Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Sport

Dilbekenaar Pieter-Jan Calcoen en Tessa Wullaert schrijven boek over vrouwenvoetbal

Pieter-Jan Calcoen uit Dilbeek is journalist. Hij volgt het voetbal op de voet voor de krant Het Nieuwsblad. ‘Vrouwen♥voetbal’ vertelt het (vaak frustrerende) parcours van het vrouwenvoetbal: van speelsters met schuilnamen over WK-matchen van amper tachtig minuten. Pieter-Jan schreef het boek...

Nieuws

Palokewijk in Dilbeek wordt Leefbuurt

Er is goed nieuws voor de Palokewijk in Dilbeek. Het gemeentebestuur wil de wijk opwaarderen tot een Leefbuurt waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Zwerfvuilactie ‘Op 5 minuten proper’ opnieuw een succes: “510 kilometer straten opgekuist”

De zwerfvuilcampagne ‘Op 5 minuten proper’ is opnieuw een succes. Bij die actie bundelen Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten om het zwerfvuil aan te pakken. “In totaal werden 510 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal meer dan 2.250 vrijwilligers”, zegt de...

Sport

Kleinzoon Paul Van Himst tekent profcontract bij Anderlecht

Dilbekenaar Amando Lapage heeft een profcontract getekend bij RSC Anderlecht. De 17-jarige verdediger heeft paars-wit bloed door de aderen stromen, want hij is de kleinzoon van niemand minder dan clubicoon Paul Van Himst.