Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gemiddeld meer dan 100 besmettingen per dag in Halle-Vilvoorde

De voorbije week telde Halle-Vilvoorde 721 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er gemiddeld meer dan 100 per dag. Dat blijkt uit cijfers die de Overijsese dokter Dirk Devroey bijhoudt via coronafacts.be. Vooral in de gemeenten rond Brussel blijft het aantal besmettingen hoog.

Nieuws

Meer dan de helft van fietspaden langs gewestwegen in slechte staat

54% van de fietspaden langs gewestwegen in Vlaams-Brabant is in slechte staat en niet verkeersveilig. Dat blijkt uit een rapport van Agentschap Wegen en Verkeer.

Nieuws

Megaproces tegen bende autodieven gestart

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is het proces ingeleid tegen 79 vermoedelijke leden van een grote criminele organisatie. De bende was gespecialiseerd in oplichting met voertuigen en werd opgerold na de grootste politieactie in 20 jaar tijd.

Nieuws

Aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgt

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde ziet het aantal meldingen over geweld en kindermishandeling stijgen tijdens de eerste helft van dit jaar. Ook het aantal hulpvragen over psychisch welzijn neemt toe.

Sport

Primeur in Liedekerkse ijshal: schaatsen voor G-sporters

In Liedekerke vond vandaag een kennismakingsdag plaats voor G-sporters die willen starten met schaatsen. Sporters met een fysieke of mentale beperking kunnen sinds kort terecht in een eigen club: G-sport schaatsen Likert.

 
Nieuws

Roosdaal wil fietsers veiliger gevoel geven

Uit een mobiliteitsenquête bij de inwoners van Roosdaal blijkt dat de infrastructuur voor fietsers en voetgangers op z'n zachtst gezegd te wensen overlaat. Er zijn te weinig fietspaden en die die er zijn, zijn  onveilig, vinden veel bewoners. De gemeente zal zich nu op de enquête baseren om een...