Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Derde dag staking bij Bpost: is het einde in zicht?

Bij Bpost is de staking ondertussen al toe aan dag drie. Ook vandaag leggen heel wat postbodes het werk neer. Aan verschillende distributiecentra, waaronder dat van Halle, verzamelden vorige nacht en vanmorgen heel wat ontevreden werknemers.

 
Nieuws

Nieuwe website voor jarig Documentatiecentrum Vlaamse Rand

Het Documentatiecentrum Vlaamse Rand viert zijn tiende verjaardag met een volledig vernieuwde website. De website is nu makkelijker toegankelijk via een smartphone of tablet en heeft een nieuwe manier van navigeren.

Nieuws

‘Paarden natuurlijk!’ voor biodiverse landschappen

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Regionaal Landschap Zuid-Hageland gaven vanmiddag het startschot voor ‘Paarden natuurlijk!’. Dit project, met steun van de provincie, wil paardenhouders stimuleren tot meer biodiversiteit in hun landschappen en zo het paard duurzaam integreren in...

Nieuws

Provincie zet Straffe Streek Gemeenten in de bloemetjes

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant hebben vanmiddag de 53 'Straffe Streek Gemeenten' in de bloemetjes gezet in Kampenhout. 'Straffe Streek Gemeenten' zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten trekken.

Sport

Vlezenbekenaar lanceert digitaal platform voor jonge voetballers

Pascal Van de Gucht uit Vlezenbeek bij Sint-Pieters-Leeuw is een voetbalpapa die uitpakt met een unieke website voor jonge voetballers. Via footalents.be kunnen jeugdspelers hun voetbaltalent zelf in de kijker zetten. De website wil uitgroeien tot het grootste Belgische digitale platform voor...

Nieuws

Verkeersinstituut Vias: “Maak zone 30 zichtbaarder”

Verkeersinstituut Vias wil dat gemeenten die een zone 30 invoeren, dat beter aanduiden. Daarnaast vraagt Vias ook om infrastructurele maatregelen die de snelheid in die zone naar beneden haalt. Het concludeert dat na een grootschalige enquête.

 

Verkiezingsnieuws uit Galmaarden

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Patrick Decat