Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Inbraken in Pajottenland opnieuw sterk gedaald

De politiezone Pajottenland kan voor het tweede jaar op rij mooie cijfers voorleggen. Vorig jaar telde de zone 145 woninginbraken. Ter vergelijking: in 2017 waren het er 192, in 2016 nog 352. Het aantal inbraken is er op twee jaar tijd met maar liefst 60% gedaald.

Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Sport

Zilver voor Unified voetballers

Het team van Unified-voetballers, waarvan de meeste spelers lid zijn van G-Sport Pajottenland, hebben zilver behaald op de Wereldspelen Special Olympics in Abu Dhabi. Ze verloren de finale met 1-2 tegen Haïti.

Nieuws

125.000 euro voor meer groen

De provincie Vlaams-Brabant investeert 125.000 euro in zeven natuurprojecten in onze regio. Het geld moet de natuur versterken en ze toegankelijker en aantrekkelijker maken voor de mens.

Nieuws

Trooper rondt kaap van half miljoen euro

Trooper, de organisatie die verenigingen helpt om geld in te zamelen, heeft de kaap van een half miljoen euro gerond. Al meer dan 3600 verenigingen en goede doelen hebben zich aangesloten.

Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Verkiezingsnieuws uit Gooik

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.