Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Code oranje in Vlaams-Brabant

Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag code oranje van kracht in onze provincie. Dat betekent dat er een sterk verhoogde kans op natuurbranden is.

 

Nieuws

Team Vlaamse Rand organiseert inspiratiedag rond taalstimulering

Vandaag vindt de eerste inspiratiedag plaats van het team Vlaamse Rand van het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid. Bedoeling is om lokale besturen te inspireren rond taalstimulering bij kinderen in de vrije tijd.

Nieuws

Tal van acties moeten droogte en wateroverlast aan Bellebeek tegengaan

Twaalf partners hebben een akkoord gesloten om mee de droogte en wateroverlast aan te pakken in de omgeving van Bellebeek. “Er worden in totaal 41 acties gerealiseerd, waaronder de aanleg van poelen, maar ook het hergebruik van regenwater stimuleren”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse...

Nieuws

Demowoning Opwijk toont hoe je energiezuinig renoveert

Hoe verbouw of renoveer ik mijn woning energiezuinig? Wie een baksteen in de maag heeft, stelt zich die vraag wel vaker. Wil je ideeën opdoen, dan kan je tijdens kijkdagen ontdekken hoe 3Wplus dat doet met een oude woning in Opwijk.

Nieuws

Oekraïense vluchtelingen willen Nederlands leren: "Vraag is amper bij te houden"

De Centra voor Volwassenenonderwijs krijgen steeds meer aanvragen binnen van gevluchte Oekraïners die Nederlands willen leren. De vraag is amper bij te houden, nieuwe klassen zijn quasi meteen volgeboekt. CVO Semper startte begin deze week nog een intensieve cursus op in Londerzeel.

 

Nieuws

Recordaantal starters in Vlaams-Brabant

Nog nooit zijn zoveel mensen in ons land een eigen zaak gestart. En procentueel gezien is de ondernemerszin in Vlaams-Brabant het grootst. Dat blijkt uit de Startersatlas van Unizo, Graydon en UCM.