Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Meer kans op boetes voor snelheidsovertreders in Sint-Pieters-Leeuw

Wie in Sint-Pieters-Leeuw sneller met de wagen rijdt dan toegelaten, maakt vanaf nu meer kans om beboet te worden. Alle gegevens van de ANPR-camera's worden vanaf nu automatisch verwerkt in een datacentrum in Gent. De voorbije twee jaar lukte dat niet door technische problemen en daardoor werden...
Nieuws

Zwembad Wildersportcomplex pas eind maart opnieuw open

Het zwembad van het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw gaat pas eind maart opnieuw open. De hele bodem van het zwembad moet opnieuw betegeld worden. 

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Vlezenbeek krijgt autovrije schoolomgeving

De omgeving rond de Ave Mariabasisschool in de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek wordt vanaf volgend schooljaar autovrij. Eind vorig schooljaar werd er al een testfase gehouden. Na de nodige evaluaties heeft de gemeente beslist om de zone definitief autovrij te maken.

 
Nieuws

Aanleg fietssnelweg tussen Halle en Brussel van start

Wie van Halle en omstreken vlot en zonder files in Brussel wil geraken, bijvoorbeeld om er te gaan werken, kan over enkele maanden gebruik maken van een gloednieuwe fietssnelweg, de F20. Vanmorgen werd het startschot gegeven van de werken. Die zullen zo'n twee jaar duren en kosten meer dan 3...

Verkiezingsnieuws uit Sint-Pieters-Leeuw

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.