Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Vlaams-Brabant heeft nieuwe provincieraad

Vanmiddag hebben de leden van de nieuwe provincieraad en deputatie van Vlaams-Brabant de eed afgelegd. De N-VA verhuist van de oppositiebanken naar die van de meerderheid. Groen doet de omgekeerde beweging.

Nieuws

Lijn schaft reservatie voor rolstoelgebruikers deels af

Rolstoelgebruikers moeten vanaf vandaag niet meer te reserveren voor een rit met 57 bus- of tramlijnen. Vijf daarvan zijn lijnen door Vlaams-Brabant.

 

Nieuws

Gouverneur geen voorstander van alcoholverbod in tankstations

Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, is niet meteen gewonnen voor een verbod op de verkoop van alcohol op parkings langs autosnelwegen. Hij wil mogelijk onderzoek afwachten.

Nieuws

Treinen minder en meer door GEN-werken

Vanaf januari starten de werken weer op de spoorlijn Brussel-Nijvel. Dat heeft aardig wat gevolgen voor wie naar of via Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Ruisbroek, Lot en Buizingen reist.

 
Nieuws

Eindelijke nieuwe adem voor Kwadebeek

In Sint-Genesius-Rode kunnen de rioleringswerken in de omgeving van de Kwadebeek eindelijk van start gaan.

Nieuws

Akten voor verkoop woning binnenkort alleen nog maar geldig in het Nederlands

Wanneer je een huis koopt in Vlaanderen, moet de akte voortaan verplicht in het Nederlands opgesteld worden. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) heeft een ontwerp van decreet klaar dat die regel vastlegt.

Verkiezingsnieuws uit Sint-Genesius-Rode

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.