Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Kerk Ruisbroek krijgt restaurant en polyvalente zaal

In Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, krijgt de Jan Ruusbroec-kerk de komende jaren een stevige metamorfose. Er zal minder plek zijn voor de erediensten, en in de plaats komt er een grote polyvalente zaal én een restaurant dat zal worden uitgebaat door hotelschool COOVI. Het...

Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Zwerfvuilactie ‘Op 5 minuten proper’ opnieuw een succes: “510 kilometer straten opgekuist”

De zwerfvuilcampagne ‘Op 5 minuten proper’ is opnieuw een succes. Bij die actie bundelen Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten om het zwerfvuil aan te pakken. “In totaal werden 510 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal meer dan 2.250 vrijwilligers”, zegt de...

Nieuws

Politie Zennevallei controleert taxi’s: “Tien chauffeurs niet in orde”

Vorige week controleerde de politiezone Zennevallei een dertigtal taxivoertuigen. Tien van hen bleken niet in orde met de taxiwetgeving. Er werden ook nog andere verkeersinbreuken vastgesteld, twee voertuigen werden in beslag genomen.