Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Regionale zenders krijgen van Dalle samen 2 miljoen voor digitale toepassingen

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle trekt 2 miljoen euro uit voor alle regionale zenders samen, en dus ook RINGtv. Zo kunnen we meer inzetten op digitale toepassingen zoals onze website of sociale media.

Nieuws

Steeds meer pleegkinderen in Vlaams-Brabant

Het aantal kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant en Brussel dat opgroeit in een pleeggezin is in 2021 gestegen. Afgelopen jaar konden 1.663 pleegkinderen in een pleeggezin terecht, een stijging met 7,1%. Samen met Oost-Vlaanderen is die stijging bij ons het grootst. Dat heeft het agentschap...

Nieuws

Kandidaat-juryleden proces aanslagen haken af

Tientallen kandidaat-juryleden willen verstek laten gaan voor het monsterproces rond de aanslagen in Zaventem en Brussel. Dat proces begint in oktober en zal negen maanden duren. Wie afwezig is zonder geldige reden, riskeert een fikse boete.

 
Nieuws

1 op de 13 jonge kinderen in Vlaams-Brabant groeit op in armoede

1 op de 13 jonge kinderen uit onze provincie groeit op in armoede. Dat blijkt uit de kansarmoede-index van het Agentschap Opgroeien.

 

Nieuws

Verbod op nachtelijke robotmaaiers moet egels en kikkers sparen

In Wezembeek-Oppem en Kraainem mogen robotmaaiers ‘s nachts voortaan het gras niet meer afrijden. Die ingreep moet egels en kikkers beschermen. De bepaling is opgenomen in het nieuwe politiereglement van de politiezone WOKRA (Wezembeek-Oppem-Kraainem).

Nieuws

Lerarentekort in de regio: "Leerlingen krijgen soms weken of maanden een bepaald vak niet"

Het lerarentekort in onze regio - en bij uitbreiding ook het hele land - raakt maar niet opgelost. Topmannen van de grootste Vlaamse onderwijskoepels wijzen in een opiniestuk in de Standaard naar de aanpak van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Ze vinden dat er veel te laat is ingegrepen...