Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sint-Genesius-Rode

 

Nieuws

Dag van de Jeugdbeweging: "Laat zien hoe trots je bent"

Nieuws

Ook in onze regio arrestaties in onderzoek sociale dumping

Nieuws

22ste Dag tegen Kanker steekt patiënten en familie hart onder de riem

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.
Nieuws

19-jarige die wereld rondvliegt al drie weken aan de grond in Alaska

Zara Rutherford, de 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode die midden augustus  vertrok om als jongste vrouw ooit een solovlucht rond de wereld te maken, staat met haar vliegtuig al bijna drie weken aan de grond in Nome, in de Amerikaanse staat Alaska. Eerst waren er problemen met haar Russisch visum,...

Nieuws

Walter Vansteenkiste: “Ten vroegste in november Covid Safe Ticket in de Rand”

De burgemeesters van de Vlaamse Rand kunnen ten vroegste pas na 1 november werken met het Covid Safe Ticket. Een aantal van hen wil die coronapas gericht inzetten in de strijd tegen het virus. Maar dat zal dus pas ten vroegste volgende maand kunnen.

Sport

G-sportclub DAIS viert 20ste verjaardag met sportfeest

Ze hebben er een jaartje op moeten wachten door corona, maar dit weekend kon G-sportclub DAIS dan toch z’n twintigste verjaardag vieren. Dat gebeurde met een groot sportfeest in Roosdaal.

 

Nieuws

Duboislaan blijft toch open na protest van Sint-Genesius-Rode

In Hoeilaart blijft de Duboislaan, die door het Zoniënwoud loopt, dan toch open in twee rijrichtingen. Het plan was oorspronkelijk om vanaf 18 oktober eenrichtingsverkeer in te voeren voor de werken aan het ecorecreaduct De Priorij. Maar dat gaat niet door na protest van het gemeentebestuur van...

Nieuws

Almaar meer moeders die Frans praten met hun baby in Vlaams-Brabant

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat de Franse taal terrein wint in Vlaanderen. Het aantal moeders dat Frans spreekt tegen haar baby stijgt van ruim 4% in 2005 tot ruim 6% in 2020. Vlaams-Brabant is de Vlaamse provincie waar het meest Frans gebruikt wordt.

Nieuws

Burgemeesters Vlaamse Rand blijven pleiten voor gebruik Corona Safe Ticket

Vanaf vandaag wordt in Brussel het gebruik van het Covid Safe Ticket uitgebreid. Wie op café of restaurant wil, zal moeten kunnen aantonen dat hij of zij gevaccineerd is, een herstelcertificaat heeft of recent een negatieve PCR-test aflegde. De gemeenten in de Vlaamse Rand mogen vanuit de...