Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Extra controles op weggooien van afval uit de auto

Van 3 oktober tot en met 9 oktober is het de zesde Week van de Handhaving. Er komen extra controles op het wegwerpen van afval vanuit de wagen. De boete daarvoor bedraagt minstens 80 euro.

Nieuws

De Lijn zoekt meer dan 200 chauffeurs

Vervoersmaatschappij De Lijn is op zoek naar personeel. Ze organiseert op 11 oktober een jobdag, onder meer in de stelplaats in Grimbergen. Er is vooral een tekort aan buschauffeurs.

Nieuws

Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen doven ’s nachts straatverlichting

De vier Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen doven vanaf 10 oktober ’s nachts de straatverlichting. Ze doen dat om kosten te besparen als gevolg van de energiecrisis. “Het doven heeft niet alleen een gunstig effect op de financiën, maar ook op het milieu en zorgt voor minder...

Nieuws

Landbouwers vragen met tassenactie aandacht voor hun problemen

In Halle hebben boeren en tuinders dit weekend winkeltassen uitgedeeld om aandacht te vragen voor de lokale voedselproductie en de uitdagingen waar de Vlaamse land- en tuinbouw mee kampt. Heel wat boeren en hun opvolgers weten niet hoe de toekomst er voor hen uit zal zien, door onder andere...

Nieuws

Kunstenaars van 't Snuk stellen tentoon in Dominicanessenklooster Herne

In het Dominicanessenklooster in Herne hebben de jonge kunstenaars Goan Allebosch en Laurens Van Hoorick afgelopen weekend hun eerste tentoonstelling voorgesteld. Die bevat niet alleen schilderijen, maar ook tekeningen en grafische ontwerpen, met als thema ‘de camping’.

Nieuws

Na een week meer dan 30.000 herfstprikken gezet in Halle-Vilvoorde

Na een week in de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19 zijn in Halle-Vilvoorde al meer dan 30.000 herfstprikken gezet. Dat blijkt uit registraties in Vaccinet. Meer dan de helft van de volwassen Vlamingen kreeg al een uitnodiging in de bus.