Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Doorbraak in dossier van politiehuis Kester

Het ziet ernaar uit dat binnenkort dan toch kan worden gestart met de bouw van het nieuwe politiehuis voor de zone Pajottenland in Kester, deelgemeente van Gooik. Er zou een akkoord zijn met de eigenaar van de grond die daarvoor wordt onteigend.

Nieuws

HORAL-familie breidt uit

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft er een nieuw lid bij. De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw vervoegt de rangen.

Nieuws

Minister Peeters: "Snelheidslimiet op Ring rond Brussel dit jaar nog naar beneden"

De snelheidslimiet op de Ring rond Brussel gaat dit jaar nog naar beneden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gezegd tijdens een antwoord op een vraag van parlementslid Stijn Bex (Groen). De maatregel is één van de punten in het Vlaamse Klimaatplan.

Sport

Halle-Gooik uitgeschakeld in Beker van België

Halle-Gooik is uitgeschakeld in de Beker van België. In de kwartfinale verloren de Pajotten met 2-1 van Antwerpen.

Nieuws

Wat doet uw gemeente met uw belastinggeld? GOOIK

Bij het begin van een nieuwe bestuursperiode moet elke gemeente een meerjarenplan uitwerken. In zo’n plan staat wat de gemeentebesturen de volgende 6 jaar willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen. Nu hun huiswerk klaar is, zoomt RINGtv.be in op elk van de 35 gemeenten van onze regio. Wat...

Nieuws

Kleine Bever telt meeste bloedgevers

Geen enkele gemeente geeft meer bloed in Vlaanderen dan Bever. Maar liefst 11 procent van de bevolking doneert er bloed of plasma.

Verkiezingsnieuws uit Gooik

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.