Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Atelier in Beeld zwaait deuren van ateliers open

Zo'n 1.300 beeldende kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten dit weekend hun deuren open voor 'Atelier in Beeld'. Na een digitale editie door corona vorig jaar vindt het open atelierweekend nu voor het eerst live plaats.

Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Dames Mazenzele-Opwijk vicekampioen in tweede nationale

De dames van Eendracht Mazenzele-Opwijk zijn vicekampioen geworden in tweede nationale. Een knap resultaat, want het is pas het eerste seizoen voor de ploeg in de nationale reeksen. Op de slotspeeldag versloeg Mazenzele-Opwijk de buren van Wolvertem-Merchtem met 3-0.

Nieuws

Asse maakt plannen Kravaalbos bekend: “Helft van het bos wordt toegankelijk voor publiek”

Het stuk Kravaalbos dat Asse vorig jaar aankocht, moet tegen juni toegankelijk zijn voor het publiek. “Ruim 40 hectare van het Kravaalbos is vanaf dan publiek toegankelijk, dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van het bos”, klinkt het.

Nieuws

Opwijk bezorgd over toekomst brouwerijsite Alken-Maes

De gemeente Opwijk maakt zich zorgen over de mogelijke invulling van de brouwerijsite aan de Ringlaan. Begin dit jaar raakte bekend dat brouwer Alken-Maes er zijn activiteiten stopzet en de brouwerijsite verkoopt. Over wat er in de plaats moet komen, verschillen Alken-Maes en Opwijk van mening.