Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

The Darts Experience wil darts boost geven

Pascal Moonens is een man met een missie. De Galmaardenaar wil met z’n nieuwe organisatie The Darts Experience een dartssport in onze regio een nieuw elan geven.

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Eddie De Block wordt ereburgemeester van Merchtem

Eddie De Block, oud-burgemeester van Merchtem en broer van Maggie De Block, krijgt de titel van ereburgemeester. Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) kent hem die eretitel toe.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Expo Maurice Wyckaert ‘A-typisch’ werpt andere blik op werk Brusselse schilder

Galerij De Ziener in Asse stelt nog een maand lang het werk van één van de belangrijkste naoorlogse Belgische schilders tentoon tijdens een expositie over Maurice Wyckaert. De Brusselaar woonde en werkte onder meer in Wemmel, Alsemberg, Merchtem, Lennik en Asse.

Nieuws

Veld Wolvertem-Merchtem onbespeelbaar: "Hopelijk moeten we het niet helemaal afgraven"

Wolvertem-Merchtem zit met de handen in het haar. Het drainagesysteem van het hoofdveld van derde amateurklasser is stuk. Daardoor is het veld tijdelijk onbespeelbaar. De problemen aan het twintig jaar oude systeem begonnen vijf jaar geleden al, maar worden steeds erger. Volgens de gemeente...

Verkiezingsnieuws uit Merchtem

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Toon Dours