Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Weyts: "Druk op Vlaamse en groene Rand neemt toe"

Het Vlaamse en groene karakter van de Rand rond Brussel blijft sterk onder druk staan. Dat is de conclusie van het nieuwe cijferboek Vlaamse Rand. De bevolking groeit en wordt steeds diverser en vanuit Brussel en Walloniƫ komen steeds meer leerlingen naar scholen in de Vlaamse Rand. De Vlaamse...

Nieuws

Verlamde Jimmy helpt lotgenoten met vindingrijke hulpmiddelen

Vier jaar geleden raakte Jimmy Verstraete verlamd bij een motorongeval. Een zware tegenslag die de Hallenaar omzet in een positief verhaal. Hij bedenkt en maakt betaalbare hulpmiddelen die het leven van hem en lotgenoten makkelijker maken.

Nieuws

Werknemers Belle-Vue leggen het werk neer

Werknemers hebben vandaag het werk neergelegd in alle brouwerijen en depots van AB Inbev. Dat is ook het geval bij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw. Aanleiding van de staking zijn mislukte onderhandelingen over de cao.

Nieuws

OVER DE RAND: N-VA over beleidsnota Vlaamse Rand

Vanavond gaat RINGtv in het programma 'Over De Rand' dieper in op de beleidsnota van bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) over de Vlaamse Rand. Welke zaken zijn goed in de nota? Welke niet? Waar liggen de prioriteiten voor onze regio de komende jaren? RINGtv laat alle partijen aan het woord die in...

Nieuws

Sir Kwinten haalt eerste Michelinster binnen

Sir Kwinten, gelegen op de Markt in Lennik, heeft een Michelinster veroverd. Chef-kok Glenn Verhasselt werd eerder dit jaar door Gault&Millau al verkozen tot Jonge Topchef van Vlaanderen en was ook de eerste winnaar van onze RINGtv-KOK-kookwedstrijd.

Nieuws

Mahdi naar tweede ronde voorzittersverkiezingen CD&V, De Donder niet

Bij de voorzittersverkiezingen van CD&V blijven na de eerste ronde nog twee kandidaten over: Joachim Coens en Sammy Mahdi uit Vilvoorde. Burgemeester van Affligem Walter De Donder strandt op de derde plaats.

Verkiezingsnieuws uit Sint-Pieters-Leeuw

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.