Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Gordel pakt uit met trailparcours in Druivenstreek

De Druivenstreek is de focusregio van de volgende editie van de Gordel. Die vindt plaats op 3 september 2023. Nieuw dit jaar is een indrukwekkend trailparcours voor avontuurlijke lopers, dwars door de Druivenstreek. In Overijse komt er een evenementenlocatie die dient als trekpleister, maar ook...

Nieuws

Medewerkers De Lijn staken tegen agressie op het net

Vandaag staken de medewerkers van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn in onze regio en in de zone Leuven-Mechelen. Ze protesteren tegen de agressie waarmee ze te maken krijgen. Daardoor is er hinder bij de busdienstverlening. De Lijn heeft een aangepaste dienstregeling op haar website.

 

Nieuws

Uitbaters gezocht voor cafés van gemeenschapscentra in Kraainem en Wezembeek-Oppem

GC de Kam in Wezembeek-Oppem en GC de Lijsterbes in Kraainem zoeken een conciërge en uitbater voor hun cafés.  vzw ‘de Rand’ werkt met zelfstandige uitbaters voor de horecazaken die verbonden zijn aan hun gemeenschapscentra.

Nieuws

Zorgsector gooit deuren vandaag open

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Zowat 200 organisaties zetten hun deuren open. Dit jaar is ‘Werken in zorg en welzijn’ het centrale thema.

Nieuws

Nieuwe woonmaatschappij Oost-Brabant-West in de steigers

Vanaf 1 juli wordt in de regio Oost-Brabant-West één woonactor actief die de activiteiten van vijf sociale huisvestingsmaatschappijen overneemt. Dat is het gevolg van een grote reorganisatie van de sector sociaal wonen die de Vlaamse regering op touw heeft gezet. Daarbij werden 42 regio’s...

Nieuws

Klarafestival brengt klassieke muziek in het metrostation

In het metrostation De Brouckère in Brussel weergalmt vandaag de muziek van het Klarafestival. Een strijkkwartet brengt de sfeer van het festival ondergronds. Een bijzondere samenwerking tussen het Klarafestival en de MIVB.