Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Sport

Tielemans start met vertrouwen aan EK-kwalificatie

Donderdag spelen de Rode Duivels de eerste kwalificatiematch voor het Europees kampioenschap van volgend jaar tegen Rusland. Gisteren verzamelden de sterren in Tubeke. Onder hen ook Youri Tielemans uit Sint-Pieters-Leeuw. RINGtv kon hem even strikken.

Nieuws

125.000 euro voor meer groen

De provincie Vlaams-Brabant investeert 125.000 euro in zeven natuurprojecten in onze regio. Het geld moet de natuur versterken en ze toegankelijker en aantrekkelijker maken voor de mens.

Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Nieuws

4 regiogemeenten op lijst van Fortis-kantoren die sluiten

Een paar dagen geleden maakt BNP Paribas Fortis bekend dat er tegen eind 2021 267 bankkantoren zullen verdwijnen in ons land. Volgens La Libre Belgique gaat het onder meer om filialen in Linkebeek, Jezus-Eik, Machelen en Sint-Pieters-Leeuw.

Verkiezingsnieuws uit Sint-Pieters-Leeuw

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.