Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gemeenten beperken toeloop recyclageparken

Vanaf volgende week dinsdag mogen de recyclageparken weer de deuren openen, maar dat wil niet zeggen dat we daar overal met z'n allen naartoe mogen stormen.  Sommige gemeenten zijn nogal creatief om de toeloop te beperken. 

Nieuws

Destelheide Dworp en Gosset-hotel Groot-Bijgaarden worden schakelzorgcentrum

Het centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie Destelheide in de Beerselse deelgemeente Dworp kan in de toekomst gebruikt worden als schakelzorgcentrum. Het centrum zal pas opgestart worden als er nood is aan extra vrije bedden in het AZ Sint-Maria in Halle. Ook het Gosset Hotel in Groot-Bijgaarden...

Nieuws

Van 3 jaar cel naar werkstraf voor inbraak in Dilbeekse 'spookvilla'

Een man die in oktober 2018 had ingebroken in een leegstaande villa langs de Lenniksebaan in Itterbeek is op verzet veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De man was eerder bij verstek veroordeeld tot 3 jaar cel.

Sport

De Backer nieuwe trainer van BOKA United

Chris De Backer wordt de nieuwe trainer van BOKA United. De Backer was in het verleden al eens aan de slag als trainer bij de Dilbeekse voetbalclub.

Nieuws

Erfgoedcel roept inwoners Pajottenland en Zennevallei op om lokaal erfgoed mee op de kaart te zetten

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei wil het erfgoed uit de regio op de kaart zetten. De organisatie roept daarvoor de hulp in van de inwoners om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op de online encyclopedie Wikipedia.

Nieuws

Gezamenlijk aanmeldsysteem Aanmelden.school van start

Gisteren is het digitale aanmeldsysteem voor middelbare scholen in onze regio van start gegaan. In totaal gaat het om 66 secundaire scholen, verspreid over de provincie Vlaams-Brabant en de regio rond Mechelen. Het aanmeldsysteem moet een einde maken aan kampeertoestanden en de dubbele...