Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gemeentebestuur Gooik: "Sluikstortcamera's zijn goeie zet"

De sluikstortcamera’s die Gooik sinds twee jaar inzet, werpen hun vruchten af. Dat besluit de Pajotse gemeente op basis van het aantal sluikstorten dat het voorbije jaar gemeld is. In 2020 waren dat er net geen honderd, vorig jaar 44. Maar de gemeente kon via de camera’s geen sluikstorters...

Nieuws

Landschapsdichter Anne Vandergoten: "Fijn om te schrijven over Pajottenland & Zennevallei"

Het is vandaag Gedichtendag en de start van de elfde Poëzieweek. Naar aanleiding daarvan trokken we met landschapsdichter Anne Vandergoten door het Pajottenland. Sinds twee jaar is zij ‘Landschapsdichter van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei’, een titel die ze ter harte neemt.

 

Nieuws

Energiehuis 3Wplus waarschuwt voor frauduleuze mails over uitbetaling energiepremies

Het Energiehuis 3Wplus vraagt inwoners van Halle-Vilvoorde om uit te kijken voor frauduleuze berichten over de uitbetaling van energiepremies. “We kregen al van een tiental mensen hierover een melding”, klinkt het.

Nieuws

Gooikoorts keert terug op de festivalkalender

Na een jaar afwezigheid keert het volksmuziekfestival Gooikoorts terug op de kalender. Het festival maakte ook al de eerste namen bekend. Zo staat onder meer Laïs op het podium. Gooikoorts vindt op 30 juni en 1 en 2 juli plaats op de vaste stek op het oude atletiekplein in Gooik.

Nieuws

Hugo Thienpont tijdelijk rector Vrije Universiteit Brussel

Hugo Thienpont wordt voor onbepaalde tijd rector van de Vrije Universiteit Brussel. Thienpont vervangt Jan Danckaert, die gisteren met spoed werd geopereerd aan het hart. Thienpont staat aan het hoofd van het fotonicacentrum van de VUB in Oetingen en is in de Gooikse deelgemeente ook de...

Nieuws

Genomineerden Toerisme Awards zijn bekend

Toerisme Vlaams-Brabant heeft vandaag de genomineerden bekendgemaakt van de Toerisme Awards. Die zijn intussen aan hun derde editie toe.