Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Sport

The Darts Experience wil darts boost geven

Pascal Moonens is een man met een missie. De Galmaardenaar wil met z’n nieuwe organisatie The Darts Experience een dartssport in onze regio een nieuw elan geven.

Nieuws

Doorbraak in dossier van politiehuis Kester

Het ziet ernaar uit dat binnenkort dan toch kan worden gestart met de bouw van het nieuwe politiehuis voor de zone Pajottenland in Kester, deelgemeente van Gooik. Er zou een akkoord zijn met de eigenaar van de grond die daarvoor wordt onteigend.

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Nieuws

Kleine Bever telt meeste bloedgevers

Geen enkele gemeente geeft meer bloed in Vlaanderen dan Bever. Maar liefst 11 procent van de bevolking doneert er bloed of plasma.

Nieuws

Bronzen Urbanus voor Rik Devillé

In Galmaarden is de bronzen Urbanus uitgereikt aan Rik Devillé uit Tollembeek. Devillé werd in 1969 tot priester gewijd, in 2009 ging hij met pensioen. Hij was onder meer parochiepriester in Buizingen en Lot.

Verkiezingsnieuws uit Galmaarden

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.

Patrick Decat