Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Burgemeesters over malaise bij cd&v: “We moeten veel duidelijker en scherper standpunten innemen”

Het slechte resultaat van cd&v in een peiling van VRT Nieuws en De Standaard komt ook in het Pajottenland hard aan. De landelijke regio is sinds jaar en dag een bastion van de christendemocraten. Burgemeester van Gooik Simon De Boeck legt de vinger op de wonde. “We moet veel duidelijker en...

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Sport

Regiogenoten vallen in de prijzen op Volleyproms

Halle-Vilvoorde blijft de thuisbasis van héél wat volleybaltalent. Dat blijkt nog maar eens uit de Volleyproms. Net als vorig jaar vielen ook dit jaar vier regiogenoten in de prijzen. 

Nieuws

Tal van acties moeten droogte en wateroverlast aan Bellebeek tegengaan

Twaalf partners hebben een akkoord gesloten om mee de droogte en wateroverlast aan te pakken in de omgeving van Bellebeek. “Er worden in totaal 41 acties gerealiseerd, waaronder de aanleg van poelen, maar ook het hergebruik van regenwater stimuleren”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse...

Nieuws

Demowoning Opwijk toont hoe je energiezuinig renoveert

Hoe verbouw of renoveer ik mijn woning energiezuinig? Wie een baksteen in de maag heeft, stelt zich die vraag wel vaker. Wil je ideeën opdoen, dan kan je tijdens kijkdagen ontdekken hoe 3Wplus dat doet met een oude woning in Opwijk.