Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Brandweer verdelgt nest Aziatische hoornaars voortaan gratis

Wie last heeft van een nest Aziatische hoornaars kan vanaf nu gratis de Brandweerzone Vlaams-Brabant West inschakelen voor de verdelging van de beestjes. Zo wil de brandweer de verdere verspreiding van de Aziatische hoornaars tegengaan.

Nieuws

Geen ‘afkoelweek’ of algemene mondmaskerplicht in basisonderwijs

Het secundair onderwijs krijgt een ‘afkoelweek’ voor de krokusvakantie, maar het basisonderwijs niet. Ook de algemene mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar komt er voorlopig niet.  Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) samen met het onderwijsveld...

Nieuws

RINGtv vannacht niet beschikbaar via Telenet

Telecommunicatiebedrijf Telenet voert vannacht onderhoudswerken uit. Daardoor zal RINGtv tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends niet beschikbaar zijn voor Telenet-klanten. Daarna kan u opnieuw afstemmen op uw regionale zender.

Nieuws

Gooikse sportclubs en scholen vinden onderdak in sporthal Herne en gemeenschapscentrum

De Gooikse scholen en sportclubs zullen de komende maanden uitwijken naar de Cultuurschuur van GC De Cam en de sporthal in buurgemeente Herne. Het Gooikse sportcentrum Koornmolen werd aangeduid als vaccinatiecentrum.

Nieuws

Nog geen akkoord over openbaarvervoerplan voor Vlaamse Rand

De Vlaamse Rand is de enige vervoerregio in Vlaanderen die nog geen akkoord heeft bereikt over het nieuwe openbaarvervoerplan voor 2022. Om meer bussen te voorzien in dichtbevolkte gebieden zou het aanbod in landelijkere gemeenten moeten inboeten.

Nieuws
Update

Drie doden bij verkeersongeval in Herne

Bij een zwaar verkeersongeval in Herne zijn gisteravond drie doden gevallen. Een wagen negeerde de slagbomen aan een overweg op de Edingsesteenweg en werd gegrepen door een trein. Voor de drie inzittenden kwam alle hulp te laat. Het gaat om twee jongeren van 18 jaar en één van 21 jaar, alledrie...