Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

De Lijn staakt ook in onze provincie

Het busverkeer in Vlaams-Brabant had vandaag opnieuw flink te lijden in heel de provincie. Na de nationale staking gisteren, hebben de chauffeurs van De Lijn in onze provincie en in Limburg vanmorgen het werk neergelegd. De kans is groot dat er ook vrijdag nog zal gestaakt worden.

Nieuws

Acties in 140 Vlaams-Brabantse bedrijven

Volgens het ABVV Vlaams-Brabant worden er in zo’n 140 bedrijven in Vlaams-Brabant acties gehouden. Er is momenteel wel geen sprake van blokkades van industrieterreinen.

Nieuws

'Ongeziene' staking legt regio lam

De nationale stakingsdag lijkt ook het openbare leven lam te leggen in onze regio. De dienstverlening van De Lijn en NMBS is verstoord, intercommunales rijden niet uit en in zo'n 100 bedrijven wordt gestaakt. Hieronder een overzicht.

Nieuws

Noodcentrale Vlaams-Brabant kan oproepen niet meer aan

De 101-noodcentrale van Vlaams-Brabant heeft een stakingsaanzegging ingediend en dat voor één maand lang. Drie politievakbonden trekken aan de alarmbel omdat de druk op het personeel onhoudbaar is geworden na jarenlange besparingen. De veiligheid komt volgens hen ernstig in het gedrang.

Nieuws

Skeyes sluit vanavond Belgisch luchtruim

Skeyes sluit vanaf 22 uur vanavond het Belgische luchtruim voor alle vliegverkeer. "Er is geen zekerheid over het aantal medewerkers. Daarom sluiten we het luchtruim gedurende 24 uur af," klinkt het bij de luchtverkeersleider.

Nieuws

VOKA: “Wie morgen wil werken, moet de kans krijgen”

Luchtverkeersleiders, postbodes, bedrijven, afvalintercommunales en vervoersmaatschappijen, allemaal leggen ze morgen het werk neer tijdens een nationale stakingsdag. “Iedereen heeft het recht om te staken. Maar de mensen die willen werken, moeten daartoe de kans krijgen,” zegt VOKA Vlaams-Brabant.

Verkiezingsnieuws uit Sint-Genesius-Rode

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.