Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Flinke subsidie voor nieuwe fietspaden in Dilbeek

De provincie Vlaams-Brabant investeert ruim anderhalf miljoen euro in de aanleg van twee nieuwe fietspaden lansgheen de Jan De Trochstraat en de Brusselstraat in Dilbeek. Met de subsidie moedigt de provincie gemeenten aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel...

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Blik van Bruegel al goed voor 19.000 wandelaars

In de eerste drie maanden was de Blik van Bruegel goed voor meer dan 19.000 wandelaars. De openluchtexpo is zo’n groot succes dat er nagedacht wordt om enkele kunstwerken langer in het Dilbeekse landschap te laten staan.

Nieuws

3 Dilbeekse dorpskernen worden zone 30

In Dilbeek worden de dorpskernen van Itterbeek, Sint-Anna-Pede en Sint-Gertrudis-Pede omgevormd tot zone 30.

Nieuws
Cocktail

10.000 bezoekers voor Dilbeeks Vijverfestival

Dit weekend zakten zo’n tienduizend muziekliefhebbers af naar Dilbeek voor het Vijverfestival. Headliners dit jaar waren De Mens en Ertebrekers.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Verkiezingsnieuws uit Dilbeek

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.