Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Droogte van afgelopen zomer erkend als natuurramp

De uitzonderlijke droogte tijdens zomer van vorig jaar wordt herkend als natuurramp. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Landbouwers die schade hebben geleden door de droogte, kunnen binnenkort een schadedossier indienen. Ze maken dan kans op een compensatie vanuit het Vlaams Rampenfonds.

Nieuws

Bijna de helft aantal elektrische wagens in Vlaanderen wordt ingeschreven in Vlaams-Brabant: "met korrel zout nemen"

Er worden in Vlaams-Brabant een pak meer elektrische wagens ingeschreven dan in de rest van Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid voor cd&v Peter Van Rompuy opvroeg. Maar de cijfers geven een vertekend beeld, zegt de federatie van autoconstructeurs Febiac, En er moeten...

Sport

Vier regiogenoten naar EK Voetbal voor beloften

Op het Europees Kampioenschap Voetbal voor spelers jonger dan 21 jaar zullen vier regiogenoten aantreden voor de Rode Duivels. Dat maakte bondscoach Jacky Mathijssen bekend. Het kampioenschap begint later deze maand in Georgië en Roemenië.

Nieuws

Ring rond Brussel in tien jaar tijd nog nooit zo rustig

De ochtendspits op de Ring rond Brussel was in tien jaar tijd nooit zo rustig als vorig jaar, met uitzondering van de coronajaren. Dat besluit het Vlaams Verkeerscentrum in haar nieuw jaarrapport. Zonder de vele wegenwerken op de Ring zou de daling nog groter geweest zijn, klinkt het.

 

Nieuws

Biertelg voor rechter na miljoenenoplichting voor vermeende aankoop Affligembrouwerij

De rechtbank in Brussel heeft zich over de grootschalige oplichting rond de Affligembrouwerij in Opwijk gebogen. Biertelg Leo De Smedt riskeert een fikse celstraf nadat hij samen met meester-oplichter Hans Velle meer dan twintiger slachtoffers zou hebben opgelicht voor meer dan drie miljoen...

Nieuws

Politiezones Dilbeek, TARL en AMOW bekijken fusie

Komt het binnenkort tot een fusie tussen verschillende politiezones? Dat is de vraag die wordt gesteld in een haalbaarheidsstudie die momenteel loopt en waarin wordt onderzocht of de politiezones van Dilbeek, TARL en AMOW de krachten kunnen bundelen.