Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Ine Van Wymersch nieuwe procureur des Konings Halle-Vilvoorde

Ine Van Wymersch start vandaag met haar nieuwe job als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde. De topmagistrate uit Overijse pleit onder meer voor een eigen veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem.

Nieuws

Zes woonzorgcentra in Halle-Vilvoorde op ‘zwarte lijst’

15 rusthuizen in Vlaanderen zijn door de Zorginspectie onder verscherpt toezicht geplaatst omdat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Het gaat onder meer om rusthuizen in Grimbergen, Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem en Overijse.

 
Nieuws

'Het Brein’ is thema van Dag van de Zorg

Vandaag is het de Dag van de Zorg. Meer dan 230 organisaties in heel Vlaanderen die werken rond zorg en welzijn laten je achter de schermen kijken. Ook in Halle-Vilvoorde doen een hele reeks zorgorganisaties mee.

Nieuws

Merchtemnaar trekt Vlaamse lijst voor burgerlobby PRO

Joris Verspecht uit Merchtem trekt de lijst van burgerlobby PRO voor het Vlaams parlement. Dat heeft de groep zaterdag in Leuven bekendgemaakt. PRO groepeert lokale burgerbewegingen uit Asse, Galmaarden, Gooik, Halle, Kortenberg, Lennik, Meise, Merchtem en Vilvoorde.

Nieuws

Dag van de Zorg op RINGtv

Nu zondag, 17 maart, is het de Dag van de Zorg en dat gaat ook op RINGtv niet onopgemerkt voorbij. 

Nieuws

Parket eist 600 euro boete tegen afwezige bijzitters

Het parket van Halle-Vilvoorde eist boetes van 600 euro tegen de afwezige bijzitters op de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Op de eerste zitting gisteren kwamen de eerste 10 van in totaal 90 beklaagden aan de beurt.

Verkiezingsnieuws uit Wezembeek-Oppem

Nieuws

Provincie: voor het eerst met N-VA, Groen verontwaardigd

Vlaams-Brabant krijgt een onuitgegeven coalitie voor de provincie, met N-VA, CD&V en Open Vld. N-VA bestuurt zo voor het eerst mee sinds het ontstaan van de provincie in 1995.