Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Brandweer op zoek naar 100 vrijwilligers

De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd vrijwilligers. Ondanks een uitgebreide informatieronde in de gemeenten kwamen er nog maar een 25-tal sollicitaties binnen.

Nieuws

Peter Van Rompuy (CD&V): "Vlaams-Brabant moet meer inzetten op warmtenetten"

Peter van Rompuy, CD&V-fractieleider in het Vlaams Parlement, doet een oproep om in Vlaams-Brabant meer gebruik te maken van warmtenetten, waarbij restwarmte wordt gehaald uit economische of industriële activiteiten. De energie die de netten levert, is klimaatneutraal en goedkoop en kan ook...

Nieuws

Vergunning voor vier windturbines aan grens met Herne en Bever

De Waalse regering heeft een vergunning uitgereikt voor de bouw van vier windturbines, net over de grens met Herne en Bever.

Nieuws

Van Gucht over stijgende besmettingen: ‘Niet quarantainebeleid, maar virus is verantwoordelijk'

Steven Van Gucht geeft in onze nieuwsuitzending een woordje uitleg bij de huidige coronasituatie. De viroloog vindt een versoepeling van het quarantainebeleid geen goed idee. “Niet de quarantaineregels, maar het virus is verantwoordelijk voor het stijgend aantal besmettingen op scholen”, aldus...

Nieuws

Regionale televisie scoort!

De appreciatie voor het nieuwsaanbod op regionale televisieomroepen, waaronder RINGtv, blijft stijgen. Dat blijkt uit het onafhankelijk waarderingsonderzoek dat de regionale omroepen ieder jaar laten uitvoeren in opdracht van de minister van Media Benjamin Dalle.

Nieuws

En de winnaar van de Mooiste Kerststraat is...

Bijna 2.500 RINGtv-kijkers brachten hun stem uit op de Mooiste Kerststraat van onze regio. Tijdens de eindejaarsperiode bracht jouw zender zes prachtig verlichte straten in beeld die we nomineerden voor die titel. Nu de stemming is afgelopen, maken we graag de winnaar bekend!