Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

N-VA maakt plaatsen verkiezingslijsten mei bekend

We rollen van de ene verkiezingscampagne in de ander. Ook al is het na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober nog even aftellen naar de verkiezingen van 26 mei, de campagnemolen komt op gang én daar horen namen en plaatsen bij. Bij N-VA zijn een paar prominente plaatsen op de lijsten ingevuld.

Nieuws

De kracht van zen-vol sporten

Sporten is zinvol, maar zou ook zen-vol moeten zijn. Dat vinden alvast Phong Huynh en Luan Doan, twee neven met Vietnamese roots die in ons land opgroeiden.  Luan woont in Gooik en samen met Phong wil hij zoveel mogelijk mensen motiveren om durven zichzelf te zijn. Dat klinkt vaag en...

Nieuws

Lennikse tiener al een week vermist

Een Lennikse vader zoekt via sociale media getuigen die zijn 18-jarige zoon Dilán hebben gezien. De jongen is sinds vorige week donderdag vermist samen met zijn minderjarige vriendin.

Nieuws

Nieuw provinciaal domein voor Halle-Vilvoorde?

De provincie Vlaams-Brabant onderzoekt of het een nieuw provinciaal domein kan creëren in Halle-Vilvoorde. Dat staat te lezen in de beleidsverklaring van de nieuwe meerderheid. Vooral de Brabantse Kouters komen daarbij in beeld.

Nieuws

Stroompanne treft Gooik

Grote delen van Gooik hebben vanavond even zonder elektriciteit gezeten. In grote delen van de Pajotse gemeente gingen iets na 18 uur alle lichten uit. Een klein half uur later kreeg netbeheerder Infrax de elektriciteit aan de praat.

Nieuws

Half uur gratis parkeren op Brussels Airport

Wie iemand aan de luchthaven van Zaventem afzet of ophaalt, mag voortaan een half uur gratis parkeren op drie parkings. Je hebt daarvoor wel een parkeerkaart nodig, die je gratis online kunt aanvragen.

 

Verkiezingsnieuws uit Gooik

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.