Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Overlast rond nieuw skatepark blijft duren

In Opwijk zijn er aanhoudende klachten over onveiligheid en overlast aan het nieuwe skatepark op de Borchtsite, vlakbij de nieuwe centrumparking. Dat weet Het Nieuwsblad. De site werd pas begin mei geopend.

Nieuws

Kamercommissie buigt zich over mogelijke vervolging Van Langenhove

Vandaag roept de Kamer de speciale Commissie Vervolgingen samen. In de commissie achter gesloten deuren staat het onderwerp ‘vervolgingen ten laste van een lid’ op de agenda. Het gaat om Dries Van Langenhove uit Opwijk. Het Kamerlid, die als onafhankelijke voor Vlaams Belang zetelt, werd onlangs...

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Woonproject Rubensveld ligt opnieuw op tafel

Een projectontwikkelaar heeft opnieuw een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente Opwijk voor de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied Rubensveld. De aanvraag omvat de bouw van 56 woningen en de aanleg van bijhorende wegen en groen.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Verkiezingsnieuws uit Opwijk

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Inez De Coninck