Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Groen licht voor ruilverkaveling Gooik

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft de ruilverkaveling Gooik goedgekeurd. De ruilverkaveling van 2.897 hectare is de grootste van Vlaanderen en moet een voorbeeld zijn voor andere openruimtegebieden. Door investeringen moeten alle huidige functies...

Nieuws

Toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien

Het toerisme in Vlaams-Brabant blijft groeien. 2019 is goed op weg om beter te doen dan het recordjaar 2018. In de eerste drie maanden steeg het aantal overnachtingen met 4%. “We zijn daarmee de beste leerling van Vlaanderen. Vooral de Belg ontdekt steeds vaker onze toeristische troeven”, zegt...

Nieuws

Pep-In-Gen trekt naar imposante hoeve Bree-Eik

Het kunstenaarscollectief Pep-In-Gen trekt met z’n bekende kunstwandeling naar de imposante hoeve Bree-Eik in Lennik. De grootste hoeve van de regio wordt het vertrekpunt van een wandeling van 5,5 kilometer.

Nieuws
Cocktail

'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' met Will Tura

In Cocktail trekken we vandaag naar de Ancienne Belgique in Brussel. Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied, trad er op ter ere van de Vlaamse feestdag.

Nieuws

"De Kever zal altijd blijven bestaan"

In de Mexicaanse stad Puebla kwam er woensdag een einde aan een bijzonder tijdperk. In de Volkswagenfabriek in Mexico rolde namelijk de allerlaatste Kever van de band. Ook in onze regio is de auto na al die jaren nog zeer geliefd.

Nieuws
Update

Technische diensten De Lijn leggen werk neer

Er is een spontane staking uitgebroken bij de technische diensten van De Lijn in Vlaams-Brabant. Dat meldt de socialistische vakbond. Volgens de vervoersmaatschappij heeft de staking geen gevolgen voor de dienstregeling in onze regio.

Verkiezingsnieuws uit Gooik

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.