Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Recupel lanceert Smartloop voor oud elektro

In de marge van de International E-Waste Day heeft de vzw Recupel maandag in Vilvoorde Smartloop gelanceerd. Dat is een digitale marktplaats waar organisaties van bedrijven, scholen en vzw's hun oud of kapot elektro per opbod kunnen verkopen aan de meest biedende erkende ophaler of verwerker.

Nieuws

De Lijn wil bussen te schrappen in ruil voor betrouwbaarheid

Vervoersmaatschappij De Lijn overweegt om een proefproject in te voeren waarbij er per uur minder bussen rijden in een aantal regio’s. Zo zouden reizigers minder vaak te maken krijgen met bussen die onverwacht worden afgeschaft.

Nieuws

Meer drukte op treinen door werken in Brussel-Zuid

Vandaag zijn er werken gestart in het station Brussel-Zuid. Daardoor zijn een heel aantal piekuurtreinen afgeschaft. En dat zorgt voor extra drukte op de overige treinen.

Nieuws

Groen Pajottenland leent speedgun uit aan burgers

Inwoners van het Pajottenland die willen weten hoe snel er in hun straat gereden wordt, kunnen voortaan een speedgun uitlenen bij Groen Pajottenland. “We willen burgers zo een hulpmiddel geven om bij hun gemeentebestuur veiliger verkeer af te dwingen”, klinkt het bij de politieke partij.

Nieuws

Vanaf maandag hinder op spoorlijnen vanuit Denderleeuw en Dendermonde naar Brussel

Maandag beginnen de werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid. Tot 12 november zal het treinverkeer van en naar de hoofdstad ernstig verstoord zijn. Zo worden elke werkdag twaalf piekuurtreinen afgeschaft. Van 35 andere piekuurtreinen wordt het traject dan weer aangepast.

 

Nieuws

Captatieverbod waterlopen grotendeels opgeheven

Vandaag wordt het captatieverbod op waterlopen grotendeels opgeheven. Door de recente én voorspelde regen zijn de waterpeilen in onze provincie voldoende gestegen. Het verbod, dat gouverneur Lodewijk De Witte midden juli instelde, blijft wel nog van kracht voor waterlopen in het Dender- en...

Verkiezingsnieuws uit Sint-Genesius-Rode

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.