Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

70% meer starters dan 10 jaar geleden

In 2020 begonnen in Vlaams-Brabant meer dan mensen 12.000 hun eigen bedrijf. Het aantal starters groeide in onze provincie een pak harder dan in de rest van Vlaanderen.

Nieuws

Opgepast! Politie houdt morgen flitsmarathon

De federale politie en lokale politiezones houden morgen een flitsmarathon. Een dag lang zal er intensief gecontroleerd worden op autosnelwegen en secundaire wegen.

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Nieuws

Daling coronacijfers begint te stagneren

De daling in de coronacijfers van de voorbije twee weken lijkt zich niet meer door te zetten. De voorbije week kwamen er in onze regio Halle-Vilvoorde 1.107 coronapatiënten bij. Dat zijn er amper 50 minder dan de week daarvoor.

Nieuws

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Jongeren zijn uitgeput, geef hen voorrang in versoepelingen"

Maandag starten de scholen weer op met dezelfde coronamaatregelen als die die voor de paaspauze golden. Vlaams Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens uit Sint-Pieters-Leeuw maakt zich daarom grote zorgen over het mentaal welzijn van de leerlingen van het hoger middelbaar onderwijs die weer...

Nieuws

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Deze week trekken de leden van de Groene Kring, de grootste vereniging van jonge land- en tuinbouwers, met een colonne tractoren door Vlaanderen. Vandaag deed de colonne Vlaams-Brabant aan, met stopplaats in Sint-Genesius-Rode. “Onze toekomst staat onder druk”, zeggen de jonge boeren.