Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Professor Dirk Devroey: "Aantal besmettingen in Halle-Vilvoorde is onrustwekkend hoog"

Professor huisartsengeeskunde Dirk Devroey uit Overijse maakt zich grote zorgen over het aantal besmettingen in onze regio. “Halle-Vilvoorde kleurt sinds vandaag volledig rood. 10 inwoners die besmet zijn, besmetten op hun beurt 15 andere inwoners. Het virus wint aan kracht. We moeten ons daar...

Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Kasteel van Bouchout krijgt prominente rol in boek ‘De Witte Weduwe’

Het Kasteel van Bouchout heeft een belangrijke rol gekregen in het boek De Witte Weduwe. De Dilbeekse schrijver Michael Kestemont gebruikt het historische gebouw in Plantentuin Meise als inspiratiebron voor zijn tweede boek.

Nieuws

Peeters werkt met gemeenten en provincie aan plan voor veiligere snelwegparkings

Er moet dringend een gemeenschappelijke en betere aanpak komen voor de transmigrantenproblematiek op de snelwegparkings in Vlaams-Brabant. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

 

Nieuws

Verkeerschaos op E40 na ongeval met vrachtwagens

Op de E40 in de richting van Brussel is ter hoogte van het parkeerterrein in Groot-Bijgaarden een zwaar ongeval gebeurd met twee vrachtwagens. Het is er meer dan een uur aanschuiven.