Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Hittegolf op komst: water van Aquafin voor landbouwers en openbare besturen

Landbouwers en openbare besturen die met de komst van de hittegolf extra water nodig hebben, kunnen terecht bij de waterzuiveringsinstallaties van Aquafin. In onze regio stelt de maatschappij daarvoor de installaties in Grimbergen en Liedekerke open.

Nieuws

Museum inspiratiebron voor boek Dirk Vanderlinden

Gisteren, een halve eeuw na de lancering van Apoloo11, lieten we Dirk Vanderlinden al uitvoerig aan het woord over zijn boek en vandaag ontmoeten we twee medewerkers van het museum die een opmerkelijke rol kregen in De Jakobsladder.

Nieuws

Maanlanding centraal in nieuwe thriller Dirk Vanderlinden

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de Apollo 11-missie naar de maan vertrok. Vijf dagen later, op 21 juli 1969, zette de eerste mens voet op de maan. Voor auteur Dirk Vanderlinden uit Herne is de reis naar de maan de inspiratiebron voor zijn nieuwe thriller De Jakobsladder, het...

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws
Cocktail

Herfelingen beleeft 21ste Waanzinnig Weekend

De zon nam een snipperdag in Herfelingen maar de vele feestvierders hadden ingrediënten genoeg om er een Waanzinning Weekend van te maken. Het misschien wel grootste dorpsfeest van het Pajottenland valt ook na 21 edities nog altijd in de smaak.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Verkiezingsnieuws uit Herne

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.