkooi in

In Merchtem is aan sportcomplex Dooren een nieuwe sportkooi geopend. De kooi is een oefenveld voor balsporten, omheind door een hekwerk waarvan de hoogte kan variëren. Het is een eerste aanzet om het volledige sportcomplex uit te breiden.

Nieuws

Roel Leemans blikt vooruit naar Vlaamse feestdag

Nog twee keer slapen en het is 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Traditiegetrouw trekken dan heel wat Vlamingen uit de Rand naar Brussel om er de groots opgezette viering bij te wonen. Maar het coronavirus spaart niets of niemand en dus ook geen feestdagen. 718 jaar na de...

Nieuws

Aantal nieuwe besmettingen in Halle-Vilvoorde blijft stabiel

Het aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. In twaalf gemeenten in onze regio werd de voorbije week een besmetting vastgesteld, samen goed voor 20 positieve testen.

Nieuws

Nieuwe reeks: ‘Zomer van de Korte Keten’

Vanavond start op RINGtv de nieuwe reeks ‘Zomer van de Korte Keten’. In de reeks zet de zender verse, lokale producten van bij de boer in de kijker. We volgen het parcours van de grond tot in onze mond.